A ešte by ma zaujímalo, ako to u vás funguje, ak nespravíte skúšku – či si prenášate predmet do ďalšieho semestra alebo rovno ročníka, prípadne či vás nepustia k nejakému predmetu, ktorý naň nadväzuje a podobne...
...dávajú vám aj čierne termíny? Alebo môžete využiť navyše dekanský termín?
máme jeden opravný PLUS možnosť 4 druhých opravných termínov počas celého bakalára (alebo troch počas nadväzujúceho magisterského či 6 počas magisterského, ak sa nemýlim).
zatiaľ som bola len na jednom opravnom počas 4 semestrov, čo študujem.
u nás sa predmety neprenášajú, jednoducho ich opakuješ v danom semestri, v ktorom sa predmet vyučuje. (nepoužíva sa termín prenášanie z toho dôvodu, že u nás nie je úplne pevne stanovené, ktorý predmet máš kedy robiť)
samozrejme, že niektoré predmety sú niektorým prerekvizitou, ale niekedy sa to dá vybaviť nejakou oprávnenou žiadosťou (keď si chceš zapísať predmet, ku ktorému nemáš splnenú prerekvizitu)
Pokial viem, tak u nas sa da povinny predmet prenasat do dalsieho rocnika (nie semestra), ale tam ho uz treba spravit. To, ci nas pripustia k nadvazujucemu predmetu zavisi od toho, ci ma ten buduci predmet prerekvizity. Tie su vyznacene v rocenke Inak a som na Prif UK.
v jednom roku máš tri termíny (1 riadny plus 2 opravné) a v dalšom, ked si predmet prenesieš, už len dva...čiže môžeš ísť na skúšku z jedného predemtu prakticky 5krát...kto už to ani tak nespraví...
riadny termín a dva opravné, prenesenie predmetu do ďalšieho roku, opäť riadny a dva opravné, potom vyhadzov
nadväznosť samozrejme funguje (aj keď ževraj by už nemala), prenášať sa dá hocikoľko predmetov, treba však za rok nazbierať 30 kreditov zo 60 pre postup do ďalšieho ročníka
Riadne by to malo byť 1 riadny a 2 opravné no dozvedel som sa že určitý experti/expertky boli aj 5krát ba aj viac krát na opravných termínoch myslím v jednom semestri.
@snehovavlocka áno bolo to tak na našej škole že napr: Ak si neurobila skúšku s Fyziky1 tak si nemohla začať v letnom semestri Fyziku2 rovnako chémia a jasné že aj labáky z týchto predmetov. Rovnako aj organ. chémia, fyzikálna a všetky na seba nadväzujúce predmety no pred 2 rokmi sa od toho upustilo kvôly študentom, lebo to nezvládali. Nakoľko ma naša škola aj málo študentov kvôly svojej náročnosti tak sa ustupuje študentom či už termíny na skúšky alebo takto že sa uľahčila matika oproti tím čo študovali pred 5-6 rokmi. Vtedy bola ešte matika na našej škole oveľa zložitejšia ako je dnes. Aj napriek tomu v jednom študijnom programe skončí z cca 80 študentov asi v priemere 12 Ing. podotýkam v priemere. Niektoré roky ani toľko neukončí Ing.
@grietusha u nas je zase normalka si zo dva tri az styri predmetiky preniest (za rok) na prvy krat malokedy spravim skusku bo riadne terminy su priebezne pocas roka no uc sa to...sa to neda proste stihat chodit do skoly a este robit tie skusky...a zit studentskym zivotom ...a opravak?no chyt jebnuty priklad co si jakziv nevidel a bum predmet mas v dalsom roku a tam su es nervozitka graduje ...
tak ako na väcsine VS. mám dva opravné termíny v danom semestri. preniesť môžem do dalsieho roka, kde mam dva pokusy, inak letim aj s dverami. preniest mozem max. 2 povinne predmety ak mám ofkors dostatok kreditov.
samozrejme, pri náväznosti predmetov je to naprd, ja tak musím preniesť lebo som nepsravila predmet I,. takze ma ani nepustili na skusku z II. takze musim preniest oba.
zatiaľ som neprenášala nič a opravovala som len jednu skúšku. ale to je preto, že si termíny nenadrbem ako divá, ale radšej sa učím keď mám dostatok času.
ale inak klasika, 1 riadny, 2 opravné, prenášanie do ďalšieho ročníka, a tam 1 riadny, 1 opravný.
a tiež tak, že každý semester musím spraviť 2 z 3 povinných, inak letím. to je tá hlavná gilotína nad krkom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
...dávajú vám aj čierne termíny? Alebo môžete využiť navyše dekanský termín?
zatiaľ som bola len na jednom opravnom počas 4 semestrov, čo študujem.
u nás sa predmety neprenášajú, jednoducho ich opakuješ v danom semestri, v ktorom sa predmet vyučuje. (nepoužíva sa termín prenášanie z toho dôvodu, že u nás nie je úplne pevne stanovené, ktorý predmet máš kedy robiť)
samozrejme, že niektoré predmety sú niektorým prerekvizitou, ale niekedy sa to dá vybaviť nejakou oprávnenou žiadosťou (keď si chceš zapísať predmet, ku ktorému nemáš splnenú prerekvizitu)
a ak nadväzuje, tak sa bežne nepúšťa, ale už sa našiel aj taký učiteľ, čo to dovolil, len skúšky potom museli byť zložené v danom poradí.
a čierne termíny bežne tiež nie sú, ale raz za čas sa nájde, napríklad jedného chalana docent zapísal na skúšku dohromady 9 krát
(specialne dekanske nepocitam)
takže Bc. - 3+1
NMgr - 2+1
Mgr. - 5+1
1. opravný
2. dekanský
potom opakovanie predmetu a znova
0. riadný
1. opravný
2. dekanský
kaput
nadväznosť samozrejme funguje (aj keď ževraj by už nemala), prenášať sa dá hocikoľko predmetov, treba však za rok nazbierať 30 kreditov zo 60 pre postup do ďalšieho ročníka
@snehovavlocka áno bolo to tak na našej škole že napr: Ak si neurobila skúšku s Fyziky1 tak si nemohla začať v letnom semestri Fyziku2 rovnako chémia a jasné že aj labáky z týchto predmetov. Rovnako aj organ. chémia, fyzikálna a všetky na seba nadväzujúce predmety no pred 2 rokmi sa od toho upustilo kvôly študentom, lebo to nezvládali. Nakoľko ma naša škola aj málo študentov kvôly svojej náročnosti tak sa ustupuje študentom či už termíny na skúšky alebo takto že sa uľahčila matika oproti tím čo študovali pred 5-6 rokmi. Vtedy bola ešte matika na našej škole oveľa zložitejšia ako je dnes. Aj napriek tomu v jednom študijnom programe skončí z cca 80 študentov asi v priemere 12 Ing. podotýkam v priemere. Niektoré roky ani toľko neukončí Ing.
ale inak klasika, 1 riadny, 2 opravné, prenášanie do ďalšieho ročníka, a tam 1 riadny, 1 opravný.
a tiež tak, že každý semester musím spraviť 2 z 3 povinných, inak letím. to je tá hlavná gilotína nad krkom.