45. 4 plus 5 je 9 krat 5 je 45. a 45 plus 9 je 54. je to velmi lahke prisla som na to logicky cisla musia ist po sebe, inak by to s tou deviatkou nevychadzalo a ten sucet to uz bolo lahke najst, vela cisel na vyber mi neostavalo
aj mne to vyšlo 45... a nerozmyšlala som asi ani minútu neviem
hmm najprv som chcela že 55 a potom to nevychádzalo tak že 45 a vyšlo mi to
neviem ako ťa napadli hentie čísla... veď keď sa to rovná 5násobku tak ten základný vek sa môže rovnať len 0 alebo 5... nie? ježiš ja už som zabudla celú matiku asi
@14 ono sa nie je až tak veľmi čím chváliť, väčšinou sú ľahké ale proste, pokiaľ by si niečo takéto (trocha ťažšie) dostala na olympiáde, oni ten postup chcú... a podľa mňa je to elegantnejšie ako "skúšam všetky čísla" apod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
cize je to 45 a inak tu mate pomocku ( ktore veky su na vyber )
+5nasobok jeho suctu cislic suhlasi len (4+5)*5= 45 a tak
01 = 10
12 = 21
23 = 32
ale 34 = 43 do pindy je nedela preco ja ratam ?!
45 = 54
56 = 65
67 = 76
vôbec by ma to nenapadlo..
nenávidím logické hádanky!
číslo, ktoré hľadám, je nanajvýš dvojciferné, čiže 10a+b, pričom cifry sú a a b
10a+b = 5(a+b)
10a+b+9 = 10b+a
a to je sústava rovníc, z ktorej ti vyjde a=4 a b=5... a že prečo zrovna také rovnice snáď netreba moc vysvetľovať
hmm najprv som chcela že 55 a potom to nevychádzalo tak že 45 a vyšlo mi to
neviem ako ťa napadli hentie čísla... veď keď sa to rovná 5násobku tak ten základný vek sa môže rovnať len 0 alebo 5... nie? ježiš ja už som zabudla celú matiku asi