@priekala@3 kiež by sme tu mali takého "Zelenskeho", nejakú charizmaticku šikovnú osobnosť moralne na správnom mieste. Ale nemáme velmi. Mne sa pozdávala Radičová, ale na vrcholovu politiku sa ona nehodi, nevedela si to zmanazovat.
@azizi@4 nuž, ja by som sa aj chcel mať dobre napríklad v takej práci, ale keď sa tak celý zosumarizujem aký som človek, tak povahovo momentálne neinklinujem k vedúcim funkciam, aj keď pracovne by som chcel byť na vyššom poste. Ja najmä neobľubujem stresovú záťaž a nerád znašam kritiku ľudí pod sebou, aj keď kritiky sa asi nikto nezbaví úplne.
Obdobne som to myslel aj s tým postom premiéra, že ma to moc neláka počuť toľko kritiky a kecov na moju adresu. Keď tak mať niečo, kde by som nemal pod sebou ľudí, lebo ľudia sú prevažne nevďační.
@priekala@5 Tak hej, človek na takej pozicii musi byt zakonite uz vopred pripravený na množstvo kritiky. Ja mam z osobnosti este velmi rada Milana Knazka. Taktiež Budaj by mohol byt fajn. Urcite ale viem, ze by som na tom poste nechcela vidiet Sulíka ani Bihariovu.
@priekala@7 A čo si myslis o Budajovi? Podla mna ma charizmu a zvlada vyborne aj to ministrovanie. Šimečka neviem, či je az tak v povedomi ludi, aby ho volili, ale zas čo nie je môže byt.
@azizi@8 jedného času, ešte trošku dávnejšie, že je to asi najschopnejšie ministerstvo. Momentálne trošku poľavil sa mi zdá, ale je možné, že ma zdanie klame.
No najdôveryhodnejší politik mimo prezidenta celkovo na Slovensku je Pellegrini. Z koalície, druhý v poradí je Richard Sulík. Matovič by v žiadnom prípade nemal zastávať ministra financií, lebo je najnedôveryhodnejší politik vôbec! Nedôveruje mu 80 % respondentov v prieskumoch. A myslím, že ani po vonku nechodí bez ochranky.
@yoss@12 Ďakujem za reakciu. Hm... No Pelle môže byt najdoverihodnejsi, ale ja mu teda nedôverujem vôbec. Za mňa je to takmer to iste ako Fico a fasisti.
Takže ty by si tiež videl na poste premiera Pellegriniho? Ja stále dúfam, že sa tomu vyhneme. Casu do volieb je ešte dosť a tie preferencie sa môžu ešte radikálne premiesat.
Pellegrini ma sice charizmu aj vystupovanie, ale to je z môjho pohľadu tak všetko zial.
podľa mňa je pán Heger správny človek na správnom mieste. Prípadne Matovič je dobrá voľba je to naozaj vyštudovaný človek. Alebo pani Čaputová ktorá je prostredníkom medzi politikmi. Ak by sa títo ľudia nedohodli určite by mal post zastať pán Pročko alebo pani Tabak
Stále som bol zástancom, že do politiky patria ženy. Tie málokedy vyvolali nejakú vojnu a celkovo majú na menežovanie lepší cit. Ale v dnešnej dobe (okrem pani prezidentky) nemáme nejakú výraznú ženskú političku
@azizi@19 na kazdeho ministra a poslanca sa nieco hlada...nadava, neviem, s Nadom som pozeral par rozhovorov, vyzna sa do problematiky, podla mna clovek na spravnom mieste, aj ako premier by sa uchytil ale to by asi osobne nechcel
@jerometoucanrainbow@23 Dzurinda a Mikloš mi prídu ako spickovi analytici, zvlášť v tejto dobe. Ale neviem, či by to Dzurinda este dal. No moznost by to bola.
@turgachev@26 Mne sa páči jej Wiki. Píše sa tam, ževraj odhalila viaceré kauzy a pomohla tak ušetriť stovky miliónov eur. Určite to nepísala ona sama ani nikto z jej tímu
Ale tak čo už, jej exšéf a možno aj znova budúci šéf, tie stovky milióny taktne minul na povinné testovanie a očkovaciu lotériu. Aspoň už viem, odkiaľ tie peniaze zobral.
@yoss@12 doveryhodnost ale nevravi nic o schopnostiach, skor a jedine o oblubenosti.. a nedoveryhodnym bude vzdy ten, ktory robi tazke a neprijemne rozhodnutia, i ked v dlhodobom meradle prinosne a potrebne (nie ze by to platilo o niekom z terajsich)
@johnysheek@28 Čo sa ti nepozdáva na Šimečkovi, ak sa môžem spytat? Či len ti je nesympatický? Koho by si ty videl ako premiera? Zatiaľ sa mi tipy tu páčia, možno spravim anketu, kde všetkých vymenujem.
