niekedy aj neskôr u nás sú vždy vianoce taký zaujímavý čas, keďže mama vždy robí až do 23. večer, brat je imbecil a mne sa tiež nechce po nich upratovať polročný neporiadok... takže sme radi, keď sa 24. niečo uprace a u starej mamy potom navarí, postaví stromček... u nás doma sa potom 25.-26. doupratuje, urobia sa koláče, ak sa nestihnú tak ich robím na Silvestra... načo sa zaťažovať
@alysia tak čo sa budem stresovať... radšej toto ako keby sa mama mala pokúšať všetko stihnúť za dva dni ako roky predtým a dopadlo to pravidelným krikom a hádzaním hrncov o zem nemusíme mať barák ako z katalógu kvôli sviatkom...
@kitty7 chápem
no u nás je to posledné roky tak, že mama robí na Vianoce do takej 13 a večeru začíname robiť my a upratujeme priebežne
no z katalogu ho majú len tie ženské ktoreé nepracuju mam pocit .D alebo maju mini byt alebo ja neivem
@alysia keby sa u nás priebežne upratovalo by to bolo v poho... lenže ako som spomínala, mama veľa robí, brat je imbecil a ja po nich dvoch upratovať nemienim (po sebe si upracem)... takže to u nás vyzerá ako na luniku IX (okrem mojej izby) a keď chceš vypucovať celý byt ti to zaberie tak 6 hodín minimálne
inak súhlasím, na to, aby byt stále vyzeral ako z katalógu k tomu treba mať vzťah a hlavne mať na to čas... v normálnej domácnosti sa býva, neustále niečo mrví, rozlieva, špiní... a človek keď príde z práce alebo aj školy si chce aj trochu oddýchnuť a nielen v domácnosti robiť...
My už máme ozdobený. Ja Vianočnú výzdobu neznášam tak ho ozdobili keď som si daval poobede šlofíka.
Ale keby vonku tak pomaly snežilo tak by som bol happy.. proste taká tá Vianočná atmosféra ktorú si pamätám z detstva nie ako teraz že dnes som si šiel v tričku na tom svetrík a teplo mi bolo....
@kitty7 chápem to ako ja ked umyvam riady tak to trvá 2 hodiyn lebo málokto umýva riady, brat napr vysáva len v detskej izbe a inde nie
tak tak, priebežne ked sa trocha upratuje, tak sa to dá, len kto na to má občas energiu
@alysia no my máme umývačku riadu, ale aj tá sa špinavými riadmi u nás nakladá naraz, tak to potom v tej kuchyni aj tak vyzerá... nemáš si kde ani chleba odkrojiť... ja tu už našťastie veľa času netrávim a onedlho sa plánujem odsťahovať...
nehovorím, že som nejaký extra poriadkumilovný človek, ale viem si udržať aspoň taký neporiadok, za ktorý sa nemusím hanbiť, čo sa proste o tomto byte povedať nedá... brat je strašné prasa, maximálne vyprace umývačku a ide do obchodu, čo je teda fakt super výkon na niekoho, kto je rok a pol nezamestnaný (a výšku si predĺžil o dva roky)...
@kitty7 aj ja chcem umývačku riadov! No tí bratia sú občas šikovní . Aspoň vyprace umývačku no blbý výkon, ked je doma, čo už s ním no, možno sa o pár rokov zobudí
Ja nezdobím nikdy nič, mne sa nechce a nejako by mi ani nevadilo, keby to tu nie je vyzdobené. Vždy to robí niekto iný doma. :p Ale teraz už napríklad vyzdobené máme.
@alysia on by bol pekný chalan, keby sa o seba staral, chodil na vzduch, trošku pocvičil, oholil sa... ale čo keď má aj k tomuto vzťah ako 12 ročný chlapec, žiadna kozmetika, ledva sprcha raz za týždeň... baby sú pre neho istým spôsobom fuj (kdeže dáka pusa, ledva ruku podá)... s takým nič len do blázinca zavrieť...
@alysia nie a asi ich nemá rád, keďže je vždy oprskané po tom, čo si chlapec vyčistí zuby.
@darkestangel aká náhoda, že si sa mi ozvala, akurát som na teba myslela, či nechceš brigádu resp. aj banánka by to možno zaujalo... potrebujú u nás doplniť stavy... a ja vlastne za seba hľadám náhradu... dnes sme dostali mail, že ak o niekom šikovnom vieme, kto by mal záujem u nás pracovať, tak im máme poslať kontakt alebo rovno životopisy... ak nie, tak nie, len sa pýtam... platovo to nie je zle ohodnotené...
my máme stromček už asi dva týždne... ale to len preto, že sláviť budeme na chate a tam sme teraz iba cez víkendy... a potom by to už bolo moc stresov, takže už si pekne čučí v kúte tá borovica
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
no u nás je to posledné roky tak, že mama robí na Vianoce do takej 13 a večeru začíname robiť my a upratujeme priebežne
no z katalogu ho majú len tie ženské ktoreé nepracuju mam pocit .D alebo maju mini byt alebo ja neivem
inak súhlasím, na to, aby byt stále vyzeral ako z katalógu k tomu treba mať vzťah a hlavne mať na to čas... v normálnej domácnosti sa býva, neustále niečo mrví, rozlieva, špiní... a človek keď príde z práce alebo aj školy si chce aj trochu oddýchnuť a nielen v domácnosti robiť...
Ale keby vonku tak pomaly snežilo tak by som bol happy.. proste taká tá Vianočná atmosféra ktorú si pamätám z detstva nie ako teraz že dnes som si šiel v tričku na tom svetrík a teplo mi bolo....
tak tak, priebežne ked sa trocha upratuje, tak sa to dá, len kto na to má občas energiu
nehovorím, že som nejaký extra poriadkumilovný človek, ale viem si udržať aspoň taký neporiadok, za ktorý sa nemusím hanbiť, čo sa proste o tomto byte povedať nedá... brat je strašné prasa, maximálne vyprace umývačku a ide do obchodu, čo je teda fakt super výkon na niekoho, kto je rok a pol nezamestnaný (a výšku si predĺžil o dva roky)...
Už ho ale máme kúpený a chladí sa na záhrade, uvidíme, kedy ho zavesíme :ehm:
@darkestangel aká náhoda, že si sa mi ozvala, akurát som na teba myslela, či nechceš brigádu resp. aj banánka by to možno zaujalo... potrebujú u nás doplniť stavy... a ja vlastne za seba hľadám náhradu... dnes sme dostali mail, že ak o niekom šikovnom vieme, kto by mal záujem u nás pracovať, tak im máme poslať kontakt alebo rovno životopisy... ak nie, tak nie, len sa pýtam... platovo to nie je zle ohodnotené...