ja som si to uvedomila vtedy, ked som dokazala pozerat akykolvek film/serial v anglictine a bez problemov rozumiet bez toho, aby som si musela vety v hlave prekladat. jednoducho sa "nastavim" na anglictinu a premyslam akoby to bol moj jazyk, slovencina u mna vtedy neexistuje. proste vnimam a myslim len v tom cudzom jazyku.
proste keď už ho nevnímam ako cudzí. keď si v poho pozriem film a pokecám. škoda že moje predstavy o tom či ovládam jazyk sa často dosť líšia od predstáv vyučujúcich
Tento rok som si všimol že už nepozerám seriáli a filmy s titulkami a nadobudol som komunikačnú úroveň v Anglickom jazyku to mi stačí. Hlavné je mať veľkú slovnú zásobu
Stále sa učím, ale asi keď som bola v Mníchove a vedela som pokecať s Nemcami najlepšie sa aj tak dorozumieva s Talianmi, ked si pýtaju od vás zapaľovač
keď som začala myslieť anglicky.. a to naozaj už neviem kedy bol ten zlom, ani som si to tak neuvedomila..a potom už je aj sranda keď sa človek vie lepšie vyjadriť v tom cudzom jazyku než v slovenčine, jav dosť častý
Keď som si uvedomila, že rozumiem seriálom, ktoré som pozeravala bez toho aby som čítala titulky. A pri pohľade na mojich spolužiakov, ktorí ledva zatnu vetu po anglicky -,-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
az budem komunikovat ako native, potom poviem, ze anglictinu ovladam
o inych jazykoch ani nesnivam
americanom
ale citim tam tu medzeru
btw @2 si zabiiiiil, heheheh ahahahah hhihihihi
proste keď už ho nevnímam ako cudzí. keď si v poho pozriem film a pokecám. škoda že moje predstavy o tom či ovládam jazyk sa často dosť líšia od predstáv vyučujúcich
Tiež by si mohol povedať že skutočne ovládam cudzí jazyk :/