Koľko pečiva spotrebujete ako rodina za týždeň? Aké?
Sme sa o tom so spolužiakmi rozprávali, že koľko asi zjedia rožkov a chleba za týždeň ako 3-5 členná rodina a niektorí, že 30-40 rožkov, 2 biele chleby My zjeme asi tak 7 rožkov, celozrnný chlieb a bagetu. Mne to príde normálne a zdravé, nie ako keď ni
fuuha, tak my máme pečivo každý deň zadarmo (teda nie úplne, ale nekupujeme ho proste) a v pomerne vysokom množstve (viac, ako by sme skutočne potrebovali..), ale ja osobne necítim potrebu ládovať to do seba.. a presné počty odhadnúť neviem (divná veta ), lebo je to dosť premenlivé, ale tak niekedy aj 20 ks (aj viac) pečiva za deň ..
ja zjem 2 rožky na ranajky a večeru na obed pečivo nejem ale ked sombol na strednej to bolo ine nechodil som na obedy tak som to riešil 3rožky a parižak popripade treska
momentalne bývam na private s priatelkou a teda my dve zjeme za týžden asi ...dajme tomu že 20 - 30 rožkov... a do 10 žemlí celozrnných.... tak ale každy den ranajky a desiata .... a niekedy aj na večeru pečivo jeme... tak sa netreba čudovať
no veď 30-40 rožkov a 2 chleby je úplne normálne množstvo..my sme traja a toľko približne za týždeň zjeme
a kupujeme aj obyčajné rožky,aj celozrnné a občas grahamové
ja nvm vôbec, možno 1-2 chleby, 10 rožkov za týždeň? ale to závisí od toho či je otec doma napr. alebo tak, ja osobne zjem tak za deň max. 1 žemľu alebo 1 rožok
Chlieb minieme myslím že tak jeden za 2-3 dni, podľa toho, koľko nás je doma, lebo normálne sme piati, ale brat je na výške a oco často cestuje, mama neje pečivo... Takže tak
A rožky sú výnimkou, ale ak nakupuje mama, tak kúpi 10 grahamových, tie zožereme a potom zase dlho nič nie je, ak nakupuje tati, tak kúpi 10-12 bielych, polku dá do mrazničky a polku hneď zožereme...
A jeme asi dosť pečiva, teda hlavne ja s bratom, do školy na desiatu, na raňajky a tak... Ale ako som povedala, mama si dá chlieb tak 2 krát za mesiac, druhý brat nie je doma a tati keď tak je pečivo 1-2 krát denne...
u nas doma, kde byvame piati, je to zhruba:
1 chleba + 10 rožkov sa kupuje v sobotu
cez tyžden nejako každy druhy den 5 rožkov + možno nejake ine pečivo
a raz za tyžden, ked ocino ide do kauflandu/lidlu, tak 10 žemli alebo bagetiek
plus minimalne jeden chleba aj cez tyžden
taakže, čo ja viem, 2-3 chleby, 40 rožkov, na striedačku raz za týžden sendvič/toastovy chlieb/vianočka
inak ja som na priváte a za týžden si tu kúpim asi tak 3-4 bagety alebo rožky, vždy len na večeru (aj to mám niekedy na večeru jogurt, čiže to nie je každý den)
rožok som nemala už ani nepamätám. Kupujeme si to len občas, ako taký luxus Alebo keď grilujeme, alebo máme nejakú oslavu- na jednohubky a pre hostí
Inak tak možno... dva tri celozrnné chleby týždenne štyria ludia? Možno aj menej, záleží na tom koľko sme doma a čo v ten týždeň varíme, ale aj tak nám často uschnú...
Inak žiadne iné pečivo. Aj keď ho máme všetci radi, predsalen... nie je to na žalúdok to najlepšie jedlo
u nas je to tak, niekto kupi jeden chlieb, zje sa polka a potom splesnivie. kupim 3 zemle, jednu zjem na veceru, zvysne 2 tam zoschnu.. takze pol chleba a zemla za tyzden pre troch
Absolútne netuším, keďže vždy polovičku rožku dám psovi, samček hovorí, že on už pečivo jesť nebude, lebo chce schudnúť, ale mám dojem, že v noci potajme chodí na rožky a chlieb, lebo mi to nejako nevychádza
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Chlieb - ľanový - za týždeň kúpené 2
Ja zjem za tyzden tak... 4 kusky peciva
alebo viac?
a kupujeme aj obyčajné rožky,aj celozrnné a občas grahamové
A rožky sú výnimkou, ale ak nakupuje mama, tak kúpi 10 grahamových, tie zožereme a potom zase dlho nič nie je, ak nakupuje tati, tak kúpi 10-12 bielych, polku dá do mrazničky a polku hneď zožereme...
A jeme asi dosť pečiva, teda hlavne ja s bratom, do školy na desiatu, na raňajky a tak... Ale ako som povedala, mama si dá chlieb tak 2 krát za mesiac, druhý brat nie je doma a tati keď tak je pečivo 1-2 krát denne...
1 chleba + 10 rožkov sa kupuje v sobotu
cez tyžden nejako každy druhy den 5 rožkov + možno nejake ine pečivo
a raz za tyžden, ked ocino ide do kauflandu/lidlu, tak 10 žemli alebo bagetiek
plus minimalne jeden chleba aj cez tyžden
taakže, čo ja viem, 2-3 chleby, 40 rožkov, na striedačku raz za týžden sendvič/toastovy chlieb/vianočka
inak ja som na priváte a za týžden si tu kúpim asi tak 3-4 bagety alebo rožky, vždy len na večeru (aj to mám niekedy na večeru jogurt, čiže to nie je každý den)
Inak tak možno... dva tri celozrnné chleby týždenne štyria ludia? Možno aj menej, záleží na tom koľko sme doma a čo v ten týždeň varíme, ale aj tak nám často uschnú...
Inak žiadne iné pečivo. Aj keď ho máme všetci radi, predsalen... nie je to na žalúdok to najlepšie jedlo
ale s frajirkou na private tolko peciva nejeme. a ked, tak tych 16 rozkov za tyzden/15 tych hnedych kaizerok so semienkami a vsetkym moznym
a na veceru tiez 5 rozkov s treskou alebo inym salatom
Ale toto som naozaj nikdy nepočítala. Asi začnem.