u mňa to má štyri fázy: 1. fáza znie: spýtam sa ostatných, čo si o tom myslia a čo mám robiť
2. fáza: zhodnotím čo mi kto povedal, ale nepríjdem k žiadnemu záveru, takže
3. hodím si mincou
4. ak mi padne niečo, čo mi nevyhovuje, som rozhodnutá
... ako náhle tí niekto dá na výber z nejakých možností pravda je taká že proste jedna sa tí páči viac. Ale aj tak sa chceš rozhodovať. Pretože sa ti v hlave premieta otázka prečo nie tá druhá možnosť?! A teraz príde veta hodná zapamätania Každý máme svoje sračky.
Väčšinou si urobím taký deň-dva, kedy sa totálne odreagujem a potom sa opäť vrátim k rozhodovaniu, zvážim pre/proti. Zatiaľ som sa nerozhodla zle ešte.
Nikdy vo svojom živote som neľutoval žiadne svoje rozhodnutie ale ako som sa k tomuto pocitu dopracoval???
Ale vždy som sa rozhodoval na základe emócií...
Keď sa neviem rozhodnúť, tak sa zvyčajne na to vyseriem, alebo to vyriešim tak, že sa postavím k tomu, o čom sa neviem rozhodnúť, že teraz to musí byť a v tom momente človek vie, či to chce alebo nie. Pokiaľ to potom ľutujem, tak si akurát poviem, že som mala dosť času sa rozhodnúť a nevedela som. Gut.
Keď sa ja neviem rozhodnúť a nejedná sa o niečo urgentné, tak to nechám plávať, niekedy prídu odpovede samy . Ak sa treba rozhodnúť rýchlo, vylučovacia metóda to istí.
Podľa toho o čom je reč. V banálnejších problémoch si hodím mincu, vyčítanka,.... Ak je to niečo vážnejšie, tak si v duchu zopakujem moje postoje, názory, požiadavky, ktoré som mal pred týmto výberom/problémom. Väčšinou dám na môj prvotný pocit. A samozrejme rodičia (ak je to niečo také v čom sa môžu vyznať).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@2
keď si tú jednu vytiahla, ostala trošku sklamaná, že keby jej vyšla tá druhá možnosť,tak by bola šťastnejšia a pre tú sa aj rozhodla.
niekedy používam túto taktiku, keď sa rozhodujem. nie papierikovo, ale tak myšlienkovo
a hlavne sa na to vyspím
2. fáza: zhodnotím čo mi kto povedal, ale nepríjdem k žiadnemu záveru, takže
3. hodím si mincou
4. ak mi padne niečo, čo mi nevyhovuje, som rozhodnutá
Ale vždy som sa rozhodoval na základe emócií...