Kedysi som bombardoval od rana do noci no a ohnostroj je urcite pekny kazdy sa na to rad pozera aj ked asi dost zly pre zver aj psa musime skryt a nemam nic uz mozno ani prskavku
Petardy by som zakázal úplne... Srsly, načo iné je dobrá takáto kokotina, než na otravovanie ľudí a poškodzovanie áut na parkovisku? proti ohňostroju nič nemám, ak sa to robí rozumne.
Mne ohnostroje nevadia, naopak, mam ich rada, ale ja som za to nic nedala, to len rodicia pokupili.
Skor mi prekazaju petardy, pretoze sa toho boja zvierata a to teda podla mna je vyhodenie penazi, lebo ohnostroj ma aspon nejaky vizualny efekt a paci sa mi to, ale petarda?... len to narobi rachot
ani cent... vlastne asi 60 centov za prskavky na vian. stromcek... keby bolo na mne, zrušil by som tú "zábavnú" pyrotechniku úplne a kto by ju predával na čierno, toho by som zavrel aspoň na 20 rokov
@Lafiziq medveď sa bojí viac človeka ako človek medveďa... na medveďa stačí nosiť rolničku na ruksaku, príp. hlasnejší hovor alebo spev a keď už - dá sa kúpiť kaser...
@teal ešte si sa neocitla v lese zoči-voči medveďovi, čo? ale poď mi dávať rozumy
@salora keď sa ráno zobudíš v útulni/v stane a chodí vôkol medveď tak ti rolnička nepomôže..... ale pri kráčaní je fajn... čo sa týka rozhovoru, tak ma moc nebaví keď 13 hodín kráčam sa sám so sebou vyprávať
@lafiziq a koľko že tých medveďov si už stretol na 13-hodinových túrach na Slovensku? btw. v Poloninách nám chodil vlani v lete medveď popod hamaky a ani si nás nevšimol.... a nechceš mi snáď tvrdiť, že nosíš do hôr petardy na medvede
@salora mám za sebou 10 hrebeňoviek na Slovensku... Poloniny som tiež šiel Osadné - Rawka - Sedlica ešte v 2013....
aby si stretol medveďa nemusíš byť ani v lese... napríklad vo Vrutkach mi domáci vravel ako týždeň pred mojím príchodom im medveď chodil po ulici medzi rodinnými domami a krik a rapkáče im moc nepomáhali... čo by si im povedal? zostaňte celý deň doma a nevychádzajte na záhradu?
@lafiziq Načo? Nemám dôvod sa s tebou doťahovať. Podľa mňa si rozumný človek... Len tvrdiť, že petarda je užitočný a opodstatnený produkt, len preto že sa teoreticky dá použiť ako ultimátna ochrana voči medveďovi v lese je dosť kravina. Fakt dosť.
@lafiziq ale prosim ta, nezachadzaj zasa do extremov jasne, ze napr. aj v Lomnici alebo Polianke sa obcas vyskytne medved pri kontajneroch resp. na parkovisku, ale..... mam pochodene Tatry, Vysoke aj Nizke, Malu Fatru, Poloniny, Pieniny, jednoducho hodny kus Slovenska, chodim na Slovensko na dovolenky uz len kvoli turistike a vseho vsudy som videl (zazil) tri medvede... jedneho hodne daleko v malinčí pri Lopeji, druheho pred dverami na Zamke a tretieho v Poloninach... a rozhodne by mi ani len nenapadlo nosiť kvôli mackom petardy a dúfam, že keď si taký milovník prírody a turista, že si tie petardy nemyslel vážne...
Kedysi som chodil na silvestra cely den povonku a celu noc a hadzali sme vsade... a poriadne supy sme mali ako deti. Jednobuchnuce, dvojbuchnuce trojbuchnuce, päťbuchnucie, megáče, najlepsie boli tie la bomby ale tych sme mali len pár. Potom posledny rok sme mali z netu kupene za viac ako 100€ petardy. Obrovske az budili respekt
A to bol posledny rok co som na to minal peniaze. Odvtedysom nekupil ani prskavku.
