veľa krát som už ľudom pomohla je jedno či neznámej babke s nákupom či spolužiačke ktorú som vôbec nepznala s barľami po schodoch....ale je to taký príjemný pociť keď vidí človek v ľudoch dobre a rád pomôže...no niekto sa fakt dokáže aj uraziť a preto najprv rozmýšľam či áno alebo nie....niekedy sú však aj také situácie kedy by som rada pomohla ale napr. sa ponáhľam a vtedy ma to nejak extrémne netrápi...
Pred pár dňami, ešte keď bolo tak teplejšie sa mi toto stalo, videl som takú staršiu pani. Nemala jednu nohu. Stretol som ju pri Trnavskom mýte kúsok a proste nevšímal som si ju nejak, ale potom som stretol kamaráta, dobrých 10 minút sme sa zakecali, keď v tom tá babka prešla popri nás. Som sa s nim rozlúčil a keď som šiel za ňou váhal som, že či jej pomôžem, že si sa neurazí, alebo niečo. Tak som začal: "Prepáčte, pani, nechcem Vás uraziť, ale nepotrebujete pomôcť?" a ona mi zdvorilo odpovedala, že nechce ma otravovať, že si nejak poradí, tak som jej na to povedal, že vypadá to tak, že ideme rovnakým smerom a že ma to isto neotravuje, času dosť. Tak som jej pomohol a tlačil som ju až domov, čo síce bolo kúsok ale ten pocit bol fajn.
ja keď takto vidím niekoho tak mi hneď napadne či mu pomôžem len začnem moc premýšľať či to či ono, alebo sa aj hanbím a potom sa zožieram jaký som debil, že som nič nespravila. možno je lepšie spýtať sa, lebo ten človek ak potrebuje pomoc tak sa určite nespýta či mu pomôžem, pochybujem o tom aspoň. a tak prinajhoršom ťa pošle dočerta, nie ??
v električke keď nastupujem s nejakým dedkom ktorý je o barličke rada pomôžem stále sa mi poďakovali jeden mi dal raz hrušku bolo to milé a odkedy mám kamaráta vozíčkara a vidím, že to fakt nemajp ľahké, tak určite by som pomohla aj v tomto
Pomáhať je dobré. Preto to robím tiež. Tiež by sa mi nepáčilo, kebyže som odkázaný a ľudia si ma nevšímajú. Okrem toho skúsenosť ma naučila, že každému sa raz všetko vráti. Aj to dobré, aj to zlé.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@marfushka hej, aj tá pani bola strašne milá