zdôvodnite, prosím, svoju odpoveď v komentári. mealpreppujete? živíte sa polotovarmi a rožkami s treskou? alebo sa stravujete prevažne vonku? či vám varí manžel/manka/suseda?
varením úplne nemyslím párky alebo puding, skôr plnohodnotné hlavné jedlo alebo polievku
Varím si väčšinou ráno, pripravujem si vtedy jedlo do roboty, tak celkom je to hojné, keď mama niečo nenapečie alebo nie je veľa navareného ako dnes. ? Zajtra teda variť ráno zrovna nebudem a niekedy aj po robote varím.
vôbec sa nestravujeme vonku, počas celého nášho vzťahu sme boli v reštaurácii asi len dvakrát inak si úplne stále varíme - no odpoveď 4-5krát je pre to, lebo prevažne sa snažíme variť tak, aby nám to jedlo vydržalo aspoň dva dni, lebo sa nám nechce variť úplne denne
@passerine@12 tomu rozumiem ale predsalen rada využijem ten komfort, že všetko vrátane upratovania za teba spraví niekto druhý a sú veci, ktoré si doma nenavaríš tak autentické, alebo s ktorými je kopec roboty a nechce sa ti do toho alebo vyžadujú nejaké špecifické ingrediencie.. tak to radšej prenechávam profesionálom napríklad pizza z pece je doma v podstate neokopírovateľná, burger, ktorý niekto urobi 'from the scratch' by ti doma zabral pol dňa alebo sa mi v malej kuchyni nechce párať s domácimi lasagnami, nachoskami, phočkom, poké bowlom trebárs.. aj sushi je najlepšie od profíka ani na autentickú indiu nedám dopustiť a doma to také nikdy neurobíš a ísť na brunch niekam je život! a navyše ja absolútne milujem jedlo, takže vždy, keď sa idem najesť von je to taká malá udalosť pre mňa a aj keď idem niekam po milióntykrát sa vždy teším proste reštaurácie sú život xD
@thunderstorm@13 ako úplne ťa chápem, ja tiež milujem jedlo, ale zase, ja sa takto veľmi teším, keď sa nám doma podarí navariť niečo strašne chutné akože samozrejme, veľakrát to chce viac pokusov, napr. takú pizzu sme si konečne poriadne vymakali a fakt mi to už chutí viac ako v reštaurácii (hoci, možné je aj to, že tú chuť si už ani nepamätám lebo som si zvykla na našu
a také veci, s ktorými je mega veľa práce si nerobievame - hoci, napr. také lasagne sme už rozmýšľali, že vyskúšame, ale práve to, že je to celkom náročné, tak radšej kašleme na to
@passerine@14 aj domáca kuchyňa má, samozrejme, svoje čaro to tiež milujem - a hlavne to, že si to môžeš prispôsobiť, vyberáš si všetko od ingrediencií až po spôsob prípravy a môžeš si to vypiplať a urobiť omnoho zdravšie ale why not have both? nájdite si nejakú dobrú taliansku reštiku a dajte si lasagnové rande niekedy
Podľa toho, ako sa mi chce, ale hlavne kvôli nápadom – žiadne nemám. Keď niečo navarím, mám to aj na štyri dni. Rada jem to isté dokolečka. Vonku nejedávam prakticky nikdy, raz za sto rokov si dám pizzu.
dlhodobo som mala problém s trávením, nakoniec to vyriešilo vždy čerstvé jedlo, takže v primeraných porciách, tak aby sa zjedlo varím každý deň.
Nemám s tým problém, ani s vymýšľaním, ani varením - varím rada.
Čo sa reštauračného jedla týka, problém som nepostrehla len pri jednom vietnamskom bistre
@thunderstorm@9 však ale to si toto ceň na mne, aj keď môže ti to byť jedno, keďže nič také zbližujúce medzi sebou nemáme, aby to zachránilo situáciu. Ja by som povedal, keď tak vidím iných chalanov aj v mojom veku, že ja som ešte dosť pracovitý aj trpezlivý, lebo kto by sa púšťal ako ja ráno variť, keď sa ponáhľa do roboty, aby mal čo jesť zas v robote.. Ja ešte aj si stihnem ráno navariť ľahšie jedlá časovo typu praženica, chlieb vo vajci napr. a ešte potom stihnem aj zjesť ovsené vločky s mliekom alebo jogurt na raňajky. Už som aj čaj stihol uvariť. Mám na to celé s obliekaním, pochystaním si pobalením sa a umytím si zubov 55 minút, čo sa mi len sotva darí niekedy naplniť, ale musím.. + jazda ale 3 minúty do roboty, aby som na siedmu tam bol.
