hádam som sa zrozumiteľne vyjadrila proste ak by to bolo na vás a mohli by ste rozhodovať o tom, koľko hodín mesačne budete pracovať, koľko by to bolo?
pripadne tí, ktorí o tom rozhodujete - koľko hodín mesačne odpracujete? Je to číslo dlhodobo konštantné alebo sa časom mení?
Mam dni, kedy realne na niecom robim max hodku. A su aj take, ze robim aj 13h v kuse a nechce sa mi ani dat si pauzu na jedlo (lebo to chcem mat cim skor hotovo). Tak tych 6h mi pride taky zdravy kompromis ?
@priekala@5 veď si založ živnosť alebo začni podnikať.
moje vyhliadky do budúcnosti sú také, že si o dva-tri roky, keď budem veľké, naskillené a ošlahané zviera v tom, čo robím, vypýtam vyšší MD rate a dohodnem sa na 3/4 úväzku.
Fuha ved cisto teoreticky co najmenej za co najviac penazi v idealnom svete by som asi sla dva dni v tyzdni do prace na osem hodin a zvysok volno.. to by bolo top
V realnom svete pracujem od pondelka do stvrtka prakticky nonstop - okrem spanku som proste 100% sustredena na pracu, aj ked idem kazdy den po praci cvicit tak pocas toho premyslam nad pracou, idem sa prejst a riesim cally atd, a potom pridem domov a vecer este tiez pracujem, pred spanim.
A piatky totalne kaslem na to ak sa da a som len available for emergencies, ale proste potrebujem trojdnove vikendy a celkom mi to takto vyhovuje pretoze nemam rodinu a ziadne dalsie extra starosti, tak mi nevadi 4 zo 7 dni byt ponorena do prace. Ale tie dva dni prace a 5 dni volna by boli uplna dokonalost
4 dni sa niecomu pracovnemu venovat... a dat si tak 40 dni dovolenku v roku, zas ma ta praca aj bavi, co ja viem, viem si predstavit 4-dnove pracovne tyzdne, keby sa dobre naplanuje robota tak sa to stihne to co teraz za 5 niekedy pomaly
neviem, či existuje optimum. za posledný týždeň som robil (vrátane neplatenej práce) 85 hodín a vyhovovalo mi to ideálne, no za bežných okolností takých 100 hodín mesačne by mohlo byť fajn.
Každý by chcel pracovať 0 hodín, ale viacero ľudí tomu pochopilo tak, že 0 hodín pracovať sa nedá, lebo by nevyžili, tak sa dá len znížiť svoj pracovný čas... niektorí napríklad teraz pracujú 160 hodín mesačne, ale radšej by dostávali menší plat a pracovali menej, napríklad 120 hodín... preto teda zaškrtli políčko 120
@tomas55555@17 nie, to je tvoja interpretácia. Nie každý má žalúdok na to sa nechať v dospelosti živiť rodičmi - väčšina ľudí má svoju hrdosť a nejaké ambície. A nie pre každého sú peniaze jedinou motiváciou pracovať. Niektorí to robia pre pomoc druhým, niekto chce niečím prispievať do spoločnosti, niekto proste miluje, čo robí a baví ho to. To len na základe vlastnej skúsenosti zrejme predpokladáš, že každý je zbytočný povalač bez cieľov a ambícií
Pozri si výsledky ankety, ak by to malo fungovať tak ako si ty myslíš, potom by len 30% ľudí nechcelo chodiť do roboty. Nedávno som však čítal analýzu kde sa písalo o tom že okolo 90% ľudí chodí do práce vyslovene neradi
nechcela by som vobec nepracovat, lebo mna to proste bavi, verim, ze casom by som zakrpatela trosku mentalne, a to nechcem praca ma "nuti" aj sa posuvat, ucit sa nove veci, dosahovat ciele, prichadzat na stale nove a nove veci v IT, atd...
ale maximalne 5h, tzn. 9-14 by bolo skvele. casom mozno aj o nieco menej
alebo by som rozhodne chcela piatok free.
@thunderstorm@19 v tejto chvíli keď tak nad tým tiež uvažujem je škoda, že niekoho aspoň v takom obdobnom podnikaní nepoznám, napríklad spolužiaka, aby som vedel čo všetko to obnáša. Momentálne nie som spokojný, hľadám inú robotu, nevylučujem aj mimo odboru a tiež nevylučujem podnikanie. Nad tým som hneď po škole uvažoval.
Pracujem 6 hodín denne a je to pre mňa ideál. Úprimne si neviem predstaviť, že by som bola v práci dlhšie. Takto popri nej stihnem mať aj koníčky, aj sa stretávať s priateľmi, navariť a mať domácnosť v top stave.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
pripadne tí, ktorí o tom rozhodujete - koľko hodín mesačne odpracujete? Je to číslo dlhodobo konštantné alebo sa časom mení?
moje vyhliadky do budúcnosti sú také, že si o dva-tri roky, keď budem veľké, naskillené a ošlahané zviera v tom, čo robím, vypýtam vyšší MD rate a dohodnem sa na 3/4 úväzku.
V realnom svete pracujem od pondelka do stvrtka prakticky nonstop - okrem spanku som proste 100% sustredena na pracu, aj ked idem kazdy den po praci cvicit tak pocas toho premyslam nad pracou, idem sa prejst a riesim cally atd, a potom pridem domov a vecer este tiez pracujem, pred spanim.
A piatky totalne kaslem na to ak sa da a som len available for emergencies, ale proste potrebujem trojdnove vikendy a celkom mi to takto vyhovuje pretoze nemam rodinu a ziadne dalsie extra starosti, tak mi nevadi 4 zo 7 dni byt ponorena do prace. Ale tie dva dni prace a 5 dni volna by boli uplna dokonalost
Každý by chcel pracovať 0 hodín, ale viacero ľudí tomu pochopilo tak, že 0 hodín pracovať sa nedá, lebo by nevyžili, tak sa dá len znížiť svoj pracovný čas... niektorí napríklad teraz pracujú 160 hodín mesačne, ale radšej by dostávali menší plat a pracovali menej, napríklad 120 hodín... preto teda zaškrtli políčko 120
Pozri si výsledky ankety, ak by to malo fungovať tak ako si ty myslíš, potom by len 30% ľudí nechcelo chodiť do roboty. Nedávno som však čítal analýzu kde sa písalo o tom že okolo 90% ľudí chodí do práce vyslovene neradi
ale maximalne 5h, tzn. 9-14 by bolo skvele. casom mozno aj o nieco menej
alebo by som rozhodne chcela piatok free.
ideal je celkovo nerobit nic a zivit sa tym, co za zabava