Wtf, ukaz mi slovaka co vie fakt dobre, spravne, po cesky, slovom aj pismom, rada pockam
Ja teda dokazem rozpravat tak, aby som oblbla ludi, ze som aspon z moravy, ale pisem ako kripel + anglicky plynulo a ked som opita tak aj obstojne po francuzsky, inak len citat.
slovenčina, čeština (češtinu ovládam aj gramaticky, lebo čítam skoro stále len v češtine atď.), pasívne maďarčina, angličtina niekde medzi B2-C1, španielčina asi B2, nemčina A2
slovensky, anglicky sa dohovorím úplne pohode, taliansky a japonsky tiež celkom, len písanie mi robí kus problémy, učím sa španielsky momentálne + maďarsky sem-tam rozumiem páč babka vypráva maďarsky
kedysi som vedel aspoň slovensky, teraz mám pocit, že čím lepší chcem byť v iných jazykoch, tým viac nahovno sa v každom z nich (vrátane slovenčiny) viem vyjadriť
@drazoal Chcelo by to doučovanie zo slovenčiny. Ale mne sa páči, že si to priznal! Ja keď čítam, ako hrdo všetci píšu, že vedia po slovensky, ale popritom nevedia. (Prešiel som si tromi rovinami slovenčiny na VŠ a netrúfam si povedať, že ovládam slovenčinu.)
@llover753 jej, ahoj! všetko dobré k narodkám pred mesiacom
hej no, akože fakt sa snažím byť korektný v slovenčine a veľmi ma hnevajú chyby rôzneho jazykového charakteru v novinách a v rádiu a v telke, ale zároveň mi vyskladať jednu ucelenú a zmysluplnú vetu dáva niekedy zabrať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ja teda dokazem rozpravat tak, aby som oblbla ludi, ze som aspon z moravy, ale pisem ako kripel + anglicky plynulo a ked som opita tak aj obstojne po francuzsky, inak len citat.
anglictina C1-C2
francuzstina, taliancina B1
rustina, srbstina A2
a by ma zaujímalo, koľko ľudí tu fakt ovláda česštinu...
Rustina tak menej ako a2 viem zakladne veci a azbuku
hej no, akože fakt sa snažím byť korektný v slovenčine a veľmi ma hnevajú chyby rôzneho jazykového charakteru v novinách a v rádiu a v telke, ale zároveň mi vyskladať jednu ucelenú a zmysluplnú vetu dáva niekedy zabrať