za poslednych 10 rokov som bol v kostole asi 2x (svadba, pohreb), kazdopadne nemienim prispievat mafii. Ked chce cirkev tak velmi pomahat, nech papez preda tu zlatu klobasu co nosi na krku a zlate kreslo hodnotnejsie ako HDP ukrajiny.
@tommyhot viem, že tu je to asi ako hádzať kadidlo na stenu , ale vačšina farárov neuznáva luxus vyšších šárž a tí, ktorí v nom žijú tvoria približne 5 percent cirkvi.
95 percent (rátajúc aj mníšky, bratov atd ) 6ije skromný život zasvetený bohu a láske k ludom.
@sitic je to tak... do 18tich rokov som spával s chlapmi a bolo ich dosť.... potom som sa zamiloval do ženy a naozaj zamiloval a aj som si ju vzal a som šťastný....
každý den som prosil boha , aby ma zmenil a on mi to splnil
@herekondex a co keby si sa nezamiloval do svojej zeny? povedzme ze sa so zenou rozidete alebo z nejakych pricin zomre...ako vies ze by si sa znovu "nevratil" k homosexualite?
@herekondex mal by si sa konečne uvedomiť. Nie Boh ti pomohol. Boh neexistuje.
To čo zmenilo tvoj život bolo niečo viac, bola to láska. A nepokúčaj sa mi tu teraz nahovoriť, že Boh je láska a bla bla bla. Láska nie je Bohom a ani ním byť nechce. Láska je skromná a nevyvyšuje sa nad ľudí. Je ich súčasťou, každého a jedného z nás. Je našou podstatou. Nazvať lásku Bohom je urážkou lásky !!! Cirkev nevie o čom točí, resp. to vie, ale všetci sa tam tvária aký sú svätý. Cirkev je najväčší podvod v dejinách ľudstva. Hitler sa môže oproti tomu chovať do myšacej diery. Áno, odsudzujem Hitlera, ale aj cirkev.
@heatrow bola to tvorba pre deti , celovečerné predstavenie v kostolíku a od ich rodičov sme vyzbierali peniaze na invalidný vozík pre malého Miška, čo to má s rozumom ???
Nabudúce sa príd pozrieť, uvidíš, že nie sme banda úchylov ale ludia, ktorí sa zaujímajú o trápenia iných.... a v neposlednom rade by si aj videl trápenia ludí, na ktorých takí ako ty kašlú.
@herekondex čo to má s rozumom? si prečítaj čo tu píšeš a potom sa zamysli ... ja kašlem n trápenie druhých? ja keď môžem pomôžem len prepáč že nie som pridrbaný fanatik ako ty !! ty si chorý človek choď sa dať liečiť ! a to myslím tým rozumom !
nie neprispejem, lebo do kostola idem len raz za rok aj to na Vianoce na polnočnú a priznám sa že nikdy ma nenapadne zobrať si zo sebou peniaze a dávať im tam 5 centov čo nájdem vo vrecku to sa mi zdá blbé
@herekondex ja hovorim o hlave cirkvy, mna nezaujima nejaky fero v hornej dolnej. Btw bol som ministrant jedneho casu a viem, ze aj ten fero z hornej dolne si zil v luxuse a vobec mu to nevadilo...
rozhodne, na podporu organizácie ktorá potláča samostatné myslenie, napomáha šíreniu AIDS a diskriminácie gayov, a robí mnoho ďaľších super vecí ktorých v tomto svete nikdy nebude dostatok
@herekondex - prečítal som si celú diskusiu doteraz, a musím povedať... že si asi najvymytejší kresťan na akého som v živote narazil, či už naživo, alebo virtuálne. každopádne zároveň ťa za to nedokážem nemať rád/odsúdiť, lebo ak sa iba netváriš, tak si tá najčistejšia a najdetskejšie dobromyseľná duša na akú som v živote narazil. škoda že všetku tú svoju čistotu a dobromyseľnosť prejavuješ s tou príšernou kresťanskou pachuťou.
čo sa týka k tomu že to čo som napísal nie je pravda: vďaka epidémii misionárov ktorá začala niekedy za čias koloniálneho anglicka je momentálne na africkom kontinente cca 60-80% ľudí kresťanov.
podľa pápeža a cirkvi je používanie kondómov hriech a vražda, a teda väčšina ľudí v afrike vyslovene ODMIETA používať kondómy, pretože sú silno veriaci. pápež a cirkev teda výrazne napomáhajú šíreniu aids v afrike a všeobecne vo svete.
