Ja som začala na synťáku a na hodinách som samozrejme hrávala na normálnom klavíry. ale keď som v piatom ročníku dostala normálny klavír bolo to o niečom inom. Radosť na ňom hrať. Hrať sa naučíš na oboch, ale odporúčam klasiku ak ti to teda finančne vyjde
to je uplne jedno, ake tvrde a makke klavesy ?! to nie je ako elektricka gitara a akustika.. ale som fanda pianin. kazdopadne na skladovanie je urcite jednoduchsie pianino ( oproti pianu )
synťáky nie sú zlé, ale klasický klavír je klasický klavír ja som mala prvý rok, keď som začínala hrať synťák, ale na hodinách som nikdy nič nevedela, pretože to bolo úplne iné. až v druhom ročníku som mala taký fajný starý čierny a odvtedy som bola za hviezdu
@api - ak sa chceš hre venovať seriózne a dlhodobo, resp. ak chceš zvládnuť klasiku, tak jednoznačne klavír - len na klavíri sa naučíš správnu dynamiku. Ale nemusí to byť striktne klasický akustiský klavír, teda pianino alebo krídlo - veľmi kvalitné keybordy s takmer takou dynamikou ako akustický klavír majú napr. el. klavíre Yamaha (Clavinova), Casio, Medeli, Pianonova.... a aj keď tie kvalitné sú drahé, rozhodne vyjdu lacnejšie, ako klas. klavír...
@api....ja sice niesom odbornik ale mam dobru kamosku ktora je ma tu nik Marianka1812(sak keby kukni ju v mojich priateloch ale moc casto sem nechodi takze na odpoved si budes muset trochu pockat}
@peb17 - jednou z dôležitých vecí pri hre na klavír, resp. pri učení sa, je cvičenie nezávislosti rúk... neboj, dá sa to naučiť... A predsa aj na gitare jedna ruka drží akordy, druhá hrá...
@salora - lenze tam robis tie iste ...ako to nazvat...tony proste je to uplne nieco ine..na gitare som hrala 8 rokov a ta je jednoducha..ale klavir..to sa neda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale ja mam radsej klasiku
a čo je pre teba najlepšie? záleží aj na tom aké skladby chceš hrať
Ale len refrén
» www.hudobne-nastroje-symfony.biznisweb.sk/hudobne-nastroj...
» www.bgfl.org/bgfl/custom/res...
ja to proste nedokazem..neviem robit kazdou rukou nieco ine...na gitare je to lahke tam robite rovnaku vec.ach asi mam len jednu hemisferu alebo co
@peb17 - mno netvrdil by som, že gitara je až taká ´jednoduchá´...