@azizi@30 nemyslím si, že preukázal čokoľvek, čo by som od premiéra očakával.. to že je známy, lebo tlačí peniaze do PR... a to že (ktovie čo všetko) presadzuje v EU.. mi ako dostatočný dôvod nepríde.. a to že sa v EU parlamente dostal na nejakú funkciu, tiež neveľmi svedčí o jeho manažérskych kvalitách s reálnou víziou ako ďalej so slovenskom.. pričom v celom PS nevidím nikoho, kto by mal skutočnú víziu o SR.. o tom čo tu treba naozaj riešiť, nie o veciach, ktoré by oni riešiť asi (podľa vyjadrení) chceli primárne..
@azizi@30 a nie, neviem ti povedať meno "kto by mal byť premiérom", keďže ti ani neviem povedať, koho by som reálne chcel mať vo vláde.. v podstate mi drviví väčšina z nich minimálne vadí.. ak nie horšie..
čo sa týka samotnej osobnosti.. problémom nie je ani heger.. problém je, akú má reálnu moc v presadzovaní si svojho.. a tá je závislá na matovičovi, čo z neho silnú postavu nerobí.. nie že by sa nemohol a aj by sa mu to podarilo, vymaniť z IM tieňa.. ale nespravil to.. a to je zle..
však keď už.. prečo ti napríklad vadí Sulík na premiérskom poste?
@johnysheek@32 Ďakujem za vyjadrenie, ono mne by stacilo aj koho by si videl ako "najmenšie zlo". K Sulikovi - v uplne prvom rade mu absolútne nedoverujem ako človeku moralne na správnom mieste, ďalej mi vadí, že polozil Radicovej vladu (muselo za tým byt vydieranie alebo iné pohnutky podla mňa, lebo aj tak vedel, že euroval navyseny bude a dostane sa k moci Smer). Vadí mi, že sa stretaval s Kocnerom. Nesúhlasím s nim vôbec v niektorých veciach. A v neposlednom rade mi je celkovo nesympaticky ako osobnosť.
@azizi ja akosi nezdielam tu teoriu o sulikovi, ktory polozil Radicovej vladu a stale to vnimam v prvom rade ako slabost Radicovej, ze sa do toho nechala dotlacit a ako hlupy tah Dzurindu v pozadi...
Sulik cely cas hovoril, ze to nespravi a proste sa nenechal vydierat... nakoniec to sice i tak skoncilo ako skoncilo, ale proste chybu fakt nevidim u neho.. to uz je vec zasad a principov a ze by si zo seba robil blba..
co neznaci, ze ho pokladam za moralne na spravnom mieste len proste toto mu za vinu nikdy nedavam.. ale zaroven to dokazuje to, co som vravel vyssie o premierovi.. musi to byt clovek s autoritou.. lebo ak ju nema, hlada len kompromisy a nevie buchnut po stole, tak je to zle..
stretanie s Kocnerom mi tiez vadi asi najmenej.. bavime sa o vysokopostavenych ludoch a oligarchoch a ti sa na tomto prtavom slovensku budu stretavat pravidelne, kedze jedni sa snazia nieco vybavit (si) a druhi hladaju aj financnu podporu pre svoje kampane.. pripadne sa ako s velkopodnikatelmi musia s nimi rozpravat o tom, co im posobi problemy..
((proste musis vediet, ak chces podporit podnikatelov, co ich trapi a co nie... a koho sa spytas ak sa toho podnikatela nemozes?)
v neposlednom rade to bolo dost davno, kedy kocner nebol este to, co je dnes.. i to malo vyvoj.. to mi viac vadi borisove stretanie sa s mafianmi, ktori boli mafinami uz v case, ked sa stretli..
Ale opaet, to nie je argument pre Sulika.. toho by som tam tiez nechcel, i ked z aktualnej "pravice" snad ako jediny splna tu "silu" v strane a vseobecny respekt... mozno i schopnosti.. ale za tych 20r v politike sa dost zopsul...
BUDAJ je stary, za mna by tam uz byt nemal.. spravil co spravil, som za to rad, ale proste potrebujeme energickeho, aktivneho a schopneho...
len si vsimni ako premiersto vycerpalo Fica, Matovica... co by tam robil budaj?
To uz potom by sme mohli (opäť) rozmyslat o Mikloskovi, Carnogurskom, Meciarovi, Slotovi.. PRECO?
a o IM, EH mi pisat nemusis.. tam islo o ukazanie toho, ze premier musi byt "silna osobnost"
@johnysheek@35 Ďakujem ti za tvoj pohlad. Stále si síce stojím za svojim, ale rada sa bavím o politike a rada si vypočujem aj názory druhych a rešpektujem ich, aj keď spolu nemusíme vo všetkom suhlasit
Hlavne pre mňa je, aby sa nedostal k vlade Pelle a Fico. A síce PS som nevolila, ta strana mi je nesympaticka, ale teoreticky ak by sa Simecka stal predsedom a nejak sa lepšie vykristalizoval aj s ohľadom na tu viziu pre Slovensko, myslím, že ľudia by možno PS volili a vyhli by sme sa tak Pellemu. Ale to sú len také moje úvahy.
