no oficialne sa ucim od 5. rocnika ZS, neoficialne od 2. ale ta anglina bola celkom hrozna pred 5. rocnikom, nasa triedna nam hovorila, ze slovo girl sa cita ako gel a podobne hovadiny potom na druhom stupni ZS sme mali skvelu ucitelku, kt. vdacim dodnes, ze viem anglinu aspon tak ako viem a na SS je to uplny des, fakt tazim z toho, co mam na ZS, inak neviem ako by to so mnou vyzeralo, pretoze je na dost biednej urovni, vdaka nasej "uzasnej" ucitelke, ktora ma kazdy mesiac zachripnute hlasivky
Učila som sa od tretieho ročníka ZŠ, naposledy som mala angličtinu na strednej, ale hoci sa ju už neučím, som s ňou v kontakte naďalej denne, takže snáď to neupadá
od škôlky, čiže to bude nejakých 15 rokov, aj keď posledné 2 roky som sa neučila
a úroveň mám neviem akú, maturu mám B2, ale odhadujem sa niekde medzi B2-C1
od prvého ročníka na ZŠ do štvrtého na strednej, samozrejme denne sa stretávam s angličtinou do dnes, či už filmy, literatúra, pc hry, články a pod. , maturovala som z B1, ale dovolím si tvrdiť, že na tú B2 angličtinu ovládam
@10 ale ked si to tak zoberiem, tak na zakladke som sa naucil len take biedne zaklady inak totalne nic, moja komunikacia spčítala v YES/NO ... takze mozem byt velmi vdacny za moju anglictinu na strednej
Ako ostatní, nejakých 11 rokov v škole, inak anglinu využívam dodnes a vlastne denne, ale prízvuk mám východoeurópsky. Teraz už chápem prečo tu toľko birdzákov píše veci v angline, ale je to aj tak otravné, ako zabúdajú vlastný jazyk a radšej dávajú tie cool ultra bombové anglické slová.
ja som anglinu mala vlastne len dva roky na ZŠ a 4 roky na strednej a to je tak všetko. ale vzhľadom na to, že som nejakú dobu VŠ študovala výhradne po anglicky, robím preklady do angličtiny a celkovo po anglicky kecám o akejkoľvek hodine na akúkoľvek tému, tak sa hodnotím celkom veľmi fasa dobre
áno, chyby robím, ale nie veľa a nerežú uši. prízvuk mám vraj kanadsko britský, ja si myslím, že mám smiešny
12 rokov (prvé roky na zš boli samozrejme oničom)
a momentálne máme v škole B2 a nerobí mi problém... rozumieť rozumiem všetko, pozrieť si film/prečítať knihu je ok.. horšie je na tom moje rozprávanie hlavne prízvuk a výslovnosť istých slov, ktoré si ani neuvedomujem, že už dlllho hovorím zle
tak neviem ktore roky povazovat za aktivne ucenie, a ktore nie...
ucim sa od prveho rocnika na ZS (este aj v skolke sme mali aktivity kde nas ucili anglicke slovicka, ako "dog, cat, cow,..")...potom na strednej 4 roky asi najaktivnejsie plus vyska 3 roky...
cize 16rokov vo vzdelavacich instituciach, ale vzhladom na to ze polka mojho zivota bolo sedenie za pc, a citanie tutorialov a veci ktore ma zaujimaju boli v anglictine, tak najvacsi podiel na mojej terajsej anglictine je mojim vlastnym pricinenim
neviem co myslis tym ucenie. od skolky teda tam som mavala dake hodiny, no a normalne ppotom celu zakladnu, a strednu uz som mala v anglictine
mam C1, vselijakymi papiermi certifikovanu, a pracujem na C2
učím sa od škôlky, reálne učiť som sa ju ale začala až na strednej a viem ju asi tak, že nerobí mi problém prekladať text/s počúvaním je to trochu horšie u mňa/ rozprávať mi tiež nerobí problém, ale s gramatikou som na tom už trochu horšie
Od 1.triedy ZŠ, mám za sebou bilingválne gymnázium,na výške som si spravila certifikát C1 z biologickej angliny a teraz v práci mám zas policajnú/právnu terminológiu. Najlepšie som ju ovládala na strednej, lebo sme písali eseje a rozoberali literatúru, ale stále sa snažím udržiavať si ten kontakt, čítam články, knihy, pozerám filmy, správy, počas letných brigád som spíkovala s turistami... Jazyk sa treba učiť celý život.
na základnej som anglinu dosť ignorovala kvôli fakt hroznej učiteľke ktorá sama nevedela po anglicky, asi v trinástich som sa kopla a začala som sa učiť sama až som skončila na doučovaní pre maturantov úroveň mám niekde medzi B2 a C1 ale snažím sa to zlepšovať. úprimne, filmy, knihy a celkovo veci na internete mi jazykovo dali viac ako celá školská angličtina, aj keď tá na strednej má oveľa vyššiu úroveň.
Neviem vela rokov, ale bol som aj v anglicku 3 mesiace, ale viem sa dohovorit po telefone, osobne aj si vybavit korespondenciu, zatial mi to staci. Ono ja si myslim ze ked clovek nekomunikuje nenauci sa jazyk, este si pamatam ako som na gympli mal francuzstinu po 4. roku som nevedel naratat do 10. ked som cital cela trieda sa mi smiala. Fakt sranda, na to nikdy nezabudnem. Keby som nemal oci aj na krku tak konec....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a úroveň mám neviem akú, maturu mám B2, ale odhadujem sa niekde medzi B2-C1
áno, chyby robím, ale nie veľa a nerežú uši. prízvuk mám vraj kanadsko britský, ja si myslím, že mám smiešny
a momentálne máme v škole B2 a nerobí mi problém... rozumieť rozumiem všetko, pozrieť si film/prečítať knihu je ok.. horšie je na tom moje rozprávanie hlavne prízvuk a výslovnosť istých slov, ktoré si ani neuvedomujem, že už dlllho hovorím zle
ucim sa od prveho rocnika na ZS (este aj v skolke sme mali aktivity kde nas ucili anglicke slovicka, ako "dog, cat, cow,..")...potom na strednej 4 roky asi najaktivnejsie plus vyska 3 roky...
cize 16rokov vo vzdelavacich instituciach, ale vzhladom na to ze polka mojho zivota bolo sedenie za pc, a citanie tutorialov a veci ktore ma zaujimaju boli v anglictine, tak najvacsi podiel na mojej terajsej anglictine je mojim vlastnym pricinenim
mam C1, vselijakymi papiermi certifikovanu, a pracujem na C2