*Aspergerov syndróm a jeho 3 základné črty výrazne ovplyvňujú:
- spôsob komunikácie pacienta s okolím
- znemožňujú mu nadväzovať vzťahy s ostatnými
- dochádza až k neschopnosti nadväzovať kontakt s inými ľuďmi
- nerozumie významu slušnosti, zväčša sa chová inak ako kážu spoločenské normy
- jednotlivec je častokrát vyčlenený z kolektívu
- uchyľuje sa k izolácii a k introvertnému spôsobu správania sa
- je považovaný za čudáka
@41unrealboy14@2 Veď má aj on. Aj autusta môže byť úchyl. Normálny človek si nepovie, že aha, tento autista je úchyl, tak sú všetci autisti úchylní. To popiera elementárnu logiku.
@james98@3 bolo mu to niekde diagnostikovane alebo je to len domnienka kvoli jeho spravaniu? Moze byt aj len regulerne sprosty (ja osobne sa priklanam skor tomu).
Ide mi len o to ze patologizovanie na zaklade domnienok zo spravania je presne to preco si tak vela ludi rado samodiagnostikuje psychicke choroby.
@4 1unrealboy14@4 jasne, ze bolo, tuto pan Mrd. Jbnt. @tequila Psych. mu to oficialne diagnostikoval z vlastnych psycho skusenosti a dlhorocnej psychopatickej praxe a to uplne staci uz moze byt aj @kobra spokojny, ze za psychiatrom uz bol
@kobra@7 som myslela, ze sa potesis ked ta niekto konecne otaguje, kedze neustale zufalo zobres o pozornost zakladanim trapnych for
neboj, nemalo sa ma co dotknut, kedze mna tu nema polovica ludi zablokovanu, nemusim vystupovat anonymne ani sa hanbit za seba, takze ked niekto je tu za picu, tak najskor ty
@tequila aky pozicaj, taky vrat vidis, ja som si zas myslela, ze si vtipny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
- spôsob komunikácie pacienta s okolím
- znemožňujú mu nadväzovať vzťahy s ostatnými
- dochádza až k neschopnosti nadväzovať kontakt s inými ľuďmi
- nerozumie významu slušnosti, zväčša sa chová inak ako kážu spoločenské normy
- jednotlivec je častokrát vyčlenený z kolektívu
- uchyľuje sa k izolácii a k introvertnému spôsobu správania sa
- je považovaný za čudáka
Ide mi len o to ze patologizovanie na zaklade domnienok zo spravania je presne to preco si tak vela ludi rado samodiagnostikuje psychicke choroby.
neboj, nemalo sa ma co dotknut, kedze mna tu nema polovica ludi zablokovanu, nemusim vystupovat anonymne ani sa hanbit za seba, takze ked niekto je tu za picu, tak najskor ty
@tequila aky pozicaj, taky vrat vidis, ja som si zas myslela, ze si vtipny...