Popíšte v koľkých prácach ste doteraz pracovali (nerátajúc brigády popri škole/inom zamestnaní) a prečo ste z nich odchádzali. A čo vaša aktuálna práca? Plánujete v nej zostať (navždy alebo hľadáte stále niečo lepšie, príp. máte iné plány?
Ja som mala 4
Z prvého som odišla po dvoch týždňom, pretože som sa dostala do veľmi nepríjemného kolektívu, tak som sa na to radšej vykašlala.
Z druhého pre to, že som sa rozhodla, že idem na VŠ.
Z tretieho kvôli nízkemu platu (zdvihnúť mi chceli až keď som dala výpoveď)
Túto poslednú prácu by som si rada nechala navždy
Prva bola staz a nasledna part-time, odisiel som kvoli odchodu na par mesiacov do USA.
Z druhej kvoli absolutnej nekompetentnosti sefa a celkova pozicia bola na hovno.
Z tretej, pretoze ma to po case nebavilo a uz mi to nic nedavalo.
Zo stvrtej kvoli konzervativnosti a stylu prace ako 30 rokov dozadu + som chcel cely mesiac cestovat, takze pre mna jasna volba.
V piatej som teraz, zatial ostavam a neplanujem navzdy, casom chcem ist zas cestovat.
Aktuálne pracujem vo svojom druhom zamestnaní, z prvého som musela odísť kvôli sťahovaniu a asi ma to bude mrzieť ešte veľmi dlho, keďže sme tam boli skvelý kolektív.
V súčasnej práci mám zmluvu do konca augusta, dlhšie tam určite ostať neplánujem.
ked odratam popri skole tak 5 .. v aktualnej dobre varia, takze vedel by som si predstavit prestahovat sa do Nemecka na druhej strane takto aspon nemusim absolvovat ziadne firemne skolenia a chcel by som pracovat pre nejaku top 100 svetovu tech firmu na nejaku dobu, nech to mam v zivotopise, nastalo pravdepodobne ale nie
V druhej a pri povolaní chcem ostať momentálne, prípadne to sklbiť s podnikaním, len neviem dokedy na tomto pracovisku...do prvej by som už nešla, ale skúsenosti pomohli v Tom, čo robím teraz, hlavne boj s tremou
2
z prvej firmy som odisla,lebo sa nam zacal rozpadat skvely team a malo platili
v druhej som uz 4 roky, momentalne na tretej pozicii a zatial neplanujem ist inam
Zatial som v prvej TPP praci po VŠ, na druhej pozicii. Platovo taky priemer, na to, že som absolvent. Chcem ostať na nejakú dobu, nech nazbieram skúsenosti a potom ak mi nezvýšia plat, tak nájdem niečo iné.
asi 5 ( 3 krátkodobé do 1 roku) a aktuálne som živnostník 2 roky , zatiaľ to tak ak ostane , platovo fajn , ale fyzicky dosť náročná práca , plánujem časom poriešiť papiere na autožeriav a robiť žeriavnika nakoľko práva ktorú robim teraz sa dlhodobo nedá zvládať
3.
V prvej práci som bol 2 dni.
V druhej práci to nebolo také u strašné, ale práca s ľuďmi, 1.5 mesiaca.
V tejto momentálne budem už myslím začínať 4 rok, niekedy je to dosť časovo náročné, inokedy nerobím doslova nič a idem sa aj domov vyspať.
Zatiaľ tam plánujem ostať, robím tu spolu s frajerkou, ona je na inej pozícii, nevýhoda je, že cez leto toho mám najviac (niekedy aj 16 hodín), výhoda, že som doma celý január, február.
Mala som len jednu prácu na TPP - práca v špeciálnej škole/škôlke a bolo to super.
Keby nechcem ísť na výšku určite tam ostanem. Úžasný kolektív a práca, ktorá ma napĺňala.
13 a v stredu nastupujem akurát do 14tej.. ale v lete by som sa chcela vrátiť zas do 13tej
v 1. zamestnaní bol dôvod šéf, mala som z neho mega stres ale možno len preto že som bola ešte taká mladá
z 2. som osila pretože som sa rozišla s frajerom a už som nechcela bývať v Bratislave.
potom začala éra sezónnych prác v Rakúsku a dôvody odchodov sú koniec sezóny a na ďalšiu sezónu chuť vyskúšať niečo nové a spoznať iné miesto.
potom z 10. zamestnania nás “prepustila” korona a z 12. som odišla skôr ako skončila sezóna kvôli chujom kolegom
O to nejde, ide o to, že ona je žena a má muža. Muž by mal zarábať peniaze a živit ženu a žena by sa mala starať o domácnosť. Ak by bola chlap tak by som tomu chápal, že sponzoruje ženu ktorá ho niečo stojí, ale ona ako žena nemá čo sponzorovať svojho muža, to sa proste tak nerobí do psej matery
Neviem si predstaviť že by som svojej frajerke niekedy povedal aby chodila do práce, alebo aby ma živila
Pomáham otcovi v riadení prevádzok, a robím niektoré manuálne práce v dome. Za to mi otec dáva nejaké to "vreckove".
