Knihy na tému Nitrianske Kniežatstvo, Svatopluk, historia Slovanov
Hladám nejaku dobru knihu o historii slovákov alebo slovanov na nasom uzemí, poprípade Nitrianske kniežastvo, kniha o Svatoplukovi ak také je, a tak. dik
Ján Steinhübel: Nitrianske kniežatstvo. Počiatky stredovekého Slovenska. Druhé, rozšírené vydanie. Bratislava.2016
- Toto je kniha písaná odbornejším štýlom síce, ale je výborná.
@ps102
Dvorak - Stopy davnej minulosti 3 - Zrod naroda
Pana Dvoraka si ako historika velmi povazujem. Knihy z tejto serie su vsak pisane nesystemovym stylom, podla archeologickych nalezisk atd, nie chronologicky. Podla mojho nazoru je to pre bezneho laika dost narocne, ak o problematike nema aspon bazalny prehlad.
Na tento ucel vrelo odporucam:
Kucera, Cesta dejinami - Stredoveké Slovensko, Perfekt, 2004
Ma aj pokracovanie - Novoveke Slovensko
Knihy su pisane prijemnym, nenarocnym stylom, vhodnym pre kazdeho laika. Mne osobne su velmi sympaticke - systematicke clenenie, pekne obrazky.
Na odborne prace vsak nestacia, treba doplnit z inych, co ti poradili vyssie.
@0sea
Myty nase slovenske - autori su etnografi (nie historici), podla toho aj kniha vyzera. Ide o znosku udajov vytrhnutych z kontextu, co osobnosti a udalosti ukazuje vo viac alebo menej objektivnom svetle.
Okrem toho, hlavnymi zostavovatelmi su manzelia Krekovicovci. Pani docentka ma na nasu historiu takyto nazor: » dennik.hnonline.sk/slovensko/20327...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Len neviem ktorý diel, každý sa týka iného časového úseku.
- Toto je kniha písaná odbornejším štýlom síce, ale je výborná.
Dvorak - Stopy davnej minulosti 3 - Zrod naroda
Pana Dvoraka si ako historika velmi povazujem. Knihy z tejto serie su vsak pisane nesystemovym stylom, podla archeologickych nalezisk atd, nie chronologicky. Podla mojho nazoru je to pre bezneho laika dost narocne, ak o problematike nema aspon bazalny prehlad.
Na tento ucel vrelo odporucam:
Kucera, Cesta dejinami - Stredoveké Slovensko, Perfekt, 2004
Ma aj pokracovanie - Novoveke Slovensko
Knihy su pisane prijemnym, nenarocnym stylom, vhodnym pre kazdeho laika. Mne osobne su velmi sympaticke - systematicke clenenie, pekne obrazky.
Na odborne prace vsak nestacia, treba doplnit z inych, co ti poradili vyssie.
Myty nase slovenske - autori su etnografi (nie historici), podla toho aj kniha vyzera. Ide o znosku udajov vytrhnutych z kontextu, co osobnosti a udalosti ukazuje vo viac alebo menej objektivnom svetle.
Okrem toho, hlavnymi zostavovatelmi su manzelia Krekovicovci. Pani docentka ma na nasu historiu takyto nazor:
» dennik.hnonline.sk/slovensko/20327...