nedefinované pretože nekonečno mínus akékoľvek veľké číslo je stále nekonečno a keď odčítame dve rovnaké čísla je to nula takže nedá sa jednoznačne povedať čo to bude. Ale myslím ak si dobré pamätám pri Lhospitalovom pravidle sme to počítali ako 0...
@hov ädo @15 Stredoškolská matematika síce preberá rôzne blbosti, ale nekonečná, periodické čísla a podobne sa tam nevysvetľujú. (Nie nepoužívajú, ale nevysvetľujú. Tam sa proste povie že takto to je, takto s tým budeme robiť a musíte si to zapamätať. Aj tak 2/3 žiakov v triede ti na tú matiku kašle, nemajú k tomu vzťah a nerozumejú ani tým základom. Ale to už sa zase dostávam k svojej obľúbenej téme - neschopnosť nášho školstva )
@tikalok a dokonca myslím, že sme to rátali cez limity.. ale už neviem neviem, ale dobre sme sa na tom zabávali..a mám pocit, že náš matikár si ani neuvedomil čo hovoril, ked povedal "a tak, dámy a páni, výsledok je, že nekonečno sa rovná ...
@delpurr no jasne, za to mozu jednoznacne vlasy... omg, ja som to napisala len tak, ja neviem kolko to je a ci sa to vobec da vypocitat, a ani ma to nezaujima, tak isto to moze byt nula ako aj 42, lol
len sa skus spytat malych deti na zs alebo ludi so sedlackym rozumom, co ti povedia - ked odpocitas od cisla cislo rovnake, aj ked toto je nieco ine, no brala som to z toho pohladu. poznas tie logicke ulohy co riesia skolkari? a ked ti je to tu nuda, tak naco sa sem vyjadrujes tiez nepochopim
No ako píšu bratia češi na nejakej stranke o nekonečne - Například čemu se rovná výraz nekonečno minus nekonečno? Logika nám říká, že od sebe odčítáme dvě stejně velká čísla, tudíž bude výsledek nula. Také jsem říkal, že pokud od nekonečna odečteme jakékoliv číslo, výsledek bude zase nekonečno. Naopak pokud od jakéhokoliv čísla odečteme nekonečno, vyjde nám minus nekonečno. Takže jak teď z toho ven? Všechny výsledky jsou teoreticky možné. Matematika říká, že výraz ∞ −∞ se nerovná ničemu konkrétnímu, je to nedefinovaný/ne určitý výraz. Je to podobný příklad jako když se pokoušíte dělit nulou, prostě to nemá smysl.
ja by som povedala, že sa nedá určiť výsledok, nevieš koľko je jedno a druhé nekonečno takže môže to byť aj 0 ale aj -8585857649786 alebo aj spomínaných 42
Pritom vždy stačí nulu prekrútiť, aby sme sa mohli vrátiť k starému číslu.
Ležiaca osmička bola, je a bude symbolom nekonečnosti.
Ale pozor ! T-mobile našiel konečné pojem nekonečnosť, je to 1000 minut , volanie do nekonečnosti
čiže ak si dáš toto číslo nekonečnosti 1000 - 1000 je to Zas symbol ničoho prekrúť to a zas máš nekonečnosť a takto stále dookola a kedy bude ? koniec ? v nekonečne a to je reklama od T-Mobile
nekonečno sa nedá odčítať ani ščítať, ani krátiť, ani deliť, ako chceš odčítavať niečo, čo nemá koniec? .... skús rozrezať priamku na polovicu a keď sa ti to podarí, potom mudruj
je to nedefinovaný stav jak delenie nulou lebo nekonečno chápeme ako rôzne číslo... takže napríklad 2-3=1, 4-4=0 kde čísla 2,3,4,4 predstavujú tie nekonečna ... výsledok ? dostaneme vždy rôzne číslo preto nemôžeme s istotou povedať aký nám výjde výsledok Stačil mi rok n FEIke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
oo-oo=0
oo-oo+1=1
oo+1=oo => oo-oo=1
0=1
hopla!
Je to tak isto nekonecno, ale takymto p*covinami nech sa zaoberaju matematici a nie my omg.... To je nuda kkz...
ale oo - oo = neriešiteľný príklad pre klasickú matematiku (známu zakladateľovi fóra, ktorý má 10 rokov)
Vyčkaj času, počkaj na stredoškolskú matiku, tam ti to vysvetlia a až sa ti z toho bude hlava točiť
no viem určite povedať, že na vysokoškolskej matike ho to neminie
ale aj ja sa prikláňam nakoniec k názoru, že je to 42
len sa skus spytat malych deti na zs alebo ludi so sedlackym rozumom, co ti povedia - ked odpocitas od cisla cislo rovnake, aj ked toto je nieco ine, no brala som to z toho pohladu. poznas tie logicke ulohy co riesia skolkari? a ked ti je to tu nuda, tak naco sa sem vyjadrujes tiez nepochopim
» www.matweb.cz/nekonecno... (cital som si to uz davno predtym nez vznikla tato diskusia)
x-x=0
@pally27
Ale na 42 niečo bude
Ale ajtak si to nepamatam ale tuším to bolo niečo v zmysle že sa to nedá určiť a bláblááá...
Pritom vždy stačí nulu prekrútiť, aby sme sa mohli vrátiť k starému číslu.
Ležiaca osmička bola, je a bude symbolom nekonečnosti.
Ale pozor ! T-mobile našiel konečné pojem nekonečnosť, je to 1000 minut , volanie do nekonečnosti
čiže ak si dáš toto číslo nekonečnosti 1000 - 1000 je to Zas symbol ničoho prekrúť to a zas máš nekonečnosť a takto stále dookola a kedy bude ? koniec ? v nekonečne a to je reklama od T-Mobile
Ech, počula si už o pojme polpriamka?
@anzu
Tento plán má moje sympatie
1-1=0
12-12=0
1564-1564=0
nekonečno-nekonečno=0
teda to x ti povie chuck norris