takto... gitara je isto lepšia v tom že ju môžeš zobrať pod pazuchu a ísť s priatelmi si sadnúť na lúku a s pár akoradami si poihráte songy a pospievate..... ale nie je nič krajšie ako človek čo vie hrať na klavíri a hrá
@lawey.. anoo 3 akordy anucit sa je lahsie ... ale na gitaru si najprv musis vycviciit prsty , aby ti zhrubla koza avsetko ... klavit je ovela lahsi ... to ti povie kazdy , kto hra na obi2 ... a nielen akordy ... aach bopze ...
@avieabbey a na klavír si nemusíš vyscvičiť prsty? ako 77 ročné dievčatko mi bolo trocha aj ťažšie búchať do tých klávesov....a vďaka klvíru mám dosťohybné prsty...
ach bože... za 3 hodinky som pochopila niekoko akordou an gitare a naučila sa ich...
vrátila som sa pred nedávnom ku klavíru.... 3 hodiny mi trvalo zahrať podla nôť jeden notový riadok obojručne...
klavír. chodila som 2 roky a vedela som hrat uz obojrucne ale postupne to zacalo zaberat omnoho viac casu, zacal ma viac bavit sport a tak som dala prednost volejbalu.
ale obdivujem ludi ktori absolvuju a vedia zahrat cokolvek na klaviri...klavir je podla mna taky maly klenot medzi hudobnymi nastrojmi...ked je nalada, nic nie je lepsie ako vypocut si nejaku krasnu klavirnu skladbu...
@lawey . vravis ze na zaciatok pre beznych ludi su na gitare akordy hey? ... a potom vravis ze na zaciatok na klaviry je beethowen? riadna si pocuvaj... kazdy rok pocuvam co hraju 1-2 na klaviry ... akoze sorry no ... to ma od beethowena riadne daleko ...
@avieabbey teliatko, to som tak nemyslela a vytrhávaš z kontextu...
@barky no tak často to vie tak vyznievať keď ťa niekto ideš presviedčať o opaku a moja osobná skúsenosť (a každý môže mať iné) tvrdí to čo tu píšem. No lenže ty si rpedstavuješ že keď to vyznieva akože tvrdím že je to lahká vec hneď nejaké polhodinové sóla... a o tom tu ja nevravím
Klavír! Jednoznačne Na gitaru sa naučíš aj doma A pre všetkých, čo tu píšu, ako sa na gitare ľahko hrá- nie je to pravda. Akordy sú možno jednoduché, ale noty? Tie sú skutočne zložité. Musíte trafiť rytmus, pražec, strunu, sústrediť sa na obe ruky naraz, prehadzovať prsty... spokojne by som to dala na rovnakú úroveň ako klavír, lenže pri gitare musíš ešte popracovať na prstoch, pretože niektoré prehyby alebo akordy len tak nezahrám ani ja a to mám dostatočne dlhé prsty. Takže gitara nie je až taká jednoduchá. Možno akordy áno ale noty a taby nie. A poznám veľa "gitaristov" čo hrajú nádherne s akordami, no keď im ukážem noty, kukajú ako vyorané teľce. A jedného som hodinu a pol učila jeden riadok z toho, čo som mala v ZUŠke úplne ako prvý song. Ale na klavír nehrám zase, no, takže to moc porovnávať nejdem
Chodila som na obe, a teda klavír mi prišiel omnoho ťažší gitaru som zvládla základy za chvíľu a je to podľa mňa až moc ľahké. Klavír mi príde určite ťažší.
klavír..... je náročnejší ako gitara, ale tým pádom to budeš mať jednoduchšie, ak sa niekedy v budúcnosti začneš venovať aj gitare. Najmä čo sa týka čítania nôt, hry z listu a tak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
mier
takto... gitara je isto lepšia v tom že ju môžeš zobrať pod pazuchu a ísť s priatelmi si sadnúť na lúku a s pár akoradami si poihráte songy a pospievate..... ale nie je nič krajšie ako človek čo vie hrať na klavíri a hrá
ja som tiež mal na výber a vybral som klavír
chodil som naň sedem rokov, tento rok som absolvoval a viem hrať.
Teraz sa učím doma na gitaru.
Keby som chodil na gitaru,
Na klavír by som sa nikdy už nenaučil hrať .
Ale priprav sa že keď pôjdeš, nebude to žiadna sranda.
Nebudeš hrať to čo chceš ty, ale čo chce učiteľ /ka.
A keď budeš mať nutkanie prestať, tak to potlač vyplatí sa.
dá sa
ach bože... za 3 hodinky som pochopila niekoko akordou an gitare a naučila sa ich...
vrátila som sa pred nedávnom ku klavíru.... 3 hodiny mi trvalo zahrať podla nôť jeden notový riadok obojručne...
ale obdivujem ludi ktori absolvuju a vedia zahrat cokolvek na klaviri...klavir je podla mna taky maly klenot medzi hudobnymi nastrojmi...ked je nalada, nic nie je lepsie ako vypocut si nejaku krasnu klavirnu skladbu...
áno máš pravdu akordy aj za 5 minút
ale je rozdiel keď ti niekto zahraje niečo na gitare a klavíri.
áno každému sa páči niečo iné
a aj ja mám svoj názor
áno, začiatočníci sa ho učia tiež, aj keď len nejaké jednoduché skladby
ale inak... @19 - 77 ročné dievčatko?
@barky no tak často to vie tak vyznievať keď ťa niekto ideš presviedčať o opaku a moja osobná skúsenosť (a každý môže mať iné) tvrdí to čo tu píšem. No lenže ty si rpedstavuješ že keď to vyznieva akože tvrdím že je to lahká vec hneď nejaké polhodinové sóla... a o tom tu ja nevravím
Človek čo vie hrať na klavíri a hrá Klavír jednoznačne
Chodila som na obe, a teda klavír mi prišiel omnoho ťažší gitaru som zvládla základy za chvíľu a je to podľa mňa až moc ľahké. Klavír mi príde určite ťažší.