z psychologického hladiska je to nevýhoda čo sa týka nášho sociálneho vývoja systému - väčšina mužov (priemerne vysokých) preferuje ženy ktoré nedosahujú ich výšku, je to podvedomý efekt (vytvorený aj kultúrne) ktorý má korene v rannom vývoji spoločnosti kde mužovo postavenie bolo formované na funkcii živitela, ochrancu, myslím že sa to prenieslo do podvedomia mužov a tí viac uprednostňujú ženy ktoré sa im nesnažia vyrovnať, aby neutrpelo ich prirodzené ego (schopnosti byť vyššie) a tým spĺňať to čo je od nich požadované odjakživa ...
z iného hľadiska je vysoká žena symbolom sily a väčšej odolnosti, je preto dôležité ako sa na to muž pozerá a čo preferuje ... ale myslím že typický (priemerne vysoký) muž bude uprednostňovať nižšiu partnerku od seba
výhodný pre vysokú ženu bude fakt, že bude prirodzene budiť silnejší dojem ako nižšia (kludne aj na viac úrovniach) ... no v zamestnaniach je to individuálne ... pretože pri zamestnávaní žien zamestnávatelia nie vždy kladú dôraz na profesijné preferencie :-S
nechce by som vyssiu zenu ako ja... uz len preto, lebo muz ma v podvedomi zakorenene zenu chranit a starat sa o nu... ako sa postaram o zenu, ktora by sa mohla kludne starat o mna ... ja chcem mensiu, jemnejsiu
oboje zároveň
výhoda v dave, ľahko sa s maminou nájdeme, obe vytŕčame, rovnako aj na koncertoch a podobných podujatiach, nevadí ak sme vzadu, lebo vidíme ponad ľudí, netreba mi opätky, aby moje nohy vyzerali dlhé, lebo oni sú dlhé, dočiahnem na vrchné poličky atď...
nevýhoda je to pri nákupe oblečenia, rifle nikdy nespravia dosť dlhé a rovnako pri hľadaní partnera, ak chcem vyššieho, radikálne sa zužuje výber
Mám 180cm a som spokojná. Oblečenie nakupujem v pohode, topánky tiež, podpätky nosím pokojne aj desaťcentimetrové, okolie ma nešikanuje, frajer je vyšší (pokiaľ nemám podpätky, vtedy mám cca 4 centi naviac)...
Všetko záleží od uhla pohľadu. Čo je výhoda pre jedného, je nevýhoda pre druhého.
Ja sama so sebou vychádzam.
ja mam asi 182cm a neviem si predstavit mat menej je to uplne super pre mna a aj opatky nosim... chalani sa mi pacia zvacsa len vyssi odo mna
a aj ja sa vacsinou len takym pacim, takze nevidim v tom ziadne nevyhody
oblecenia a vsetkeho je v tejto dobe vela pre vsetky typy postavy takze problem nemam
a mam dlhe nohy co ma opticky aspon trochu robi chudsou
ja mam "biednych" 175cm a pripadam si niekedy ako totalna zirafa...medzi zenami vzdy a medzi muzmi uz dost casto...ulietavam na fakt vysokych muzov, ale tych je ako safranu zda sa mi ale nemenila by som, uz to ku mne patri a som spoko tak ako som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale tak..výhoda je to v tom, že ak má chudú postavu a je teda vysoká, môže robiť modelku...
ale inak je to podľa mňa skôr nevýhoda... :ehm:
v com konkretne.. no na policku co je vysoko dociahne
z iného hľadiska je vysoká žena symbolom sily a väčšej odolnosti, je preto dôležité ako sa na to muž pozerá a čo preferuje ... ale myslím že typický (priemerne vysoký) muž bude uprednostňovať nižšiu partnerku od seba
výhodný pre vysokú ženu bude fakt, že bude prirodzene budiť silnejší dojem ako nižšia (kludne aj na viac úrovniach) ... no v zamestnaniach je to individuálne ... pretože pri zamestnávaní žien zamestnávatelia nie vždy kladú dôraz na profesijné preferencie :-S
aj je špatná = nevýhoda
pixle, toto mala byť anketa a nie fórum
ja by som chcela byť vysoká
ale tak pre vysokeho chalana je lepsia vysoke dievca...ale zas moc vysoke nie je dobre... podla mna by nemalo byt dievca vyssie ako chalan...
výhoda v dave, ľahko sa s maminou nájdeme, obe vytŕčame, rovnako aj na koncertoch a podobných podujatiach, nevadí ak sme vzadu, lebo vidíme ponad ľudí, netreba mi opätky, aby moje nohy vyzerali dlhé, lebo oni sú dlhé, dočiahnem na vrchné poličky atď...
nevýhoda je to pri nákupe oblečenia, rifle nikdy nespravia dosť dlhé a rovnako pri hľadaní partnera, ak chcem vyššieho, radikálne sa zužuje výber
Všetko záleží od uhla pohľadu. Čo je výhoda pre jedného, je nevýhoda pre druhého.
Ja sama so sebou vychádzam.
a aj ja sa vacsinou len takym pacim, takze nevidim v tom ziadne nevyhody
oblecenia a vsetkeho je v tejto dobe vela pre vsetky typy postavy takze problem nemam
a mam dlhe nohy co ma opticky aspon trochu robi chudsou
ja mam "biednych" 175cm a pripadam si niekedy ako totalna zirafa...medzi zenami vzdy a medzi muzmi uz dost casto...ulietavam na fakt vysokych muzov, ale tych je ako safranu zda sa mi ale nemenila by som, uz to ku mne patri a som spoko tak ako som.