Takze mozno ti mali kokoti co hadzu od stedreho dna petardy na sidlisku nie su kokoti... Oni maju len psychozu a myslia si ze su v lese a snazia sa odplasit medvede... To meni celu situaciu! Prestavam ich neznasat a zacinam lutovat...
kokot, dufam, ze ste si nikdy nekupili kavu, cigu, neboli na dovolenke, v kine, divadle, na koncerte a vobec, nikdy neminuli prachy na hocico, co prinasa len kratkodoby pozitok a nema akukolvek dlhodobu hodnotu
môj názor je taký že nikdy som extra nemala rada pyrotechniku ako takú čo si ju ľudia používajú.. keď už tak na profesionálne spravený ohňostroj, aký som napríklad videla na seneckom lete, kde to bolo dokonca aj zladené s hudbou... na takom sme boli minulý rok v Tivoli v Kodani..
odkedy mám psicu doslova nenávidím takých ľudí a dupľom odkedy som v Dánsku, lebo tu im z toho vyslovene šibe.. spratkovia búchajú mega silné veci naschvál medzi barákmi aby to malo ešte silnejší zvuk.. a to robia už od polky decembra... moj pes nemal extra velký problém s tým prvé tri roky svojho života, lebo najväčší hardcore vybuchovania sme tu nikdy neboli, vždy sme boli vtedy na Slovensku.. teraz od minulého roka je prestrašená na smrť, keď počúva tú šikanu medzi sviatkami... už sa ju večer teraz nesnažím venčiť dovtedy aby spravila aj nr2... proste každé ráno radšej po nej dvihnem z jej miestečka pri sušičke ako ju nútiť byť vonku v takých podmienkach
@salora ale však nepredstavuj si ma, že idem po Malých Karpatoch a hádžem si petardy.... to máš ako keď si kúpim horské poistenie aj na deň kedy idem len z doliny na chatu, alebo si vezmem papierovú mapu a buzolu aj keď sa orientujem podľa GPS.... tam rovnako keď idem do Veľkej Fatry bivakovať, tak mám v ruksaku v KPZ aj dve petardy. Nikdy som ich nepoužil, ale snažím sa byť pripravený ba všetko.
Asi pred dvoma rokmi som bola aj s bratrancom z Prahy u babky, a nejaké sprosté deti akurát pred našim domom strieľali petardy a náš pes sa veľmi bál, tak si bratranec nasadil kuklu a vyšiel von za nimi a o chvíľu sa vrátil aj s petardami on sa tváril, že je od polície a sa ich dopytoval koľko majú rokov a pod, a oni boli takí vystrašení, že im nebolo ani divné, že hovoril česky a nechali si tie petardy zkonfiškovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Skor mi prekazaju petardy, pretoze sa toho boja zvierata a to teda podla mna je vyhodenie penazi, lebo ohnostroj ma aspon nejaky vizualny efekt a paci sa mi to, ale petarda?... len to narobi rachot
- kto sa bojí, nech nejde do lesa,
- nebuď kokot.
@Lafiziq medveď sa bojí viac človeka ako človek medveďa... na medveďa stačí nosiť rolničku na ruksaku, príp. hlasnejší hovor alebo spev a keď už - dá sa kúpiť kaser...
@salora keď sa ráno zobudíš v útulni/v stane a chodí vôkol medveď tak ti rolnička nepomôže..... ale pri kráčaní je fajn... čo sa týka rozhovoru, tak ma moc nebaví keď 13 hodín kráčam sa sám so sebou vyprávať
aby si stretol medveďa nemusíš byť ani v lese... napríklad vo Vrutkach mi domáci vravel ako týždeň pred mojím príchodom im medveď chodil po ulici medzi rodinnými domami a krik a rapkáče im moc nepomáhali... čo by si im povedal? zostaňte celý deň doma a nevychádzajte na záhradu?
A to bol posledny rok co som na to minal peniaze. Odvtedysom nekupil ani prskavku.
kokot, dufam, ze ste si nikdy nekupili kavu, cigu, neboli na dovolenke, v kine, divadle, na koncerte a vobec, nikdy neminuli prachy na hocico, co prinasa len kratkodoby pozitok a nema akukolvek dlhodobu hodnotu
A ani Teba tento portál, tak nač to sem vlastne píšeš, ty trkvas?
odkedy mám psicu doslova nenávidím takých ľudí a dupľom odkedy som v Dánsku, lebo tu im z toho vyslovene šibe.. spratkovia búchajú mega silné veci naschvál medzi barákmi aby to malo ešte silnejší zvuk.. a to robia už od polky decembra... moj pes nemal extra velký problém s tým prvé tri roky svojho života, lebo najväčší hardcore vybuchovania sme tu nikdy neboli, vždy sme boli vtedy na Slovensku.. teraz od minulého roka je prestrašená na smrť, keď počúva tú šikanu medzi sviatkami... už sa ju večer teraz nesnažím venčiť dovtedy aby spravila aj nr2... proste každé ráno radšej po nej dvihnem z jej miestečka pri sušičke ako ju nútiť byť vonku v takých podmienkach