1znacne sulika, ten jediny ma za cele posobenie v politike nesklamal, ma cisty stit a rozumne napady @jerometoucanrainbow@23 myslis toho usvedceneho korupcnika, o ktorom je cela gorila a v zivote to nase objektivne media voci nemu nepouzili? super napad!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
No to ja ani seba, ale ze vobec
Obdobne som to myslel aj s tým postom premiéra, že ma to moc neláka počuť toľko kritiky a kecov na moju adresu. Keď tak mať niečo, kde by som nemal pod sebou ľudí, lebo ľudia sú prevažne nevďační.
Takže ty by si tiež videl na poste premiera Pellegriniho? Ja stále dúfam, že sa tomu vyhneme. Casu do volieb je ešte dosť a tie preferencie sa môžu ešte radikálne premiesat.
Pellegrini ma sice charizmu aj vystupovanie, ale to je z môjho pohľadu tak všetko zial.
Skús aj vážne. Prosim. Naozaj ma to zaujíma Este sa mi tu nikto nevyjadril konkrétne.
Ale tak čo už, jej exšéf a možno aj znova budúci šéf, tie stovky milióny taktne minul na povinné testovanie a očkovaciu lotériu. Aspoň už viem, odkiaľ tie peniaze zobral.
čo sa týka samotnej osobnosti.. problémom nie je ani heger.. problém je, akú má reálnu moc v presadzovaní si svojho.. a tá je závislá na matovičovi, čo z neho silnú postavu nerobí.. nie že by sa nemohol a aj by sa mu to podarilo, vymaniť z IM tieňa.. ale nespravil to.. a to je zle..
však keď už.. prečo ti napríklad vadí Sulík na premiérskom poste?
A čo sa týka Matoviča a jeho vplyvu na Hegera, tam asi vieš, aký mam názor. Nechce sa mi teraz otvárať tato tema Ale ak chceš, tak môžem to priblížiť.
Sulik cely cas hovoril, ze to nespravi a proste sa nenechal vydierat... nakoniec to sice i tak skoncilo ako skoncilo, ale proste chybu fakt nevidim u neho.. to uz je vec zasad a principov a ze by si zo seba robil blba..
co neznaci, ze ho pokladam za moralne na spravnom mieste len proste toto mu za vinu nikdy nedavam.. ale zaroven to dokazuje to, co som vravel vyssie o premierovi.. musi to byt clovek s autoritou.. lebo ak ju nema, hlada len kompromisy a nevie buchnut po stole, tak je to zle..
stretanie s Kocnerom mi tiez vadi asi najmenej.. bavime sa o vysokopostavenych ludoch a oligarchoch a ti sa na tomto prtavom slovensku budu stretavat pravidelne, kedze jedni sa snazia nieco vybavit (si) a druhi hladaju aj financnu podporu pre svoje kampane.. pripadne sa ako s velkopodnikatelmi musia s nimi rozpravat o tom, co im posobi problemy..
((proste musis vediet, ak chces podporit podnikatelov, co ich trapi a co nie... a koho sa spytas ak sa toho podnikatela nemozes?)
v neposlednom rade to bolo dost davno, kedy kocner nebol este to, co je dnes.. i to malo vyvoj.. to mi viac vadi borisove stretanie sa s mafianmi, ktori boli mafinami uz v case, ked sa stretli..
Ale opaet, to nie je argument pre Sulika.. toho by som tam tiez nechcel, i ked z aktualnej "pravice" snad ako jediny splna tu "silu" v strane a vseobecny respekt... mozno i schopnosti.. ale za tych 20r v politike sa dost zopsul...
BUDAJ je stary, za mna by tam uz byt nemal.. spravil co spravil, som za to rad, ale proste potrebujeme energickeho, aktivneho a schopneho...
len si vsimni ako premiersto vycerpalo Fica, Matovica... co by tam robil budaj?
To uz potom by sme mohli (opäť) rozmyslat o Mikloskovi, Carnogurskom, Meciarovi, Slotovi.. PRECO?
a o IM, EH mi pisat nemusis.. tam islo o ukazanie toho, ze premier musi byt "silna osobnost"
Hlavne pre mňa je, aby sa nedostal k vlade Pelle a Fico. A síce PS som nevolila, ta strana mi je nesympaticka, ale teoreticky ak by sa Simecka stal predsedom a nejak sa lepšie vykristalizoval aj s ohľadom na tu viziu pre Slovensko, myslím, že ľudia by možno PS volili a vyhli by sme sa tak Pellemu. Ale to sú len také moje úvahy.
@jerometoucanrainbow @23 myslis toho usvedceneho korupcnika, o ktorom je cela gorila a v zivote to nase objektivne media voci nemu nepouzili? super napad!