Mam dotaz z tych nariadeny co somcital na nete som jelen tak sa pytam:ak ma teraz vyhodie po zimnom cize nebudem mat dost kreditov,pojdem pracovat ale dam si prihlasku na inu fakultu a spravim skusky a pojdem zase v septembri budem zase ako student a nebu
ako prekrocenie dlzky studia to bude az v tretom rocniku... ja som jeden rok studoval na inej skole (to je jedno ci ina fakulta skola alebo ta ista fakulta aj odbor.. proste ak opakujes rocnik) ..stat ti plati 3 roky studia do bakalara ... takze bud si tri krat prvak a potom si tie dalsie dva roky platis alebo to das na prvykrat a neplatis nic.. ja si budem musiet kvoli tomu jednemu roku platit treti rocnik
ja som z toho tiež magor, ale viem asi tak, že ak si ty prvák, a chceš skončiť s touto školou, ideš na ďalšiu, tak asi ešte neplatíš, tam sú nejaké dva roky limit, ak proste by si ďalší rok prerušil, potom by si už platil zrejme
3 roky bakalara mas zadarmo...ak skoncis v prvaku a pojdes znovat, tak este dva roky studujes zadarmo a treti si zaplatis...ja som sa teraz vykaslal na skolu, som uz druhak, ked si dam prihlasku znova, tak mam zadarmo uz len jeden rok a zvysne dva si budem platit...ked sa potom dostanes na magistra, toho by si mal mat zas zadarmo, kedze zadarmo mas 3roky bakalara + 2 roky magistra/inziniera...
prekročením dlžky štúdia sa myslia 3 roky bc štúdia... akokoľvek.. čiže.. príklad: teba ako prváka vyrazia na ekonomickej v prváku, ak nastúpiš na strojárinu prvý a druhý ročník neplatíš.. platíš až svoj tretí na tej strojárine - podľa výšky, akú má určená daná fakutla /rôzne/.
to znamená, ak aj opakuješ ročník, že si prenášaš predmety napr a nemôžeš ísť do vyššieho - tak platíš.. tiež prekračuješ dlžku
ing máš potom dva roky, to sa ráta odznova - čiže tie dva neplatíš, ale ak sa nezadarí a budeš opakovať, tak ten opakovaný si už platíš - lebo bol viac ako 2
a keď ti príde v tom treťom ročníku z rektorátu, že máš zaplatiť školné - môžeš sa odvolať..
napr také tie sociálne dôvody ak sú /tiež vydokladovať/, zdravotné problémy, a celkovo finančná situácia a pod ..
rektor má právo stiahnuť toto školné, alebo znížiť. určite to využi niekedy sa pošťastí...
na našej škole je 8,500 sk za prvý rok, 20,000 sk za každý ďalší predlžený
ale niekde to je rovno 20.000 sk.. takže hlavne preto sa oplatí tomu rektorovi napísať pozdrav
neviem ale mne sa zdá že jeden rok prekročiť môžeš bezplatne, aspoň tak to písalo v brožúre čo sme dostali, ale tá bola česká čiže neviem ako je to u nás
nemôžeš.. záleží od fakulty.. ide o to, že fakulta berie prachy od štátu za každého študenta /čiže, niekde tie peniaze musia získať/ preto ich musíme platiť my sami. a to čo mi platíme, je asi len tretina toho, čo platí štát za nás..
ak fakulta nechce, aby ste platili školné, resp. pošle žiadosť o vyplatenie školného v výške 0,- - neplatíš - je to kvôli tomu, že na to fakutla nie je odkázaná /resp. univerzita/
napr.. na chemickej si vedeli vystačiť sami, bolo peňazí dosť.. publicistika, výskumy a pod. vedeli sa aj predať - preto študáci neplatili.. ale u nás sa už platilo 8000 za jeden rok. ozaj záleží od toho, ako je na tom finančne fakutla, alebo ako vás chce zdierať
V CR plati tak, ze mate standard + 1 rok a az potom sa plati. U nas je dany len ten standard a potom sa plati. S tym ze ak je niekde dlhsie studium (niektore odbory na FEIke tak mali), tak u nich sa samozrejme rata to ich, nie klasicke 3+2. Rovnako u medikov.
Bohužiaľ, ak ťa vyhodia z tejto a pôjdeš na novo berie sa to ako keby si nanovo začal štúdium, tak vysoká škola má právo vyžiadať od teba školné. V prípade, že to je upravené v štatúe danej VS ako to urpavuje zákon.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
to znamená, ak aj opakuješ ročník, že si prenášaš predmety napr a nemôžeš ísť do vyššieho - tak platíš.. tiež prekračuješ dlžku
ing máš potom dva roky, to sa ráta odznova - čiže tie dva neplatíš, ale ak sa nezadarí a budeš opakovať, tak ten opakovaný si už platíš - lebo bol viac ako 2
napr také tie sociálne dôvody ak sú /tiež vydokladovať/, zdravotné problémy, a celkovo finančná situácia a pod ..
rektor má právo stiahnuť toto školné, alebo znížiť. určite to využi niekedy sa pošťastí...
na našej škole je 8,500 sk za prvý rok, 20,000 sk za každý ďalší predlžený
ale niekde to je rovno 20.000 sk.. takže hlavne preto sa oplatí tomu rektorovi napísať pozdrav
ak fakulta nechce, aby ste platili školné, resp. pošle žiadosť o vyplatenie školného v výške 0,- - neplatíš - je to kvôli tomu, že na to fakutla nie je odkázaná /resp. univerzita/
napr.. na chemickej si vedeli vystačiť sami, bolo peňazí dosť.. publicistika, výskumy a pod. vedeli sa aj predať - preto študáci neplatili.. ale u nás sa už platilo 8000 za jeden rok. ozaj záleží od toho, ako je na tom finančne fakutla, alebo ako vás chce zdierať