uz preslo pet mesiacov co mame euro a este stale niektory rozpravaju sumy len v korunach.pochopim ak to hovori stary clovek ktory si tazsie zvyka na nove peniaze ale ked niektory mlady vzdy len v korunach rozpravaju tak to uz mi ide na nervy.teraz si to r
ja som si v pohode zvykol na euro ale sem tam "rozmyslam" v korunach ale kedy to prestane tak to teda neviem...mozno az dalsia generacia bude totalne ztotoznena z eurom
ja vôbec neuvažujem v eurách. ceny reálií, platy a tak si v eurách vôbec neuvedomujem, neviem, čo je predražené a čo nie. nerobí mi problém kúpiť lízatko za jedno euro, lebo sa mi to nezdá veľa. euro je úplne pomimo mňa.
viac rozumiem librám ako euru.
ale to všetko preto, že na slovensku som od zavedenia eura strávila dokopy možno tak dva týždne. stále žijem v korune, len v českej. a libry sú mi bližšie preto, lebo v tých som už žila.
ja taktiez patrim zvyknuty...uz mam skor problem to dat do korun....staci si bezne ceny vsimat v eurach a je to ok....akurat mi robia problemy velke sumy...20 000esu a pod si neviem hned predstavit ich hodnotu lebo s nimi moc nenarabam
Vacsina ludi si absolutne nezvykla. Brigadujem v pokladni, takze vsetci mi hovoria ceny a korunach a clovek to potom ma prepocitavat. Alebo za zacnu hadat, ze to ma stat XY korun a nechcu pochopit, ze to je XY eur... Vrrr!
Ked zmiznu dvojite cenovky, az potom zacnu ludia mysliet v eurach.
hh sranda že teraz premna 5euro neni nič ale ked sa pozrem na to v skk je to 150 sk a ma to premna trosku vecsiu hodnotu ....ale aosik to patrý ktomu tak podvedome menšia cifra > mensia hodnota niekedy sa vyjadrujem v eurách nekedy skk
Mne je bližší US Dolár. Slovenská koruna bola pre mňa len sekundárna mena, takže to v mojom podaní nepredstavuje nejaký extra problém. No popravde, sympatickejšia mena je u mňa Euro...
No keď máš vlastné bývanie, robotu, chodíš nakupovať v eurách, míňaš plat v eurách stretávaš sa aj z väčšími sumami a to denno denne, nie je pre teba problém prefiltrovať sa.
Ale ja bývam z rodičmy, na nákup idem najviac raz za týždeň, aj to kúpim max. 3 položky, nezarábam a jediné na čo miniem ja sám tak to je maximálne nejaké pivo, kofola alebo pizza. Pri takých nízkych položkách si hneď viem predstaviť sumy v Eurách. ( do 4 eur )
Ale keby som si mal ísť kupovať topánky, tak by som si bez prepočítania kúpil chobotinu za 3000 a myslel si že som v norme...
A ešte jedna pripomienka, hovorím tak aby sme sa rozumeli... Za to že prišlo euro nebudem sa vyjadrovať v eurách a potom sa škrabkať po každej sume 30 sekúnd na hlave a prepočítavať koľko som to vlastne povedal...
Na euro som si zvykla, nemám problém s platením, utrácam toľko, koľko som aj utrácala, nenechám sa ofajčiť, ale stáva sa mi, že občas poviem hodnotu v korunách slovenských
no ja poviem 150 korun ale viem ze ide o 5 euro poviem 300 korun ale v hlave mam 10 eurovku v podstate si uz ani poriadne nepamatam ake boli nase stare peniaze fakt... nejde o to ze by som nebol na eura privyknuty ale jednoducho ked som 19 rokov rozpraval o korune v kontexte mi to je prirodzenejsie a este velmi dlho bude ale zeby som si neuvedomoval ake sumi minam to rozhodne nie prehlad mam ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale na to, ze musis sumy v korunach prepocitavat na eura, na to ti veru nenaletim
raz sa dostanem do politiky a vrátim naše milované koruny
viac rozumiem librám ako euru.
ale to všetko preto, že na slovensku som od zavedenia eura strávila dokopy možno tak dva týždne. stále žijem v korune, len v českej. a libry sú mi bližšie preto, lebo v tých som už žila.
Ked zmiznu dvojite cenovky, az potom zacnu ludia mysliet v eurach.
Vsetci hovoria 2 euro, 3 euro, 5 euro, a mne to tak pili usi, ze kazdeho opravujem na 2 eurá, 3 eurá, 5 eur, ...
ale ked napriklad mama hovori nieco a povie sumu v korunach tak jej vzdy poviem: zle, mami a ona uz vie ze povedala nieco v korunach=D=D
Ale ja bývam z rodičmy, na nákup idem najviac raz za týždeň, aj to kúpim max. 3 položky, nezarábam a jediné na čo miniem ja sám tak to je maximálne nejaké pivo, kofola alebo pizza. Pri takých nízkych položkách si hneď viem predstaviť sumy v Eurách. ( do 4 eur )
Ale keby som si mal ísť kupovať topánky, tak by som si bez prepočítania kúpil chobotinu za 3000 a myslel si že som v norme...
keď si pripustím, že vôbec netuším, kde sa mi podelo 150,- Sk, stúpa mi tlak.