Čítate knihy?V ktorom období asi najviac?(leto.....zima....) Akú máte práve rozčítanú?Ak si pamätáte povedzte koľko ste ich prečítali doteraz....a aj vašu najobľúbenejšiu...
len povinné čítanie, čiže to bolo tak asi 6-8 kníh za rok...ale to poctivo teraz budem asi študovať rôzne učebnice, odbornú literatúru a tak...no už sa teším...
čítam knihy. neviem, nemávam obdobia kedy ich je viac alebo menej, stále je čo čítať. práve teraz už tretí raz čítam Jack Kerouac - Na ceste a popritom Neumannove a Pauliho prednášky. ííí, veľa ich bolo. a naj nemám ale napríklad Kto chytá v žite si tiež rád prečítam.
nedavno som docital Lavu ruku od Boha od Paula Hoffmana, vynikajuca kniha podla mna, jedna z mojich oblubenych. ked som bol o nieco mladsi, precital som secky casti harryho pottera niekolkokrat , dalej som precital Ktoniku temneho davnoveku(tiez jedna z oblubenych), ma to sest knih, ja som precital tusim 4, dve musim este niekde splasit, dalej som precital treilogiu Temne hmoty(co je tiez vyborna kniha podla mna) a precital som nejaku pc literaturu a co ja viem co secko este... zo skolskej povinnej oiteratury som orecital iba antigonu a maleho princa
čítam furt, práve čítam posledné stránky v Pudlenke od Karla Čapka, začala som čítať 120 dní Sodomy od markíza de Sade, neustále listujem v Biblii (len ma štve, že mám preklad z ´34, tak tam je Bôh a iné drobnôstky), potom čítam ešte Fac Totum od Bukowského, ale to len keď som v dopravnom prostriedku, lebo to je po anglicky a tam sa mi na to sústredí najlepšie
a najradšej mám Meno Ruže od Umberta Eca, Malého Princa od Exupéryho a Raňajky u Tiffanyho od Capoteho. a Na Ceste od Kerouaca, to čítam každý rok.
kedysi som cital vela knih, vacsinou klasiky ako Robinson Crusoe, Tarzan alebo Hlava XXII... ale teraz uz pomenej, vacsinou len knihy co ma zaujmi (Eldest, Mladi v Hajzlu 1,2,3,4,5, Holubi Mambo,...)
akurat som dociitala Kľúč ku všetkým vzťahom ....aa preciitala som uz viacero kniih...a neviem povedat, ktora je naj...asi preto, lebo tych oblubenejsiich je viac ..
ja citam vela, ked mam cas, teraz momentalne cez prazdniny mam toho casu vela takze citam ,, teraz v juli som docitala Jedz,modli sa a miluj, potom Knihu bez nazvu, a teraz mam rozcitanu Prilis osobna znamost a chystam sa este precitat Pustny kvet , a oblubene ? .. hm asi tie od Dana Browna ,pacia sa mi totiz tie tiemy o ktorych su tie knihy
ja nemám to obdobie ale tak väčšinou asi v zime.Čítam teraz osemstostranovú od philipa pullmana TEMNÉ HMOTY.... a teraz som si kúpila novú škola noci OZNAČENÁ.....
@grietusha to meno ruze je dost tazke citanie a neviem ci by som to cital znova , bola to skvela kniha ale ked viem rozuzlenie tak by to pre mna stratilo cele napatie ... je to super kniha ale patri medzi tie ktore sa citaju raz alebo po dlhom case
@baggy je to ťažké čítanie, ale ja Eca veľmi ľúbim, je to jeden z mojich najobľúbenejších postmoderných filozofov/spisovateľov/ociológov/teoretikov médií. Meno ruže som zatiaľ čítala dvakrát a isto si to prečítam znova. milujem tam tú knižnicu.
ja som vedela rozuzlenie hneď pretože ma prvých 70 strán neskonale nudilo a tak som si začala čítať o tom, ako to napísal. a tam bolo spomenuté meno vraha. (plus to, že tých prvých 70 strán je schválne pomalých a nudných, aby si čitateľ zvykol na rytmus opátstva). ale užila som si tú knižku aj tak. a aj na druhýkrát som si ju veľmi vychutnala. mám totižto rada Occama a Bacona a on ich tam veľmi spomína
Momentálne mám rozčítanú Supernatural: Witch"s Canyon a Supernatural: The Unholy Cause je na ceste To pokiaľ sa rozhodnem, ktorú ďalšiu Kingovku si kúpim
A čítam stále, kedykoľvek, kdekoľvek. Na zastávke, pred spaním, počas dňa, v škole, hocikde. Nepočítala som ich, lebo nemám šajn koľko ich bolo Ale veľa
čitam furt a stále niečo... Momentálne Richard Bach - Iluze, Sexuálny život v antickom Ríme a životopis Madonny mám rozčítané... Bez knihy v kabelke neodídem z domu
v knižnici ma už poznajú, ako najčastejšiu návštevníčku, najmä cez semester a mám dokonca dva preukazy, na ktoré mám stále vypožičaných plný počet kníh.
nedávno som dočítala Kto chytá v žite. Tiež čítam Malého princa, to mám stiahnuté v pc a po anglicky sa snažím čítať Alice in Wonderland Okrem toho ešte Jerzy-Jak číst film...to už s pripravujem na nový semester, ale až letný. a ešte mám doma Hlavu XXII. a jednu politickú knihu, ktorú mi odporučila kamoška...Mečiar a mečiarizmus...ale to čítam len preto, že som chcela ísť kedysi na politológiu a chcem zistiť, čo by som sa tam učila, keby ma tam zobrali.