No darí ale iba s časti, no sme obaja skromní takže fraja "len" brigáduje. No ked oco na mna konečne prepíše nejakú prevádzku, tak budem konečne finančne nezávislí a fraja už brigádovať nebude.
Fulltime som len v jednej praci uz niekolko rokov. Predtym som bola asi mesiac inde, ale musela som odist, lebo ta praca bola nudna, ludia boli tiez taki nie pre mna, bolo to dost daleko, a pustali radio expres. Hlavne ten expres ma vystval.
Takze ja som stala a verna po kazdej stranke, aj ked je pravda, ze mam vlastne dost stastie na viac nez dobre pracovne podmienky a aj team okolo.
@tomas55555@24 a kde prosím ťa bebekex napísala, že svojho muža nejako sponzoruje? však do práce predsa chodí aj on a obaja sa podieľajú na tom, aby spoločne dokázali byť finančne nezávislí. nechápem, prečo ťa v roku 2022 vôbec napadne riešiť to, že žena netrávi dni doma pri sporáku, ale chce takisto prispieť k tomu, aby sa mali dobre a mohli si dovoliť dôstojný život
Je rozdiel pracovať 2 dni do týždna, namiesto 5 dní.... Ide o princíp, nefajčím, nepijem, uskromnujem sa kde sa len dá, na úkor frajerky, aby ona mala čo najviac. To sa o druhých často krát povedať nedá.
@30 Nech sa jej muž uskromní a nebude musieť chodiť na 8 hodinové šichty 5 krát do týždna.
1- extremny kolektiv, vyvinula sa mi v tom období depresivno uzkostna porucha, najhorsie casy
2- , vyhodili ma
3- nerealne pracovne podmienky, moc velke tlaky na zakaznikov
4- 2ka z ktorej si ma zavolali s5.
Odisla som potom kvoli nelahkej internej komunikacii a nizkemu platu
5- aktualne som tu mesiac ale zajtra idem na pohovor inam drzte palce
@tomas55555@32 wow tak takyto nazor som uz daavno nepocula ak vobec. tak vela stastia v zivote. ja si svoj zivot zmenezujem sama podla seba, ak dovolis a nie podla tvojho vzorca vdaka
4, ale stale v tom istom odbore, menili sa majitelia firmy, miesta vykonu prace, potom som prestupil do inej, ale nechceli ma pustit, dokonca som dostal zamietave stanovisko
v 1. som bol spokojny , odisiel som kvoli zameraniu sa firmy v 2. zamestnani, bol som tam cca 1,5 roka
v 2. som doteraz, cca 3,5roka, celkom spocko kebyze sa sam nestresujem planujem v nej ostat ak sa nic zle nestane asi az kym nezmenim po dostudovani uplne zameranie.
Teraz som v 4tej. Ak pocitame len TPPcka.
1. Pravidelne meskala vyplata a slabo platene
2. Nebola ochota hladat novych ludi, boli iba staznosti, ze nestiham soju pracu
3. Kolega kvoli ktoremu som tam pracoval alebo ostaval mal porazku
4. Ak najde firma v ktorej som teraz lepsie priestory, tak som ochotny ostat. Dobry a inteligentny sef, a okrem jedneho obchodaka ktory je....... Tak aj super kolektiv.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Z prvého som odišla po dvoch týždňom, pretože som sa dostala do veľmi nepríjemného kolektívu, tak som sa na to radšej vykašlala.
Z druhého pre to, že som sa rozhodla, že idem na VŠ.
Z tretieho kvôli nízkemu platu (zdvihnúť mi chceli až keď som dala výpoveď)
Túto poslednú prácu by som si rada nechala navždy
Vy?
Z druhej kvoli absolutnej nekompetentnosti sefa a celkova pozicia bola na hovno.
Z tretej, pretoze ma to po case nebavilo a uz mi to nic nedavalo.
Zo stvrtej kvoli konzervativnosti a stylu prace ako 30 rokov dozadu + som chcel cely mesiac cestovat, takze pre mna jasna volba.
V piatej som teraz, zatial ostavam a neplanujem navzdy, casom chcem ist zas cestovat.
V súčasnej práci mám zmluvu do konca augusta, dlhšie tam určite ostať neplánujem.
