Vcera na obed sme si domov priniesli 10 mesacneho britskeho kocura kastrovaneho....zaliezol pod postel a nevisiel iba v noci som ho vide behat po izbe ale nic neziedol ani nevypil..
Mame pockat ci vynde sam alebo ho mame od tial vytiahnut...?
v prvom rade nechat ho spoznat prostredie, uz ked ste ho doniesli mali ste ho len pustit ale najprv mu ukazat kde ma zachod a potom ho nechat tak necha sa sam zoznami z prostredim, ziadne nahananie ho a podobne picoviny
ale my sme ho vypustili a on hned zaliezol pod postel....dali sme mu tam aj misky s vodou a zradlom....ale mam ten pocit ze ani nezral....je v kute pod postelou....nechce vyliezt....kolko dní moze byt takto zalezený???
Ja mám tiež britského kocúra, ale toto nám nerobil. Skús si za ním sadnúť a rozprávaj sa s ním. To ho možno trochu ukľudní, inak ak to potrvá dlhšie ako 3-4 dni, tak sa opýtaj veterinára a neradím ti ho vyťahovať na silu.
ten kocúr mi pride divný...ok..mohol by byť zo začiatku bojazlivejší, trocha sa schovávať...ale toto? Toto mi príde prehnané...nie je chorý? Od koho ho máte?
podla vlastnej skusenosti, nechajte ho tak. nech ma jedlo a pitie na jednom mieste, ked bude chcet, vylezie. takisto aj zachodik nech ma nachystany. po par dnoch sa otuka. ziadne stresy
@15matka14 Veď to ešte netrvá ani deň, mne to také divné nepríde. Predpokladám, že 10mesačný kocúr, ktorý bol navyknutý na určité prostredie potrebuje chvíľu, kým sa aklimatizuje.
Napríklad môj kocúr má 4 roky a stále sa bojí, keď k nám prídu cudzí ľudia - zalezie pod posteľ a neukáže sa aj pol dňa. Keď sme ho doniesli ako mača, tiež bol dlho nesmelý.
@loltrol odkial kocurik je? predsa uz ma 10 mesiacov takze je prenho väcsi stres zo zmena prostredia, nemoze mat strach z ludi? mne to macka bezne robi, prideme k svokre na dlhsie a berieme aj obe macky, ta jedna si zalezie a je schopna tri dni nejest a nevyliezt kym nejdeme zas domov, druha ked sme ju doniesli z utulku jej trvalo 5 dni kym sa zacala ako tak normalne chovat a aj teraz ma svoje tahy ze si najde skrisu a je tam niekolko dni a vylieza len ked nieje nik na okoli aj to sa len najest a vyspinit, ak ti mozem doporucit dobru stranku kde ti aj poradia je mackySOS chovam macky uz nejaky rok ale tiez sa tam vela pytam
Nie je to divné. Len mu tam niekde daj aj záchod. Nevyťahuj ho, len ťa doškrabe, k ničomu ho nedonútiš a ešte sa ťa bude aj viac báť. Inak, mačky veľa nepijú a určite nie naraz, takže si nemusíš všimnúť, že odbudlo z vody. A či žerie, nerieš, je len v strese, určite mu to neuškodí. Je to zviera, keď bude hladné, tak sa naje, nemusíš ho naháňať s tanierikom ako malé dieťa.
Keď sme si my doniesli kocúra, poradil nám ten chlapík, že najprv má byť zavretý len tak v jednej-dvoch izbách, nemá vedieť, že za tými dverami je toho ešte viac. Môžete to skúsiť.
Keď som dostala mačku, tak zaliezla za kuchynskú linku a tiež odtiaľ odmietala asi tak dva dni vyjsť. Takže žiaden strach, on sa len bojí, no osmelí sa a potom sám vyjde. Určite ho nevyťahuj nasilu, to by nijako nepomohlo, on by tam potom zaliezol znova. Daj mu k posteli žrádlo a vodu, a skúšaj nejako naviazať kontakt s ním. Držím palce!
tiež, keď som si doniesla mačku, tak zaliezla na pár dní pod skriňu, odkiaľ ešte aj nehorázne mraučala. vyliezala iba v noci a to na to, aby sa mi vysrala pod posteľ
po pár dňoch bola v pohode a okamžite sa mi utrónila do postele.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
On je vyplaseny z noveho prostredia. Mozno mu chvilu bude trvat kym sa osmeli. Ak to bude uz velmi dlho, tak ho vyber, popripade sa spytaj veterinara.
ale my sme ho vypustili a on hned zaliezol pod postel....dali sme mu tam aj misky s vodou a zradlom....ale mam ten pocit ze ani nezral....je v kute pod postelou....nechce vyliezt....kolko dní moze byt takto zalezený???
Napríklad môj kocúr má 4 roky a stále sa bojí, keď k nám prídu cudzí ľudia - zalezie pod posteľ a neukáže sa aj pol dňa. Keď sme ho doniesli ako mača, tiež bol dlho nesmelý.
Počkaj, on si zvykne. A hladný bude určite.
Keď sme si my doniesli kocúra, poradil nám ten chlapík, že najprv má byť zavretý len tak v jednej-dvoch izbách, nemá vedieť, že za tými dverami je toho ešte viac. Môžete to skúsiť.
po pár dňoch bola v pohode a okamžite sa mi utrónila do postele.