Snažila by som sa aby sa o mne písalo a hovorilo preto,že robím niečo na vytiahnutie tohto štátu zo sračiek a nie preto, že urobím 1001 klikov za pol hodinu.
ponachadzal dokazy o tom, ako rozpredavam stat, o korupcii a dalsich skandaloch a potom sa isiel udat a ziadat za svoje ciny zadostucinenie spravodlivosti
nu........v prvom rade by som zmenil tento systém zo zastupiteľskej na priamu demokraciu, zabezpečil potravinovú sebestačnosť pre SVK, vytvoril spolu s občanmi novú ústavu, zrušil by som kvórum na referendum, a každý vážnejší krok by som konzultoval s nimi, odňal mamutím podnikom stimuly a rozdal by som tieto peniaze medzi podnikateľov na juhu a východe, začal by som vo zvýšenej miere čerpať eurofondy, vymenil by som vládu (na miesto ministerstvá by som dosadil človeka z praxe) poslancom, ministrom a sebe by som znížil plat ( ja - 1 500€, ministri 1 250 € a poslanec 1000 €)
@majo ja som zástanca egalitarizmu, a ja progresívnu daň nevidím ako motiváciu, ale ako dorovnávanie obrovskej priepasti medzi bohatými a chudobnými...
@fluptak vyrovnavanie priepasti? Chudobny ta bude cely happy volit, ale co ten bohatsi? Cize keby si vyhral volby, siel by si touto cestou? Nesuhlasis s Ficom, ale zda sa, ze ste si podobnejsi, ako by si si pripustil
@fluptak zivotna uroven obyvatelstva je priamoumerna kapitalu krajiny a progresivnou danou tento kapital len odide.
dorovnavanie priepasti medzi bohatymi a chudobnymi je obycajny bohapusty politicky blabol vdaka ktoremu si naivne lenive socky myslia, ze budu zazobani, pri com nepohnu ani ritou
ja si myslím že aj tak by na vás čo by ste boli vo vláde akoby namiesto Fica, tak by na vás aj tak pičovali ľudia
Idete sa rozdrapiť kto by všetko ako vylepšil, ale aj tak by ste spravili hovno, alebo by ste s v našom Slovensku spravili ešte lepší bordel ako je už teraz
ni,e niesom prívrženec Fica, ale ani ho neodmietam
@majo je pre Teba "socka" človek, ktorý robí ťažko vo fabrike za 500€??? Pre mňa je to tvrdo pracujúci, poctivý a šikovný človek a aj napriek tomu zarába minimálne.....nevravím, že podnikateľ si nezaslúži zarábať viac......proste je to o spoločenskej zodpovednosti.....podľa mňa ľudia, ktorí zarábajú viac, by sa viacej mali podielať na tom, aby do spoločnej kasi tieklo viac.......a tu sa opäť vraciame k tomu, že naše videnie sveta je odlišné.....ale kto má v skutočnosti pravdu???? Skús sa nad tým zamyslieť....
@fluptak vidis to zle, zjavne nikdy nehodlas podnikat a svoje tvrdenia opieras len o pekne predstavy, prax sa ma v skutocnosti uplne inak.
podla tvojho tvrdenia, ze do spolocnej kasy by tieklo viac.. NA CO SPOLOCNA KASA? aby si z nej ujo fico a spol mohol zobrat, keby mu nahodou chybalo? fakt nevidim jediny vyznam hocijakej spolocnej kasy, trh bez zasahu statu a volny priebeh penazi je najidealnejsim riesenim ako dosiahnut to, co sa mozno aj niekde v korienku snazis prezentovat aj ty ty.
ludia, ktori zarabaju viac, maju tendenciu zvysit produkciu statkov, maju tendenciu zamestnavat viac ludi a maju tendenciu ich aj lepsie ohodnotit, kedze regresivna dan by prilakala viac podnikov a tym padom by tu bola zdrava konkurencieschopnost
Zabezpecil by som si absolutnu moc a pustil sa do transformacie slovenska.
V prvej faze by som zrusil dan z prijmu, spotrebne dane, povinne poistenie, minimalnu mzdu a vsetky stimuly a vysady pre monopoly, znizil DPH na 5% a rozpustil vacsinu uradov (vratane parlamentu a prezidentskej kancelarie) a teda aj zrusil vsemoznu byrokraciu. To by prilakalo domacich/zahranicnych investorov a dalo moznosti aj malym a stredym podnikatelom.
V druhej faze, kedy uz existuje konkurencie schopne podnikatelske prostredie by som sprivatizoval vsetko okrem policie a sudov. Tieto peniaze by sluzili na docasne rezijne naklady. Zrusil by som aj ostatne urady, okrem uradu vlady.
V tretej faze by som doprivatizoval aj policiu a sudy a vsetko ostatne co sa este nestihlo sprivatizovat a zrusil by som ustavu, resp ju osekal len na vykon mojej moci. Ludom, ktori boli odsudeni za precin voci statu by som udelil amnestiu a ostatnych, ktori boli odsudeni za precin voci inym ludom by som ponechal novovytvorenym sukromnym sudom, ktore by presetrili kazdy jeden pripad. Hradene by to bolo zo sprivatizovanych penazi a s pripadnymi znovuodsudenymi by sa nalozilo podla tohto:
Nasledne by som z poslednych penazi vytvoril masivnu svetovu kampan a tento nas pribeh by som rozsiril po celom svete na inspiraciu ostatnym ludom. A ako posledny krok by som zrusil posledne zvysky statu vratane svojej funkcie premiera.
