@mia246 bavíme sa o daždi, nie o zime, snehu, poľadovici... to už je o inom zas... nešmýka sa to nieje pravda... šmyk môžež dostať aj na suchom povrchu.... áno to máš pravdu predlžuje sa....
Bohužiaľ ani jedna z možností v ankete nie je správna. Najviac sa vážení šmýka tesne po tom, ako začne pršať. Prach na vozovke vytvorí jemnú mazľavú hmotu, ktorá má adhéziu (žeee priľnavosť) na úrovni vylešteného ľadu. Sám som o tom počul, ale príliš neveril. Až kým som sa takmer "neuveril" do chodcov na prechode. Z rýchlosti asi 40 km/h. 10 metrový flek. Au.
ja by som povedal ked zacne prsat. Vtedy sa ta voda nejak toto one s tym sajrajtom co je na zemi a to je najhorsie. Potom sa to splachne a je len mokry asfalt.
aha, teraz som si precital ze uz to tu bolo spomenute, aspon sa mi potrvdila moja teoria
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
...pred dazdom?
a šoferovať pod v plivom alkoholu? je jedna výnimka......
pričom obidve tieto veci sa týkaju aj nás bežných smrteľníkov
ak je na vozovke dostatočne hrubá vrstva tekutiny aby sa súčiniteľ šmykového trenia čo najviac približoval k nule (niečo také. sry nie som fyzik
Bohužiaľ ani jedna z možností v ankete nie je správna. Najviac sa vážení šmýka tesne po tom, ako začne pršať. Prach na vozovke vytvorí jemnú mazľavú hmotu, ktorá má adhéziu (žeee priľnavosť) na úrovni vylešteného ľadu. Sám som o tom počul, ale príliš neveril. Až kým som sa takmer "neuveril" do chodcov na prechode. Z rýchlosti asi 40 km/h. 10 metrový flek. Au.
aha, teraz som si precital ze uz to tu bolo spomenute, aspon sa mi potrvdila moja teoria