@schizoofrenik to som nevidela/nečítala. Vravím o vlastnej skúsenosti.
Alebo Dracula, Dorian (!), Angelika , Potterovky mi síce nevadili, ale vraveli najprv o Rowle, ako dokázala decká odtrhnúť od telky a potom to sfilmovali, takže zas nečítali, Kingovky (ešte Carrie sa ako-tak dala, kým nenatočili pokračovanie), a ďalej mi radšej nič nenapadá
@schizoofrenik tú som zatiaľ nevidela/nečítala, ale Řbitov zvířatek pokašľali teda maximálne. Sám King koniec dosť dobabral (ako to má podľa mňa vo zvyku), ale vo filme to bolo ešte horšie
napríklad z takej knihy Pošli to ďalej prevzal film iba základnú myšlienku a kniha je úplne iná (i keď musím uznať, že film sa lepšie pozerá ako kniha číta)
@schizoofrenik jj , do veľkej miery záleží ,čo s tým dokáže spraviť režisér, Darabontov Shawshank a Zelená míľa sú najlepšie filmy z väzenského psotredia, on má proste cit pre zachovanie kvality knihy, napr. aj Kubrick v Osvietení zanechal ten stiesňujúcí pocit skrytý niekde v žalúdku, čo mal snáď každý, keď to čital
95 % filmov je podľa kníh. a okrem toho, že film prebral z literatúry rozprávača alebo priamu reč, tak si vytvoril aj svoj vlastný jazyk a ja ako filmový fanda hovorím že FILM!!!
ťažko povedať. ja moc nečítam, takže z tohto hľadiska radšej film. lenže toľko kníh už kinematografia posrala... že tie veci, čo som čítala, a boli fakt dobré, a mám ich rada, a mám v hlave k tomu vytvorené vlastné obrazy, nechcem vlastne vôbec vidieť sfilmované.
čosi tu počujem debatu o Kingovkách ..... Kingovky sa NEDAJÚ natočiť tak aby sa hoci len obšuchli dojmom o tú knihu! (až na Shawawk a míľu.... to sú skvelé filmy) ale carrie (myslím nnajsampôvodnejšiu) vtipné (kniha skvelá), hřbitov ohromne vtipné! (jediné čo sa mi tam dosť lúbilo bolo tam ako toho chlapčeka zrazil ten kamion tak tie vykriky a tie fotky či jak to bolo), hmlu som nečítala alevidela film.... vtipné tie chápadielka , cuja si plánujem pozrieť....
proste King dáva význam hlavne na psychiku ..... a tá sa krásne predstavuje, krásne mrazí ale filmy sú vtipné!!! nedokážu to zachytiť....
a všeobecne.... aj keď antočia podľa knihy skvelý film, väčšinou je kniha omnoho lepšia.... lebo fantázia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
(Výnimku tvoria možno Kytice, tie sú dobré i tak.)
Alebo Dracula, Dorian (!), Angelika , Potterovky mi síce nevadili, ale vraveli najprv o Rowle, ako dokázala decká odtrhnúť od telky a potom to sfilmovali, takže zas nečítali, Kingovky (ešte Carrie sa ako-tak dala, kým nenatočili pokračovanie), a ďalej mi radšej nič nenapadá
Teda, až na zelenú míľu
prečítala som ich dosť, ale toto nie
a ak y som aj, tak už zásadne nepozerám Kingovky sfilmované
Ale keď si pozreš misery, cuja alebo kukuričné deti.. tak hej, väčšina jeho kníh je dodrbaná
Ale napriek tomu, kebyže mám rozhodnúť, čo z toho má ísť do riti, tak film by to nebol
proste King dáva význam hlavne na psychiku ..... a tá sa krásne predstavuje, krásne mrazí ale filmy sú vtipné!!! nedokážu to zachytiť....
a všeobecne.... aj keď antočia podľa knihy skvelý film, väčšinou je kniha omnoho lepšia.... lebo fantázia...
Aj toho psa som si predstavoval úplne inak (ach)
A celkovo to proste nemalo tú atmosféru ako kniha
alebo ešte langolieri ma napadli....asi moje najoblúbenejšie dielo od neho....film celkom fain... ale tie príšerky lol