podľa toho, čo myslíš pod pojmom "ovládate".
najlepšie viem samozrejme slovensky, no niektoré pravidlá pravopisu mi tiež dosť unikajú.
hovoriť, čítať a počúvať (lol neviem ako inak to mám nazvať) viem česky, ale gramatiku neovládam.
dohovorím sa každou formou reči po anglicky, no rozhodne netvrdím, že ten jazyk ovládam, mám ešte veľké rezervy (ale na maturu B2 to bude stačiť o rok dúfam)
nejaké základné frázy viem po francúzsky, no nedohovorila by som sa ani náhodou.
slovenský jazyk, český jazyk, anglicky viem tiež celkom dobre z nemčiny by som sa dokázala dohovoriť a ehm... po fínsky by som si možno zvládla vybaviť základný nákup v obchode
slovenský jazyk (spisovný+nárečia-východ,západ)čeština-sliezsky sa dorozumiem-mám tam rodinu..
polský jazyk- oblasť krakow rozumiem základnú konverzáciu..
nemeký jazyk- spisovná nemčina...v centre viedne mám problémy..keby som tam v kuse mesiac tak je to ok
anglický jazyk- základná konverzácia
ak si pod pojmom "ovladat" predstavime cudzi jazyk ktory naozaj ovladam na slusnej urovni tak dva: anglictinu a nemcinu. ale mam zaklady troch dalsich jazykov, z toho jeden studujem a planujem dotiahnut co najdalej a plus este slovencina (a cestina)
Angličtina - tú ovládam fakt dobre
Nemčina - veľa vecí som pozabúdala keďže v nej vôbec nekomunikujem/nečítam ale vykokcem sa
Španielčina - základy, kebyže sa jej povenujem tak som na tom celkom ok
Afrikaans - gramatiku viem jak pán ale slovíčka mi ešte celkom uchádzajú ale dá sa to dohnať
Chorvátština - rozumiem dosť veľa písanému aj hovorenému textu ale nevykokcem sa, chcem sa jej do budúcnosti ale povenovať lebo sa mi ten jazyk páči
@spactatus nie je toľko
Angličtinu som mala xy rokov v škole + ju študujem, takže nejaká tá vysoká úroveň u mňa by mala byť zrejmá (ale keď vidím/počujem prejav niektorých mojich spolužiakov tak asi to nie je tak samozrejmé...)
Nemčinu a Španielčinu som mala na strednej ako 2. a 3. jazyk, Španielčinu som mala minulý semester ako nepovinný predmet, nebolo to pre mňa ťažké ale nemala som k nej nejak extra vzťah, takže som sa nevedela dokopať k jej učeniu a tak v nej tento semester nepokračujem, možno sa k nej časom vrátim z vlastnej vôle
Afrikaans sa učím od minulého semestru, baví ma to + máme native speakerku čo to vyučuje na škole, treba využiť! A dostala som sa k tomu cez Die Antwoord
Chorvátština - furt tam chodíme v lete na dovolenky, máme tam už po tých rokoch aj nejakých známych, niečo sa na mňa nalepilo.
Ale takou inšpiráciou bude u mňa asi aj mama, hovorí plynule chorvátsky (takže by som to už mohla zneužiť na to aby na naučila poriadne hovoriť , taliansky, rusky a angličtina tak niečo pod B1
Slovenčinu ofc. Angličtinu a nemčinu plynule. Francúzštinu dobre na komunikačnej úrovni, ale zriedka ju mám možnosť používať. No a základy ruštiny z jazykového pobytu a čítania novín.
3 cudzie, slovenčinu a češtinu do toho ofc nerátam. Ale ešte jeden potrebujem určite a keď sa naučím ten, tak potom už len piaty po ktorom túžim, lebo krásne znie! Do tridsiatky to hádam dám
slovenčina, čeština, nemčina, angličtina, francúzština, esperanto, trošíčku rusky (ešte sa len učím), rozumiem poľsky a občas aj nejaké to slovo viem povedať chcem vedieť aj grécky, len som lenivý učiť sa tú ich abecedu zatiaľ si viem objednať tak akurát Ouzo a pár pozdravov a slov k tomu
@dumbledore
Dumbledore, ty žiješš!!!!
Už si sa vrátil na Rokfort? A budete chcieť naspäť svoje miesto riaditeľa? Alebo necháte Minervu??
