Zdravím, ak by sa tu niekto vedel k téme normálne vyjadriť bol by som vďačný. Môj problém spočíva v tom že mám krásnu holku, je milá, nežná, krásna, múdra, má zmysel pre humor, úplne neskutočný typ ženy a strašne ju milujem. To by bolo všetko fájn, ale má
alebo ,čo najčastejšie jej hovor aká je krásna a skus jej dohovoriť a povedať jej ,čo je na nej také úžasné ,že ona to možno nevidí ale ty áno a vymenuj všetko pozitívne na nej a povec ,že možno nie je najkrajšia žena na svete ,ale pre teba je a predsa nebol by si z holkou ,ktorá ťa nepriťahuje a nie je atraktívna pre teba nek ti skúsi dôverovať
poznám aj ja také robím a tiež mi stále vraví, že to nie je pravda ... viem, že to nemá rád, teraz si mi to ty len potvrdil ale proste... podľa seba viem, že je to vo mne a že len ja môžem sama sebe pomôcť. musí si to uvedomiť ona sama. veľmi by som ti chcela pomôcť ale neviem prečo to tak je proste si asi viac uvedomujeme každú nedokonalosť a chybu...
žeby až tak sa podceňovala? možno si myslí, že pre teba nie je dosť dobrá, že máš na viac, ale keď vravíš, že je krásna, tak ju o tom presvedč, že chceš ju a žiadnu inú
@flyinbirdie ale ved to robím stále, to sa niekedy až bojíš niečo povedať že má pekné oči alebo čo lebo ona na to okamžite povie: ,,hnusné" to sa nedá. Mala by ísť k odborníkovi, ja na toto nemám síl.
2a. dohodni jej stretnutie s psychológom, lebo tá intenzita s ktorou to robí ona, ako to opisuješ, príliš normálne neznie.
2b. venuj niekoľko hodín čisto logickému vysvetľovaniu že nemáš dôvod jej klamať.
2c. povedz jej že ak ešte raz spochybní tvoje slová o tom že je krásna, tak sa s ňou rozídeš, lebo vzťah vraj má byť založený na dôvere, a ak ti neverí ani v takejto malej nepodstatnej veci, tak ako jej ty môžeš veriť že ti bude veriť vo veciach podstatných. ak ich aj tak nabudúce spochybní, tak sa s ňou rozíď, lebo ti to časom rozjebe nervy, po čom sa s tebou asi aj tak rozíde ona.
2d. porozprávaj sa s ňou o tom prečo kráse prikladá takú strašnú dôležitosť, a prečo si myslí že nie je pekná. (mimochodom mne osobne vlastnosti "múdra" a "chorobne obsesívna ohľadom svojho zovňajšku" prídu tak trochu... nekompatibilné, ale to je len môj názor)
2e. Povedz jej že na otázky či a ako veľmi je pekná, a či a ako veľmi sú pekné iné ženy odteraz až navždy odmietaš odpovedať, keďže to nemá zmysel, keďže ti aj tak neverí a akurát sa po tvojej odpovedi naserie lebo sa rozhodla že klameš. toto jej opakuj vždy keď sa nejakú takú otázku spýta.
Nič z toho asi daný problém nevyrieši, ale za pokus to možno stojí.
hm, ešte
2f. Začni byť jej zovňajškom posadnutý aj ty, keď ti pošle fotku nejakej holky tak reaguj v štýle "čo mi tu posielaš také ťuťky, radšej mi pošli nejakú novú svoju. nemáš? okamžite spraviť!. atď atď atď, neustále hustenie, zvykne zaberať po dlhšej dobe trošku na tie normálne prípady neistoty ohľadne zovňajšku, ale na takéto extrémne... neviem.
...už som spomínal že mi príde že asi nie je tak úplne normálna? (bez urážky)
ak ide o obsesiu hlavne, alebo aj postavou, tak sa ti možno rysuje anorektička/bulimička, v tom prípade by som zdôraznil bod 2a.
Skús z nej vypáčiť, čo ju doviedlo k tomu, že si toto myslí. Nejaký nepríjemný zážitok v škole, v rodine, s kamarátkami... hocičo. Proste vytiahnuť kostlivcov zo skrine. Niekde to má príčinu a niekde to muselo začať. Porozprávajte sa o tom, hádam to pomôže. Treba nájsť príčinu a tú odstrániť.
Osobne neverím, že by sa s tebou rozišla, i keď ti musí riadne brnkať na nervy.
Podľa mňa je to prípad podobný 12 ročným dievčatám na facebooku:
Dievča: Uploadne foto, pod to koment: Som škaredááá
Milión komentov typu: zlatučká, prekrásna, ale čosííí, trepeš
Jeden koment: SI fakt škaredá, načo to sem potom dávaš?
Divča: Ty debil sprostý, nikto sa ťa nepýtal na názor, ty si hnusný jak konská riť, ak sa nepáči, nepozeraj!
Inými slovami, už si nemá vymyslieť aký problém, tak si ho proste spraví....