V prvej som skončil preto že to bol strašný zaberák (doslova krv a pot, ale fajn skúsenosť) tak som sa rozhodol dať ešte raz šancu vš štúdiu.
Aktuálna práca je fajn, ak budú so mnou naďalej spoko tak zostanem
z prvej firmy som odisla,lebo sa nam zacal rozpadat skvely team a malo platili
v druhej som uz 4 roky, momentalne na tretej pozicii a zatial neplanujem ist inam
V prvej práci som bol 2 dni.
V druhej práci to nebolo také u strašné, ale práca s ľuďmi, 1.5 mesiaca.
V tejto momentálne budem už myslím začínať 4 rok, niekedy je to dosť časovo náročné, inokedy nerobím doslova nič a idem sa aj domov vyspať.
Zatiaľ tam plánujem ostať, robím tu spolu s frajerkou, ona je na inej pozícii, nevýhoda je, že cez leto toho mám najviac (niekedy aj 16 hodín), výhoda, že som doma celý január, február.
Keby nechcem ísť na výšku určite tam ostanem. Úžasný kolektív a práca, ktorá ma napĺňala.
v 1. zamestnaní bol dôvod šéf, mala som z neho mega stres ale možno len preto že som bola ešte taká mladá
z 2. som osila pretože som sa rozišla s frajerom a už som nechcela bývať v Bratislave.
potom začala éra sezónnych prác v Rakúsku a dôvody odchodov sú koniec sezóny a na ďalšiu sezónu chuť vyskúšať niečo nové a spoznať iné miesto.
potom z 10. zamestnania nás “prepustila” korona a z 12. som odišla skôr ako skončila sezóna kvôli chujom kolegom
Prvu som opustil skrz VS, tie dalsie tri boli jeden bordel vacsi ako druhy. Vsade som zotrval cca dva roky.
Terajsia mi celkom vyhovuje, planujem sa zdrzat dlhsie, ale karieru tu budovat asi nebudem.
Kolko platili ?
A to ti nestačilo ? Kde tie peniaze rozhadzuješ ?
O to nejde, ide o to, že ona je žena a má muža. Muž by mal zarábať peniaze a živit ženu a žena by sa mala starať o domácnosť. Ak by bola chlap tak by som tomu chápal, že sponzoruje ženu ktorá ho niečo stojí, ale ona ako žena nemá čo sponzorovať svojho muža, to sa proste tak nerobí do psej matery
Neviem si predstaviť že by som svojej frajerke niekedy povedal aby chodila do práce, alebo aby ma živila
Pomáham otcovi v riadení prevádzok, a robím niektoré manuálne práce v dome. Za to mi otec dáva nejaké to "vreckove".
No darí ale iba s časti, no sme obaja skromní takže fraja "len" brigáduje. No ked oco na mna konečne prepíše nejakú prevádzku, tak budem konečne finančne nezávislí a fraja už brigádovať nebude.
Takze ja som stala a verna po kazdej stranke, aj ked je pravda, ze mam vlastne dost stastie na viac nez dobre pracovne podmienky a aj team okolo.
"Muž by mal zarábať peniaze a živit ženu"
tak prečo nezarábaš ale žobreš na nete?
Je rozdiel pracovať 2 dni do týždna, namiesto 5 dní.... Ide o princíp, nefajčím, nepijem, uskromnujem sa kde sa len dá, na úkor frajerky, aby ona mala čo najviac. To sa o druhých často krát povedať nedá.
@30 Nech sa jej muž uskromní a nebude musieť chodiť na 8 hodinové šichty 5 krát do týždna.
@11monika11
Zarábam, ale nedostatočne.
2- , vyhodili ma
3- nerealne pracovne podmienky, moc velke tlaky na zakaznikov
4- 2ka z ktorej si ma zavolali s5.
Odisla som potom kvoli nelahkej internej komunikacii a nizkemu platu
5- aktualne som tu mesiac ale zajtra idem na pohovor inam drzte palce
v 1. som bol spokojny , odisiel som kvoli zameraniu sa firmy v 2. zamestnani, bol som tam cca 1,5 roka
v 2. som doteraz, cca 3,5roka, celkom spocko kebyze sa sam nestresujem planujem v nej ostat ak sa nic zle nestane asi az kym nezmenim po dostudovani uplne zameranie.
1. Pravidelne meskala vyplata a slabo platene
2. Nebola ochota hladat novych ludi, boli iba staznosti, ze nestiham soju pracu
3. Kolega kvoli ktoremu som tam pracoval alebo ostaval mal porazku
4. Ak najde firma v ktorej som teraz lepsie priestory, tak som ochotny ostat. Dobry a inteligentny sef, a okrem jedneho obchodaka ktory je....... Tak aj super kolektiv.