Ó, drahý Dumbledore, som tak rada, že žiješ, ja som to cítila po celý čas v kostiach!! A niekde sa mi ehmm stratila pozvánka na Rokfort, poslali by ste mi ju znova? :happy:
@artlover Nestretol som sa s jzykovou školou kde je latinský jazyk, na vysokej som latinu mal, na strednej tiež a predsa nenapíšem, že ju ovládam lebo neovládaš ju ani ty. Termíny a frázy, možno nejaké časovanie femina a podobne ok ale nie ovládať jazyk. Aké jazyky používam? Občas z každého.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
najlepšie viem samozrejme slovensky, no niektoré pravidlá pravopisu mi tiež dosť unikajú.
hovoriť, čítať a počúvať (lol neviem ako inak to mám nazvať) viem česky, ale gramatiku neovládam.
dohovorím sa každou formou reči po anglicky, no rozhodne netvrdím, že ten jazyk ovládam, mám ešte veľké rezervy (ale na maturu B2 to bude stačiť o rok dúfam)
nejaké základné frázy viem po francúzsky, no nedohovorila by som sa ani náhodou.
takže neviem, koľko ich ovládam.
polský jazyk- oblasť krakow rozumiem základnú konverzáciu..
nemeký jazyk- spisovná nemčina...v centre viedne mám problémy..keby som tam v kuse mesiac tak je to ok
anglický jazyk- základná konverzácia
Skutočnosť bude niekde uprostred.
anglicky
nemecky- tak mierne pokrocily
cesky, polsky- rozumiem
Nemčina - veľa vecí som pozabúdala keďže v nej vôbec nekomunikujem/nečítam ale vykokcem sa
Španielčina - základy, kebyže sa jej povenujem tak som na tom celkom ok
Afrikaans - gramatiku viem jak pán ale slovíčka mi ešte celkom uchádzajú ale dá sa to dohnať
Chorvátština - rozumiem dosť veľa písanému aj hovorenému textu ale nevykokcem sa, chcem sa jej do budúcnosti ale povenovať lebo sa mi ten jazyk páči
ale ako tak anglicky, nemecky a tak no a samozrejme, že aj český jazyk.
Angličtinu som mala xy rokov v škole + ju študujem, takže nejaká tá vysoká úroveň u mňa by mala byť zrejmá (ale keď vidím/počujem prejav niektorých mojich spolužiakov tak asi to nie je tak samozrejmé...)
Nemčinu a Španielčinu som mala na strednej ako 2. a 3. jazyk, Španielčinu som mala minulý semester ako nepovinný predmet, nebolo to pre mňa ťažké ale nemala som k nej nejak extra vzťah, takže som sa nevedela dokopať k jej učeniu a tak v nej tento semester nepokračujem, možno sa k nej časom vrátim z vlastnej vôle
Afrikaans sa učím od minulého semestru, baví ma to + máme native speakerku čo to vyučuje na škole, treba využiť! A dostala som sa k tomu cez Die Antwoord
Chorvátština - furt tam chodíme v lete na dovolenky, máme tam už po tých rokoch aj nejakých známych, niečo sa na mňa nalepilo.
Ale takou inšpiráciou bude u mňa asi aj mama, hovorí plynule chorvátsky (takže by som to už mohla zneužiť na to aby na naučila poriadne hovoriť , taliansky, rusky a angličtina tak niečo pod B1
...aha, a ešte slovensky, česky (lol, hej slight_smile:, a anglicky
čiže...
15
joooj, presne pre toto som to písal, aby som sa mohol pobaviť na tom absurdne vysokom čísle
a ak sa teda počítajú aj tie "iné", tak: php, html, c, java, mysql dokopy 9
Ešte mienim doplniť ďalšie.
anglicky
zaklady - nemcina, spanielcina a portugalcina.
cesky - rozumiem
cinsky, japonsky - zakladna konverzacia
Angličtinu a Nemčinu trochu slovom a písmom
Ruštinu viem azbuku a základné slová
Dumbledore, ty žiješš!!!!
Už si sa vrátil na Rokfort? A budete chcieť naspäť svoje miesto riaditeľa? Alebo necháte Minervu??
Ó, drahý Dumbledore, som tak rada, že žiješ, ja som to cítila po celý čas v kostiach!! A niekde sa mi ehmm stratila pozvánka na Rokfort, poslali by ste mi ju znova? :happy:
Anglický j., ukrajinský j., taliansky j. (češtinu nerátam )