Ja nerád vstávam, preto je ten čas taký minimalistický. Ja ranné vtáča nie som, skôr spím dokým môžem a dnes som mal frai, lebo ani variť som nemusel a mal som chutný maďarský guláš s knedľou so sebou, aj vodu pochystanú, pričom som si zobral aj dve mandarinky a zbalil uterák. Dnes som vstal z postele až 6:22.
@kerrang@25 no zrovna praženicu, chleba vo vajci a čaj som tým varením nemyslela, viz @1 ale nevadí
a neviem, prečo by som si mala na niekom ceniť, že si robí raňajky a tak celkovo nejak nepoberám tú prvú vetu
3-4 takze nemam ako zahlasovat
mna varenie bavi, ale cez koronu uz mi to prerastlo cez hlavu, uz to zacinam citit, ze sa mi nie vzdy chce, resp. varim par mojich klasik a zlozitejsie sa mi nechce, tak potom ak by to malo byt furt len o mojom vareni, bolo by to velmi jednotvarne. akurat som o tom dnes premyslala, ked som si isla vziat obed - a to ja robim fakt malokedy...ze musim si normalne stanovit, ze pojdem na obed 2x tyzdenne a vikendy su ako kedy, byva aj jedlo od rodicov, semtam restika s frajerom, podla programu...
Ak to budem brat tak za poslednych 6 mesiacov, tak som skoro nevaril lebo sa mi nechcelo. Ale uz som si vstupil do svedomia a budem sa snazit lebo je to tak lepsie.
@thunderstorm@27 tak čaj nie je varenie, ale hento stále je varenie a to aj keď to nie je náročné! To neboli len raňajky, ale aj jedlo do roboty. Prosím čítaj s porozumením.
@kerrang@31 ". Ja ešte aj si stihnem ráno navariť ľahšie jedlá časovo typu praženica, chlieb vo vajci napr. ... Už som aj čaj stihol uvariť" - to nie je o tom, že by som nečítala s porozumením ale o tom, že na jednoduchú otázku odpovedáš zbytočnými litániami plnými informácií, ktoré sú úplne mimo témy a aj tak nikoho nezaujímajú
@thunderstorm@44 tak detská izba.. To ani nie je tak detská izba, aj keď mám tam nad posteľou nejakých plyšákov, ktorí mi nejak tak prischli k srdcu a spávam s nimi dlhé veky. Ešte stále mám 29 rokov a ja už neplačem, aj keď sa nenudím a peňazí mám nadostač. Ja som lepší ako rybička, ale ja by som chcel psa, stačí ako teraz že pozriem reportáž o psoch v telke a chcem ho, chýba mi, ale ja by som chcel nejakého veľmi dobrého, hladkacieho.
@thunderstorm@48 ja aspoň mám tú výhodu, že ja si pamätám dátumy, narodeniny, aj meniny, výročia aj udalosti, tak aspoň ako taká memory karta by som bol efektívny.
@kerrang@50 vieš o tom, že už vymysleli kalendár? aj elektronický, ktorý ti všetky dôležité dátumy pripomenie podľa toho, ako si pošteluješ notifikácie.
@thunderstorm@51 však ja viem, aj ten mám v mobile a aj zaznačené, keby som až náhodou moc mal mozog zaneprázdnený. Ale pamätám aj kedy idem o mesiac na chirurgiu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
varením úplne nemyslím párky alebo puding, skôr plnohodnotné hlavné jedlo alebo polievku
a také veci, s ktorými je mega veľa práce si nerobievame - hoci, napr. také lasagne sme už rozmýšľali, že vyskúšame, ale práve to, že je to celkom náročné, tak radšej kašleme na to
Nemám s tým problém, ani s vymýšľaním, ani varením - varím rada.
Čo sa reštauračného jedla týka, problém som nepostrehla len pri jednom vietnamskom bistre
A niekedy nám dá dáke jedlo frajerova mama a niekedy moja
a ak sa rátaju aj raňajky tak potom varím každe ráno, okrem víkendu
a neviem, prečo by som si mala na niekom ceniť, že si robí raňajky a tak celkovo nejak nepoberám tú prvú vetu
mna varenie bavi, ale cez koronu uz mi to prerastlo cez hlavu, uz to zacinam citit, ze sa mi nie vzdy chce, resp. varim par mojich klasik a zlozitejsie sa mi nechce, tak potom ak by to malo byt furt len o mojom vareni, bolo by to velmi jednotvarne. akurat som o tom dnes premyslala, ked som si isla vziat obed - a to ja robim fakt malokedy...ze musim si normalne stanovit, ze pojdem na obed 2x tyzdenne a vikendy su ako kedy, byva aj jedlo od rodicov, semtam restika s frajerom, podla programu...
ja na tieto jarmočné reči nedám a potrebujem rukolapný dôkaz.
ale uz som s tym sekla a snazim sa varit
takmer kazdy den