To je ono. Toto je pravá politika. U obyčajných nekomerčných ľudí. Ľudí, ktorí o politike vedia viac, ako tamtí hore. Až mi srdco plače, prečo sme nemohli sedieť v politických lavicach miesto tých starých zemákov my!
Ja by som dal v pohode tak napríklad... MAJA za ministra vnútra. Lebo sa tomu rozumie. FLUPTAKA by som dal pokojne za ministra spravodlivosti. Prečo nie. Máš SUGY by bol minister zahraničných vecí čo ty na to sugy...
@sugy1@24 ja som zástanca rovnostárstva......popravde mne sa Fico zhnusil po tom ako sa správa (arogancia moci - smer Mečiar) a niektorými krokmi (olympiáda v čase krízy ^.-, rozdávanie stimulov len veľkým firmám, učitelia - absolútne nesociálne sa zachovali), ale zase nie všetky kroky považujem za zlé (Zákonník práce - aj keď tá ochrana zamestnancov by mohla byť vyššia (však u Nemcov je Zákonník práce oveľa silnejší z pohľadu zamestnávateľov a chráni slabších zamestnancov), progresívna daň, unitárny zdravotný systém)........takže áno, nie každý krok u neho považujem za zlý, ale týmto sa mi zhnusil......a na ďalšej strane, už sa stal z neho typický zástanca parlamentnej demokracie, a teda moc s rúk by si už nepustil.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
dorovnavanie priepasti medzi bohatymi a chudobnymi je obycajny bohapusty politicky blabol vdaka ktoremu si naivne lenive socky myslia, ze budu zazobani, pri com nepohnu ani ritou
Idete sa rozdrapiť kto by všetko ako vylepšil, ale aj tak by ste spravili hovno, alebo by ste s v našom Slovensku spravili ešte lepší bordel ako je už teraz
ni,e niesom prívrženec Fica, ale ani ho neodmietam
toto je tiež dobrá myšlienka
podla tvojho tvrdenia, ze do spolocnej kasy by tieklo viac.. NA CO SPOLOCNA KASA? aby si z nej ujo fico a spol mohol zobrat, keby mu nahodou chybalo? fakt nevidim jediny vyznam hocijakej spolocnej kasy, trh bez zasahu statu a volny priebeh penazi je najidealnejsim riesenim ako dosiahnut to, co sa mozno aj niekde v korienku snazis prezentovat aj ty ty.
ludia, ktori zarabaju viac, maju tendenciu zvysit produkciu statkov, maju tendenciu zamestnavat viac ludi a maju tendenciu ich aj lepsie ohodnotit, kedze regresivna dan by prilakala viac podnikov a tym padom by tu bola zdrava konkurencieschopnost
len tu su stale tie praktiky, ze podme aj to co nevykazuje zisk uz 10rokov stale zachranovat dookola atd.
a to este potrva kym sa tato dmncia ludom z hlavy "vybucha"
V prvej faze by som zrusil dan z prijmu, spotrebne dane, povinne poistenie, minimalnu mzdu a vsetky stimuly a vysady pre monopoly, znizil DPH na 5% a rozpustil vacsinu uradov (vratane parlamentu a prezidentskej kancelarie) a teda aj zrusil vsemoznu byrokraciu. To by prilakalo domacich/zahranicnych investorov a dalo moznosti aj malym a stredym podnikatelom.
V druhej faze, kedy uz existuje konkurencie schopne podnikatelske prostredie by som sprivatizoval vsetko okrem policie a sudov. Tieto peniaze by sluzili na docasne rezijne naklady. Zrusil by som aj ostatne urady, okrem uradu vlady.
V tretej faze by som doprivatizoval aj policiu a sudy a vsetko ostatne co sa este nestihlo sprivatizovat a zrusil by som ustavu, resp ju osekal len na vykon mojej moci. Ludom, ktori boli odsudeni za precin voci statu by som udelil amnestiu a ostatnych, ktori boli odsudeni za precin voci inym ludom by som ponechal novovytvorenym sukromnym sudom, ktore by presetrili kazdy jeden pripad. Hradene by to bolo zo sprivatizovanych penazi a s pripadnymi znovuodsudenymi by sa nalozilo podla tohto:
» www.mises.cz/clanky/pravo-ve...
» www.mises.cz/clanky/zlocin-a...
Nasledne by som z poslednych penazi vytvoril masivnu svetovu kampan a tento nas pribeh by som rozsiril po celom svete na inspiraciu ostatnym ludom. A ako posledny krok by som zrusil posledne zvysky statu vratane svojej funkcie premiera.
Ja by som dal v pohode tak napríklad... MAJA za ministra vnútra. Lebo sa tomu rozumie. FLUPTAKA by som dal pokojne za ministra spravodlivosti. Prečo nie. Máš SUGY by bol minister zahraničných vecí čo ty na to sugy...
alebo prehoďte si to ako chcete mne je to fuč