Takže takto.Ak máš čo i len malé problémy s chrbticou alebo si mal,tak kickbox rozhodne nie.Aikido je poriadne fyzicky náročné (podľa slov mojich známych ktorí sa venovali všetkým trom) ale to je aj individuálne (oni majú kondíciu úplne skvelú a predsa to tvrdili).Neviem ako si na tom ty.Ja osobne by som ti odporúčal pre začiatok karate.
ja by som chcel aj nieco na seba obranu ale ze aikido treba dlho trenovat kim by som ho realne pouzil karate vyzera celkom dobre a kickbox sa mi zda taky ze sa rychlo naucim dobre udery kopy a tak tak sa mi to zda dobre na obranu
existuje aj thajsky box to tu je co mam kamosa tak zacal tento rok snim a slo mu to dost dobre na zaciatocnika takze do toho by si sa asi tiez rychlo dostal
@mm47 a odkial ksakru mam vediet o niakom teakwonde ?
@mm47 no asi preto nedaju nikdy do ringu niekoho z teakwonda a aikida a z thajskeho boxu spolu kedze kazdy bojovy sport je kategoria kde su povolene len urcite chmaty a kazdi musi bojovat proti seberovnym v rovnakom bojovom umeni vycvicenym ujom ci sa zase mylim ?
@mm47 to je pekne ze tam neni rozhodca ani povolene hmaty sa tam nerataju ale myslim ze ked sa bude bit vonku tak mu pomoze kazde bojove umenie ake bude vediet len aby to schytal co najmenej
@krampus len pre uplnost, kickbox a muai thai su dve uplne odlisne veci
Ja by som zvolil karate.
@mm47 Taekwondo ma zatial moc nepresvedcilo- mal som moznost mat sparring s niekolkymi a vsetci ma skor ci neskor zacali obvinovat ze nejdem podla pravidiel
@mm47 nesuhlasim, kazdopadne bojove umenie ti ma dat jednu vec- pripravit ta na realnu bojovu situaciu. Pokial toto splní aspon v základe potom si myslim ze absolutne nezalezi na tom aky styl robis. Mozes bojovat napriklad aj kriglom od piva, ak ta to bude bavit a bude to efektivne, tak nevidim dovod preco by som mal hovorit ze je to nanic
Thajsky box sa mi nepaci. ale mam usb kable a kos na pradlo vyrobene v Thajsku. S tym som spokojny.
S tychto troch doporucujem Karate. Najlepsie sa ubranis aj vonku. Len to musis cvicit vazne od mala aspon 20 rokov, mat talent, mat tak 90kg, Aby si sa ubranil, treba dosiahnut aspon 5dan, Lepsie 10dan a poznat citlive body na tele. To myslim nedosiahnes. Na ulici je jednoduchsia strelna zbran. Ako cvicenie aby bolo na co pozerat je karate najlpesie a aj jednoduche.
karate alebo kick-box, chodim na obe, ale karate je viac zaujimave a viac vyuzitelne, zalezi aj od druhu karate, ktory si vyberiez, odporucam KYOKUSHIN
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@mm47 a odkial ksakru mam vediet o niakom teakwonde ?
s tym moze akurat machrovat nad beznymi smrtelnikmi v ringu s niekym od Aikida/taekwonda/ atd. by nemal sancu
Ale asi nesom objektivny , asi len nemam rad tych pakov z thajskeho boxu , cest vynimkam
neber si to tak ani ja nemam rada thajsky box
ale neviem to racionalne opodstatnit. moj clovek to robi a z toho, ako o tom hovori, som nadobudla presvedcenie ze to musi byt az nadpozemske nieco
Ja by som zvolil karate.
@mm47 Taekwondo ma zatial moc nepresvedcilo- mal som moznost mat sparring s niekolkymi a vsetci ma skor ci neskor zacali obvinovat ze nejdem podla pravidiel
Inac aj mne sa zdalo ale uz sa neda vratit spat , zatial
@mm47 toto som potreboval pocut hned na zaciatku! Ze tebe to mysli, ty si len zaujaty
Ale inak- odporucam ti bud sparring alebo aspon sa pozriet na nejaky ich trening, doteraz mam hrozu z tych ich laktov
S tychto troch doporucujem Karate. Najlepsie sa ubranis aj vonku. Len to musis cvicit vazne od mala aspon 20 rokov, mat talent, mat tak 90kg, Aby si sa ubranil, treba dosiahnut aspon 5dan, Lepsie 10dan a poznat citlive body na tele. To myslim nedosiahnes. Na ulici je jednoduchsia strelna zbran. Ako cvicenie aby bolo na co pozerat je karate najlpesie a aj jednoduche.