čo sa týka homosexuálov, to snáď rozvádzať nemusím, podľa cirkvi je homosexualita hriech, a teda homosexuálov odsudzuje a tomu sa hovorí diskriminácia.
ďalej, zakladanie "misií" v afrike, a rozvojových štátoch ázie je obrovsky výnosný biznis, deti sú pôsobením kňazov odcudzované pôvodným náboženstvám svojich kmeňov/komunít, a teda prakticky proti vôli rodičov manipulované k odchodu do týchto misií, kde sa oficiálne učia kresťanským hodnotám, no neoficiálne a v praxi sa využívajú na neplatenú detskú prácu na plantážach rôzneho druhu (čajových, tabakových, vínnych, atď atď.), produkty z týchto plantáží potom misionári predávajú a vďaka týmto peniazom sú boháči. zároveň je v týchto misiách sexuálne zneužívanie maloletých prakticky na dennom poriadku, a dokumentarista ktorý o tom točil sa ocitol v ohrození života a musel z krajiny utekať keď sa tamojšia kresťanská mafia dozvedela čo robí a pokúsila sa ho dať zavraždiť.
vďaka tebe síce už verím že existujú aj fanatickí kresťania ktorí sú naivne detsky nevinní a úprimne dobrí takmer až do miery ktorá by sa dala považovať za psychickú chorobu (toto bol kompliment), avšak tej nechutnej mafiánskej organizácií by som za žiadnych okolností neprispel ani cent. ak plánuješ znova vyhlásiť že to čo som napísal nie je pravda, poprosím aby si to podložil nejakými relevantnými údajmi.
a k môjmu škaredému gestu: môj svetonázor (racionalita) zastáva názor že taká škaredá naivita a slepota k očividným faktom a súvislostiam je "hriech", mal by si si ju odpustiť.
iba ak mi starký dá 20centov,alebo kedysi 5korún,čo tam mám hodiť..z vlastného zatiaľ nikdy..aj keď v kostole som už nebola pekných pár rôčkov,tak môj hlas asi nemá až taký význam
ani za nič...cirkev iba pýta peniaze od ľudí a čo im za to dáva? nič!
trhá mi žilami keď vidím ako tam starí rodičia dávajú peniaze zo svojho už aj tak podľa môjho názoru biedneho dôchodku...
najviac ma dostalo keď vyhlásili zbierku na študentov teológie so slovami že kľudne aj jedlo môže byť.... ako sorry...nech si ich živia rodičia, alebo nech si nájdu popri škole prácu..a nie žobroniť od ostatných..ja tiež bývam na intráku a v podstate od stredy len čakám nech je piatok a konečne sa doma najem ale nebudem snáď pýtať peniaze od iných ľudí, lebo to už je trochu moc
celú cirkev by som zakázala, keď chcú ľudia veriť v Boha, tak prosím..cirkev je len skorumpovaná inštitúcia vytvorená ľuďmi bažiaca po peniazoch..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
v ziadnom pripade by som na to nechodila je to vymyvacka mozgov a ciste zlo
dohovorila som
A k veci, nie neprispievam. Kostol máme v poriadku, farár chodí jesť k jednej rodine, potrebné veci má zabezpečené, takže neviem kam tie peniaze dáva
ak je pomáhanie chudobným zločin, som vinný
95 percent (rátajúc aj mníšky, bratov atd ) 6ije skromný život zasvetený bohu a láske k ludom.
každý den som prosil boha , aby ma zmenil a on mi to splnil
a od toho dna, ked som ju spoznal ma uz chlapi absolutne prestali priťahovať.
bože odpusť mi nadávku
@herekondex mal by si sa konečne uvedomiť. Nie Boh ti pomohol. Boh neexistuje.
To čo zmenilo tvoj život bolo niečo viac, bola to láska. A nepokúčaj sa mi tu teraz nahovoriť, že Boh je láska a bla bla bla. Láska nie je Bohom a ani ním byť nechce. Láska je skromná a nevyvyšuje sa nad ľudí. Je ich súčasťou, každého a jedného z nás. Je našou podstatou. Nazvať lásku Bohom je urážkou lásky !!! Cirkev nevie o čom točí, resp. to vie, ale všetci sa tam tvária aký sú svätý. Cirkev je najväčší podvod v dejinách ľudstva. Hitler sa môže oproti tomu chovať do myšacej diery. Áno, odsudzujem Hitlera, ale aj cirkev.