A ešte som dočítala aj Prútené kreslá od Tatarku, čo sa mi veľmi páčilo.
Najobľúbenejšia kniha sa stále mení, ale rada mám Murakamiho.
citam ked mam chut a cas, takze vacsinou v posteli nezavisle od obdobia a hodiny dna
najoblubenejsiu knihu tazko povedat, ale asi Kvety zla alebooo Majster a Margareta, na tu mam ale subjektivne spomienky zaujimava tiez bola Betonova zahrada, alebo Lolita...no vela, co vam poviem
ja citam ked mam cas..a ked sa na to citim..kedze citam knihy nad keryma treba uvazuvat.mam rocitanych asi ´5 knih..a skoro kazda je z ineho sudku...
ale najviac teraz citam od kinga cerrie..a planujem ist na dalsiu kingovu knihu..dalej mam rozcitaneho kafku,niekolko jeho poviedok..a potom Friedrich Nietzscheho...od kereho citam antichrista..ale kedze on je clovek kery sa neda citat len tak v autobuse cestou do skoly a podobne..tak ho citam velmi dlho..lebo clovek precita jednu stranu a je tak nabyti informaciami a otazkamy ze sa to dalej neda...
deprimuje ma to,ze je na svete tolko skvelych knih a ja ich neprecitam...
je vela dobrych knich len ludia musia samy uznat co je dobre a co fakt nie
čítam dosť veľa, práve som skončila A uzřela oslice anděla od Nicka Cavea a bol to silný zážitok...najlepšie sa mi číta v noci, nezáleží na období, alebo niekde v parku v pokoji...a už by sa patrilo pustiť do tej kopy chémie kvôli škole
čitam encyklopediu ludia ktori zmenili svet ale iba dočasne..čitala som twilight new moon a eclipse a twilight neodporučam je to nudne D ...no a najoblubenejšia bola určite Na Západ nepametam kto to napisal..a určite aj Winnetou dalej Radek John-Memento to je perfektna kniha ,perfektne spracovana ..atd atd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nemam obdobie , čítam nárazovo a veľa
rozčítaného mam hobita po anglicky , ide mi to velmi pomaly :/ + shakespeare
doteraz ... 200 ? podla mojho kniznicneho konta na nete je ich za poslednych 1000 dni 85 , a dalej to nejde :/
teraz mám Pozornosť od Moraviu.
Uvidíme, čo sa z toho vykľuje.
Ale pred dvoma dňami som dočítala Beštiára.
a najradšej mám Meno Ruže od Umberta Eca, Malého Princa od Exupéryho a Raňajky u Tiffanyho od Capoteho. a Na Ceste od Kerouaca, to čítam každý rok.
Teraz čítam Sen svätojánskej noci - W. Shakespeare
Nepamätám si koľko som prečítala, ale veľa
Moja najobľúbenejšia je Jurský park - M. Crichton
ja som vedela rozuzlenie hneď pretože ma prvých 70 strán neskonale nudilo a tak som si začala čítať o tom, ako to napísal. a tam bolo spomenuté meno vraha. (plus to, že tých prvých 70 strán je schválne pomalých a nudných, aby si čitateľ zvykol na rytmus opátstva). ale užila som si tú knižku aj tak. a aj na druhýkrát som si ju veľmi vychutnala. mám totižto rada Occama a Bacona a on ich tam veľmi spomína
A čítam stále, kedykoľvek, kdekoľvek. Na zastávke, pred spaním, počas dňa, v škole, hocikde. Nepočítala som ich, lebo nemám šajn koľko ich bolo Ale veľa
nemám to nejak rozdelené na obdobia, proste keď mám chuť si niečo prečítať, tak to urobím....
Práve mám rozčítané 3 :/ Mesto Ember, Kamošky, Zradená..
A o obľúbenosti by som sa rozpisovala trošku..dosť..dlho
nedávno som dočítala Kto chytá v žite. Tiež čítam Malého princa, to mám stiahnuté v pc a po anglicky sa snažím čítať Alice in Wonderland Okrem toho ešte Jerzy-Jak číst film...to už s pripravujem na nový semester, ale až letný. a ešte mám doma Hlavu XXII. a jednu politickú knihu, ktorú mi odporučila kamoška...Mečiar a mečiarizmus...ale to čítam len preto, že som chcela ísť kedysi na politológiu a chcem zistiť, čo by som sa tam učila, keby ma tam zobrali.
A ešte som dočítala aj Prútené kreslá od Tatarku, čo sa mi veľmi páčilo.
Najobľúbenejšia kniha sa stále mení, ale rada mám Murakamiho.
najoblubenejsiu knihu tazko povedat, ale asi Kvety zla alebooo Majster a Margareta, na tu mam ale subjektivne spomienky zaujimava tiez bola Betonova zahrada, alebo Lolita...no vela, co vam poviem
Momentálne mám rozčítanú Annu zo Zeleného domu od Montgomeryovej
ale najviac teraz citam od kinga cerrie..a planujem ist na dalsiu kingovu knihu..dalej mam rozcitaneho kafku,niekolko jeho poviedok..a potom Friedrich Nietzscheho...od kereho citam antichrista..ale kedze on je clovek kery sa neda citat len tak v autobuse cestou do skoly a podobne..tak ho citam velmi dlho..lebo clovek precita jednu stranu a je tak nabyti informaciami a otazkamy ze sa to dalej neda...
deprimuje ma to,ze je na svete tolko skvelych knih a ja ich neprecitam...
je vela dobrych knich len ludia musia samy uznat co je dobre a co fakt nie