@ssnehulienka ja tiež ale u nás v knižnici vôbec nevedia nakupovať knihy, zo všetkých sériových kníh mali daktoré časti aj v 10 kusoch a daktoré vôbec....
ako to mám vedieť, keď som si to nikdy nezapisovala?
(a niektoré čítala viackrát, niektoré boli tak hrubé, že sa mohli rátať aj za dve-tri a iné by som sa aj hanbila knihou nazvať, fakt netuším a číslo nie je smerodajný údaj)
mesačne dávam takých 5-10, čo je priemerne okolo 90 ročne
ale tiež by ma zaujímalo, či sa viac čítaní jednej knihy počíta za jednu alebo viac pretože takého Harryho Pottera mám prečítaného každú knihu min. desaťkrát
len doma ich mám 400, plus do školy, knižnica, ebooky....
ale na kvantite nezáleží, ako hovorí @piotra ...ide o to aké knihy, lebo ak niekto prečíta Denník princeznej, ktorého je asi 10 dielov a druhý prečíta hemingwaya, aj keď len jednu knihu, myslím že je jasné čo je kvalitnejšie
ale zase na druhej strane priznávam že denník princeznej som v istom veku čítala aj ja, lebo ako každý človek som sa nenarodila s postmodernou v ruke ale dopracovala som sa k istým autorom postupne...prešla som si aj dievčenskou literatúrou, detskou, troma pátračmi (na ktorých nedám dopustiť!) až cez klasiku, moderné veci ako harry potter či eragon, fantasy a historické romány....
vždy mi išlo o nájdenie dobrého príbehu, ktorý mi dá niečo, čo som inde nenašla.
Nikdy som nemal nervy dočítať nijakú do konca ten štýl písania mi pripomína chodenie okolo horúcej kaše to čo on napísal na stranu A4 ja by som mu napísal/vysvetli jednou rozvitou vetou.
@stahli jasné, hlboko sa ospravedlňujem (ironicky samozrejme) 43 ročný fake ujo, ak sa furt nudíš, aby si stále sem odpisoval, tak si radšej prečítaj nejakú knihu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
a nemam dobry odhad
Je však smutné,že niektorí ľudia neprečítali za celý život viac ako 5 kníh- a to poznám veľa takých ľudí (ach)
(a niektoré čítala viackrát, niektoré boli tak hrubé, že sa mohli rátať aj za dve-tri a iné by som sa aj hanbila knihou nazvať, fakt netuším a číslo nie je smerodajný údaj)
Otázka:
Ak som nejakú knihu prečítala sedemkrát, počíta sa to ako jedna kniha, alebo ako sedem kníh?
mala som obdobia kedy som čítala hooodne.
ale tiež by ma zaujímalo, či sa viac čítaní jednej knihy počíta za jednu alebo viac pretože takého Harryho Pottera mám prečítaného každú knihu min. desaťkrát
(a hej, mám ešte k tomu aj chabý odhad)
ale na kvantite nezáleží, ako hovorí @piotra ...ide o to aké knihy, lebo ak niekto prečíta Denník princeznej, ktorého je asi 10 dielov a druhý prečíta hemingwaya, aj keď len jednu knihu, myslím že je jasné čo je kvalitnejšie
ale zase na druhej strane priznávam že denník princeznej som v istom veku čítala aj ja, lebo ako každý človek som sa nenarodila s postmodernou v ruke ale dopracovala som sa k istým autorom postupne...prešla som si aj dievčenskou literatúrou, detskou, troma pátračmi (na ktorých nedám dopustiť!) až cez klasiku, moderné veci ako harry potter či eragon, fantasy a historické romány....
vždy mi išlo o nájdenie dobrého príbehu, ktorý mi dá niečo, čo som inde nenašla.
a inak, som ich prečítala veľmi veľa
a Draculu, Doriana, Janu Eyrovú a podobné som prečítala tiež celkom dosťkrát
vies akurat tak hovno
počas základnej to bolo tak do 200.-400 max.