@antifunebracka až tak vulgárne si nemusel
Nabudúce sa príd pozrieť, uvidíš, že nie sme banda úchylov ale ludia, ktorí sa zaujímajú o trápenia iných.... a v neposlednom rade by si aj videl trápenia ludí, na ktorých takí ako ty kašlú.
ty ma urážaš , ja ti prajem len dobre
I povedal kto do teba kamenom, ty donho chlebom.
Anjeličku stražničku opatruj tvoju dušičku dieťa božíe. Nech žiješ v mieri a prekročíš brány nebeské.
Amen
A prispievať do zvončeka? To sa tam fakt robí?
rozhodne, na podporu organizácie ktorá potláča samostatné myslenie, napomáha šíreniu AIDS a diskriminácie gayov, a robí mnoho ďaľších super vecí ktorých v tomto svete nikdy nebude dostatok
k zvyšku môžem povedať len jediné.. Nie je to pravda.
NAPLUT IM TAM MAXIMALNE, CIRKEVNYM KOKOTOM
čo sa týka k tomu že to čo som napísal nie je pravda: vďaka epidémii misionárov ktorá začala niekedy za čias koloniálneho anglicka je momentálne na africkom kontinente cca 60-80% ľudí kresťanov.
( » www.wolframalpha.com/input/?i=religi... )
zároveň je v afrike najväčší počet ľudí nakazených AIDS/HIV
( » www.wolframalpha.com/input/?i=AIDS+i...
» www.wolframalpha.com/input/?i=aids... )
podľa pápeža a cirkvi je používanie kondómov hriech a vražda, a teda väčšina ľudí v afrike vyslovene ODMIETA používať kondómy, pretože sú silno veriaci. pápež a cirkev teda výrazne napomáhajú šíreniu aids v afrike a všeobecne vo svete.
čo sa týka homosexuálov, to snáď rozvádzať nemusím, podľa cirkvi je homosexualita hriech, a teda homosexuálov odsudzuje a tomu sa hovorí diskriminácia.
ďalej, zakladanie "misií" v afrike, a rozvojových štátoch ázie je obrovsky výnosný biznis, deti sú pôsobením kňazov odcudzované pôvodným náboženstvám svojich kmeňov/komunít, a teda prakticky proti vôli rodičov manipulované k odchodu do týchto misií, kde sa oficiálne učia kresťanským hodnotám, no neoficiálne a v praxi sa využívajú na neplatenú detskú prácu na plantážach rôzneho druhu (čajových, tabakových, vínnych, atď atď.), produkty z týchto plantáží potom misionári predávajú a vďaka týmto peniazom sú boháči. zároveň je v týchto misiách sexuálne zneužívanie maloletých prakticky na dennom poriadku, a dokumentarista ktorý o tom točil sa ocitol v ohrození života a musel z krajiny utekať keď sa tamojšia kresťanská mafia dozvedela čo robí a pokúsila sa ho dať zavraždiť.
vďaka tebe síce už verím že existujú aj fanatickí kresťania ktorí sú naivne detsky nevinní a úprimne dobrí takmer až do miery ktorá by sa dala považovať za psychickú chorobu (toto bol kompliment), avšak tej nechutnej mafiánskej organizácií by som za žiadnych okolností neprispel ani cent. ak plánuješ znova vyhlásiť že to čo som napísal nie je pravda, poprosím aby si to podložil nejakými relevantnými údajmi.
a k môjmu škaredému gestu: môj svetonázor (racionalita) zastáva názor že taká škaredá naivita a slepota k očividným faktom a súvislostiam je "hriech", mal by si si ju odpustiť.
trhá mi žilami keď vidím ako tam starí rodičia dávajú peniaze zo svojho už aj tak podľa môjho názoru biedneho dôchodku...
najviac ma dostalo keď vyhlásili zbierku na študentov teológie so slovami že kľudne aj jedlo môže byť.... ako sorry...nech si ich živia rodičia, alebo nech si nájdu popri škole prácu..a nie žobroniť od ostatných..ja tiež bývam na intráku a v podstate od stredy len čakám nech je piatok a konečne sa doma najem ale nebudem snáď pýtať peniaze od iných ľudí, lebo to už je trochu moc
celú cirkev by som zakázala, keď chcú ľudia veriť v Boha, tak prosím..cirkev je len skorumpovaná inštitúcia vytvorená ľuďmi bažiaca po peniazoch..
som off topic už, nechala som sa uniesť..sorry