pýtam sa lebo ja sa viem na skriptá sústrediť len keď mám pokoj a keď všetci doma spia. chcem vedieť či som sama taká odveci alebo sú aj viacerí jedinci ako ja.. (nechce sa mi učiť to je ďalší dovod)
ja sa musím prechádzať a čítať to nahlas, pretože keď si to čítam len tak, väčšinou po troch minútach som mysľou niekde úplne inde, občas ma až prekvapuje, ako ďaleko od témy
take ze "ucit sa skripta" u mna nefunguje dobre bez ohladu na okolnosti ale ked sa ucim nieco co ma zaujima, tak sa mi najlepsie uci od jedenastej vnoci do tretej rana. inokedy mi myslienky lietaju vsetkymi smermi a neudrzim pozornost..
v poslednej dobe uplne najlepsie do cca 14:00 uplne od skorého rana, kľudne aj od 4ej ked potrebujem
predtym som sa zas vedela sústrediť len okolo polnoci, teraz po aspon 7hodinovom spánku ficim najlepsie
raz som mal obdobie keď som fakt makal niekoľko týždňov vkuse, myslím učenia, takého poctivejšieho, a vtedy som končieval pravidelne ráno o 4:00 - 4:30.
aj teraz by som to najradšej tak robil, že by som spával od 6:00 do 14:00 a makal večer a v noci, ale jednak nemám na to podmienky ( veľa svetla v izbe aj keď zatiahnem žalúzie, teplo a hluk, a napr.na internáte nemáš pri mojich spolub. šancu) a potom, nerobí to dobre telu, tak zvláštne som sa cítil, keď som mal menej denného svetla...
ja to moje neučenie už nemám načo zvaliť-- raz mi je teplo, raz mi je zima, raz som hladna, prejedená, unavená, hyperaktivna atd. do prdelky ja sa na školu asi nedostanem a na prijímačkách v utorok pohorím ako taká vatra
Ja tiez az ked vsetci zaspia a je tma len potom je celkom namahave sa udrzat dalsi den hore resp 3 dni este zvladnem na minimalnom spanku a potom mi to zacina udierat na mozog
1.harmonogram2.používať všetky zmysly (čítať na hlas,prepisovať text,vizualizovat,asociovat)3.max.40min učiť potom min 20 min prestavka na memorovanie,optimálny počet cyklov4.Miesto kľudné s predmetmi ktoré motivujú súvisia s predmetným učivom.5.Ginko Biloba,Pyracetam (Calicor)prekrvenie mozgu resp. lepšie chladenie a prísun kyslíka,optimálny účinok nastáva po troch mesiacoch užívania.
ja sa učievam doobeda, nedokážem sa učiť večer, takže začínam okolo 9 väčšinou a potom podľa potreby, max do 15 keď je toho veľa...a učím sa v posteli, ideálne keď nikto nie je doma a mám pokoj
@1 úplne rovnako a ešte ja sa učím od 15 -19.00 to je také optimálne pre mňa v noci sa neviem učiť, ráno by som zvládol, ale nejak sa mi nechcelo kvôli tomu vstávať ... a hlavne najlepšie je, keď nikto nikde nie je - teda som sám doma
učí sa mi dobre doma, v tichu...nikdy sa nedokážem sústrediť, ak som s niekým... aj v škole som sa vždy učievala na chodbe, lebo v triede sa to proste nedalo
Hrozne sa to menilo s priebehom vysky, pamatam si ze ked som zacinala tak som cez skuskove kazde jedno rano sedela od deviatej nad knihou ako keby ma tam priklincovali a nevydrzala som nikdy dlhsie nez do desiatej vecer.
Teraz rano absolutne, mozog mi zacina vnimat tak od obeda, cize doobeda si pisem a zvyraznujem prip. opakujem a poobede ucim nove az dlho dlho cca do jednej rana.
A ucim sa zasadne opakovanim nahlas, nechapem ako som sa tymto stylom mohla na prave prepracovat k poslednej statnici, podla mna by som uz davno mala mat vyoperovane hlasivky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
predtym som sa zas vedela sústrediť len okolo polnoci, teraz po aspon 7hodinovom spánku ficim najlepsie
aj teraz by som to najradšej tak robil, že by som spával od 6:00 do 14:00 a makal večer a v noci, ale jednak nemám na to podmienky ( veľa svetla v izbe aj keď zatiahnem žalúzie, teplo a hluk, a napr.na internáte nemáš pri mojich spolub. šancu) a potom, nerobí to dobre telu, tak zvláštne som sa cítil, keď som mal menej denného svetla...
a tiež sa mi nechce
na intráku sa učí strašne
treba si citat nahlas, pisat si poznamky, farebne zvyraznovat fakty
a cas hlavne poobede najneskor do takej piatej podvecer
lebo inak to moc nejde
mala by som sa aj teraz
ale
nemam vypojenu wifi
tak
sedím na rici a robím všetko len nie to čo mám
Teraz rano absolutne, mozog mi zacina vnimat tak od obeda, cize doobeda si pisem a zvyraznujem prip. opakujem a poobede ucim nove az dlho dlho cca do jednej rana.
A ucim sa zasadne opakovanim nahlas, nechapem ako som sa tymto stylom mohla na prave prepracovat k poslednej statnici, podla mna by som uz davno mala mat vyoperovane hlasivky