Len spolupraca s roznymi firmami na zivnost, ma rozne rozlozene investicie, serverovne, podielove fondy atd. + Je to mlm cize sa budovala nejaka "siet" ... Cize to nie je ziadna firma ani nic podobne, ale do buducna by som chcel mat vlastny podnik, taky "maly" sen.
Nehovoriac o tom že fakt nemáš volný čas, ked ideš na dovolenku tak sa ti tá dovolenka zúročí 3x lebo prídeš o kšefty neobhanas nezaplatene faktury atd atd...
Ted si v práci posedím 8hodín, voľná prac doba, 13pípne na účet, síce možno o trochu menej a možno aj keby som spočítal všetky veličiny možno aj celkom dosť podobne. Po práci vypneš hlavu a venuješ sa svojmu životu a sám sebe.
20dní dovolenky za deň, 7dní PN 7dní očerka...
Kedže mám volnú pracovnú dobu dovolenku mám ešte celú, ku doktorovi chodím výhradne cez obed a celodenne ošetrenia som použil ako predĺžený víkend...
V septembri si dám chorvátko, celý január thajsko. A ked ostane čas a chuť porozmýšlam kde by som investoval nejaké peniaze, na kúpu nejakej garzonky by som už mal mať...
Možno kúpim rovno aj dve, jednu na hypo.
Čo som tým chcel povedať? Podnikanie je fajn, ale na takej úrovni kde su tie peniaze fakt velké, pod zisk 4-5tisic mesačne by som pri podnikaní nechcel ísť. a aj tak ta to stále pohlcí že chces viac a viac a viac... 5 rokov prejde ako voda a jednoducho zistíš že nežiješ. Teda preniekoho to život je, premna nie rád cestujem a žijem taký prostý život. To znamená premna štastie...asi.
Samozrejme držím každému palce Treba aspon skúsiť, dá to iný prehlad.
@paria333 no neviem ja mam s.r.o. a pracujem 8 hodin +- 1 hodina a nemusim nahanat ani platby za faktury platia mi vzdy na cas s peniazmi som spokojny ale platia mi adekvatne mojim vedomostiam a inde by som zarobil rovnako. S.R.O mam koli tomu aby som sa vyhol vysokym odvodom.
@Wewo takze 4-5 tisic mesacne zarobis? co mas za pracu? tiez frontend developer?
@xxar3s zaleží v čom podnikáš a ako, ak si ako hore spomenutý živnostník resp máš S.R.O a pracuješ pre niekoho s určitou pravidelnostou tak jo...
ale aj tak je tej starostlivosti omnoho viac ako ked pracujes na TPP
99,9% ludí čo poznám z môjho okolia čo podnikajú alebo podnikali, respektíve už len vlastia firmy nemajú dosť a s 8hodinovou pracovnou dobou sa s určitostou neuspokoja Tam sa namotajú na to aby tie číselka na účte pribúdali ...
Bud furt niečo skupujú chodia na stretnutia alebo sa súdia. Ale taký je ich život
ale ako vravím, sto ludí sto názorov na život a sto skúsennosti s podnikaním
doležité je si položiť otázku či si stastný, ak áno všetko je v poriadku
Pracujem na DIČ ako SZČO, ale niektori kolagovia maju zivnost, ale praca sa nelisi, a preto, ze nemame ani fixny prijem aji fixny pracovny cas, nas povazuju viac za podnikatelov ako zamestnancov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Nehovoriac o tom že fakt nemáš volný čas, ked ideš na dovolenku tak sa ti tá dovolenka zúročí 3x lebo prídeš o kšefty neobhanas nezaplatene faktury atd atd...
Ted si v práci posedím 8hodín, voľná prac doba, 13pípne na účet, síce možno o trochu menej a možno aj keby som spočítal všetky veličiny možno aj celkom dosť podobne. Po práci vypneš hlavu a venuješ sa svojmu životu a sám sebe.
20dní dovolenky za deň, 7dní PN 7dní očerka...
Kedže mám volnú pracovnú dobu dovolenku mám ešte celú, ku doktorovi chodím výhradne cez obed a celodenne ošetrenia som použil ako predĺžený víkend...
V septembri si dám chorvátko, celý január thajsko. A ked ostane čas a chuť porozmýšlam kde by som investoval nejaké peniaze, na kúpu nejakej garzonky by som už mal mať...
Možno kúpim rovno aj dve, jednu na hypo.
Čo som tým chcel povedať? Podnikanie je fajn, ale na takej úrovni kde su tie peniaze fakt velké, pod zisk 4-5tisic mesačne by som pri podnikaní nechcel ísť. a aj tak ta to stále pohlcí že chces viac a viac a viac... 5 rokov prejde ako voda a jednoducho zistíš že nežiješ. Teda preniekoho to život je, premna nie rád cestujem a žijem taký prostý život. To znamená premna štastie...asi.
Samozrejme držím každému palce Treba aspon skúsiť, dá to iný prehlad.
Nuz ale. Každý deň Hustle.
@Wewo takze 4-5 tisic mesacne zarobis? co mas za pracu? tiez frontend developer?
a snad nemyslis vazne ze by som na birdzi napisal kolko zarabam, ved by ma roztrhali
ale aj tak je tej starostlivosti omnoho viac ako ked pracujes na TPP
99,9% ludí čo poznám z môjho okolia čo podnikajú alebo podnikali, respektíve už len vlastia firmy nemajú dosť a s 8hodinovou pracovnou dobou sa s určitostou neuspokoja Tam sa namotajú na to aby tie číselka na účte pribúdali ...
Bud furt niečo skupujú chodia na stretnutia alebo sa súdia. Ale taký je ich život
ale ako vravím, sto ludí sto názorov na život a sto skúsennosti s podnikaním
doležité je si položiť otázku či si stastný, ak áno všetko je v poriadku
(píšem s práce pssst...)
@paria333 Fíha, v takom veku taký plat, klobúk dole, kámo!
@wewo angular? nezávidím