Da sa sledovat jedno aj druhe, akurat klasicky futbal len spickove sutaze su pozeratelne + narodne timy podla mna.
Inac si myslim, ze rugby je paradny sport, este viac sa mi paci to australske NRL, to je parada.. Rugby ma byt aj na olympiade v 2016, americky futbal tiez rastie popularitou.
@kofolavsrdci (ach) To čo dnes poznáme ako americký futbal vzniklo odklonom od rugby. Aj rugby ako také nie je jedným športom, pretože vyše sto rokov sa hrá buď podľa pravidiel rugby union a rugby league, ktorá majú navzájom od seba dosť ďaleko. Rozdiely vo vzhľade hracej plochy RU A RL sú rovnaké ako rozdiely medzi AF a RL alebo RU. No na druhej strane sú tu aj značné podobnosti v tvare lopty, princípoch útočného postupu, v spôsobe získavania lopty atď. AF vznikol odklonom v pravidlách od rugby v takých drobnostiach ako je spôsob získavania lopty v skrumáži a spôsob posunu v útoku pomocou downov... Samozrejme zmeny sa neskôr nabalovali, pribudla výstroj a ďalšie zmeny pravidiel, ktoré hru spravili plynulejšou (v menšej miere sa niečo podobné odohralo aj pri RL), ale napriek tomu je AF pre mňa stále len amerikanizovanou verziou rugby, podobne ako kanadský futbal... A je nudný z rovnakého dôvodu ako práve rugby
@tomas71 Chápem, ďakujem za objasnenie. Ja som porovnávala len podľa reakcie akú som dostala raz od istých Britov, keď som ich rugby loptu nazvala loptou na americký futbal, čím som si vyslúžila prednášku vymenúvajúcu rozdiely medzi týmito dvoma športami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale na djent sa nechyta ani jeden
Ale rád si kuknem aj americký
Inac si myslim, ze rugby je paradny sport, este viac sa mi paci to australske NRL, to je parada.. Rugby ma byt aj na olympiade v 2016, americky futbal tiez rastie popularitou.
Ja by som si asi skôr pozrela americký futbal ako klasický.
Chápeš, čo som chcel povedať ?