nechapem co vlastne robis, resp. ponukas... kto ti za take nieco bude platit? ci ty si len osvetlovac, alebo poskytujes vlastnu techniku?
vo vseobecnosti sa cenotvorba sklada z troch prvkov - tvoje naklady (priame+nepriame+pozadovany zisk) porovnane s konkurenciou, a porovnane s dopytom.... jednoducho povedane, ake mas naklady na to vsetko? za kolko si kupil techniku, aku ma zivotnost a kolko hodin rocne je v prevadzke? to si rozrataj vsetko a dostanes cislo, ktore by malo predstavovat naklady na techniku... samozrejme ze sa ti to nevrati hned, ale po case.... ak ma chapes. Ak techniku poziciavas, nemas co riesit. Ak si len osvetlovac, ale nic nemas, tak to rozrataj jednoducho podla hodin (napr 3€/hod.)plus cesta, resp. ine naklady.
@seagull1 mám k dispozícii 4 stojany s par 56 kami do nich xyz filtrov, 3 vane so sodíkovými výbojkami, na parky mám 12 kanalovy dimmer ktorý si viem pekne ovládať cez dmx čiže nejaká málo dynamickejšia scéna by nerobila problém. Náklady na cestu a ostatné veci si započítam, len neviem koľko je rozumné si vypýtať za prenájom techniky a za to že tam za ňou budem lopieť.
@hrosiq tak si to rozrataj... vypocitaj si najskor nejaky pausalny poplatok za pozicanie na jeden den na kazde svetlo zvlast, pripadne na jeden set zvlast... plus zarataj samotne nastavenie osvetlenia sceny (jednoduche samozrejme lacnejsie, zlozitejsie o 30-50% viac) a potom samotne osvetlovanie. Na divadlo asi osvetlovat nebudes, kedze divadla maju vlastnych osvetlovacov, ktori presne poznaju scenar, ale aj tam si vies tu cenu rozratat.
A zisti si cenu konkurencie!!! Ale napriek tomu, musis zakaznika presvedcit o tom, preco pytas to co pytas. Ak budes mat opravnene naklady, nemyslim, ze by si mal mat problem.
Ale moj nazor je, ze to co ponukas, nikto nevyuzije. Kazda diskoteka ma svoje svetla, mozno nejake kulturaky. Ale to je asi vsetko... divadla maju casto tiez vlastnu techniku, ktoru si nosia so sebou ak treba. No vela stastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
vo vseobecnosti sa cenotvorba sklada z troch prvkov - tvoje naklady (priame+nepriame+pozadovany zisk) porovnane s konkurenciou, a porovnane s dopytom.... jednoducho povedane, ake mas naklady na to vsetko? za kolko si kupil techniku, aku ma zivotnost a kolko hodin rocne je v prevadzke? to si rozrataj vsetko a dostanes cislo, ktore by malo predstavovat naklady na techniku... samozrejme ze sa ti to nevrati hned, ale po case.... ak ma chapes. Ak techniku poziciavas, nemas co riesit. Ak si len osvetlovac, ale nic nemas, tak to rozrataj jednoducho podla hodin (napr 3€/hod.)plus cesta, resp. ine naklady.
A zisti si cenu konkurencie!!! Ale napriek tomu, musis zakaznika presvedcit o tom, preco pytas to co pytas. Ak budes mat opravnene naklady, nemyslim, ze by si mal mat problem.
Ale moj nazor je, ze to co ponukas, nikto nevyuzije. Kazda diskoteka ma svoje svetla, mozno nejake kulturaky. Ale to je asi vsetko... divadla maju casto tiez vlastnu techniku, ktoru si nosia so sebou ak treba. No vela stastia
aspon v žiline tak bral kamoš.