A možno je to nejaká psychická porucha a možno nie je vážne so sebou spokojná, ale ty ju, samozrejme, miluješ, tak jej tvrdíš, že je dokanalá. Najjednoduchší spôsob, ako to zistiť je, že dáš sem jej foto.
to občas robím aj ja ... ale nie takto ... len občas azhlásim že vyzerám jak debil ... stále mám na piču vlasy ... a podobne ... ale tak toto robí SKORO každá baba ...
So mnou to vyzeralo podobne, s menšou intenzitou. Koľko ste spolu? Mňa to prešlo proste po nejakom čase, keď sme sa s frajerom zblížili na toľko, že už som nespochybňovala, že ma má naozaj rád. A nebolo to vôbec tým, že by furt hovoril, aká som pekná, alebo čo, ale proste tak celkovo. Musím sa cítiť s tým človekom blízka, inak mi také slová tečú jedným uchom dnu, zdržia sa od nula minút po dve hodiny a druhým uchom vytečú von.
Môžeš:
1. sa jej môžeš spýtať, že teda keď je okolo kopa tak pekných báb a ona je tak škaredá a ty ju len klameš, čo z toho podľa nej máš a prečo si teda podľa nej s ňou. Veď by si sa mohol rozísť a hľadať inú.
2. otočiť to proti nej a povedať jej, že sa cítiš neisto a ťažko sa ti existuje s niekým, kto ťa konštantne z niečoho obviňuje. Keďže sa aj ona cíti neisto, mohlo by udrieť klinec po hlavičke, keby si jej ukázal, že tú istú neistotu cítiš aj ty a to kvôli nej (podľa mňa sa dá aj priamo spýtať, či jej nenapadlo, čo ti to robí a ako sa asi cítiš, proste ju dostať z toho egocentrického pohľadu)
3. spýtať sa, čo by povedala na tvojom mieste.
4. spýtať sa, čo teda chce počuť (tu je vysoká pravdepodobnosť, že odpoveď bude nejaká blbosť, ako "ja nechcem nič počuť, ja len hovorím, že viem, ako to je", ale tak stojí to za pokus)
5. spýtať sa, prečo teda s tebou je a či to nie je pod jej úroveň, byť s niekým, kto ju teda klame.
6. spýtať sa, či v nej nie je aspoň malý kúsok, ktorý si myslí, že to nie je pravda.
A zišla by sa jej terapia, ale tak do toho ju nútiť nemôžeš, ak by sama nechcela.
1. ano,mozno to robi kazda,ale,hold,je treba rozlisit medzi "peknou babou,ktora to hovori LEN PRETO,aby sa potvrdila,utvrdila jej krasa" a "takou,ktora naozaj neznesie pohlad na seba a hnusi sa sama sebe".
2 d. preco by tie dve "vlastnosti" nesli dokopy? akoze,ked som mudra,nemozem mat komplex menejcennosti zo svojej "krasy",resp.nekrasy?
8. sa jej môžeš spýtať, či si aspoň kúskom svojho ja neuvedomuje, že má problém so sebou a s dôverou. (záleží od jej schopnosti sebareflexie, ale môže si byť toho tak nejak vedomá napriek tomu, že sa tak naďalej chová)
Povec jej ,že krása nie je všetko ! A že ju miluješ bez ohladu či si ona myslí ,že je škaredá a ak neprestane na rovinu jej povec ,že ti to leze na nervy ver mi hned prestane s tým & skús sa s ňou normalne porozpravať to určite pomôže! @psychadelicfunk
Ja mám úplne jednoduchý návod, ktorý zabral mne už v úplnom zúfalstve, záchvate pľuvania na zrkadlo a pod...
vybuchni, zakrič, vykrič
Na mňa bolo takto nahučené (znie to divne ale s láskou a v dobrom) a keď som to videla, uvedomila som si, ako toho človeka, ktorý je inokedy pokojný a s láskou mi všetko vysvetlí.. ako ho strašne musím týmto týrať, zistila som že je to chyba v mojej hlave a začala s tým niečo robiť
1. samozrejme že to treba rozlišovať, ale neviem o tom že by pre každý prípad existovala samostatná kategória reakcií.
2. no povedzme že názor že fyzická krása je síce príjemná, ale nie zas až tak podstatná, je "múdry", čo podľa mňa svojim spôsobom je. tým pádom by som od múdreho človeka čakal že takýto názor aspoň do určitej miery bude mať, a tým pádom by som nečakal že sa bude zovňajškom takto extrémne zaoberať. a taký ten "bežný" komplex menejcennosti z výzoru je podľa mňa niečo iné, to kľudne môže mať, to má asi do určitej miery každý (okrem neznesiteľne namyslených ľudí), lenže toto čo opisuje chalan znie byť niekoľkokrát silnejšie než najväčší komplex menejcennosti o ktorom som doteraz čo len počul...
Má iného na háčiku a snaží sa ťa odratiť aby s nim mohla začať riešiť bez výčitiek svedomia Ako presne túto situáciu som videl. Ženská stále presviedčala chalana ako je škaredá, ešte aj to posielanie fotiek iných ženských a kecy o tom ako bude radšej sama ako s niekým, kto by jej klamal normálne jak keby som to cez kopírak videl ako možno sa pletiem, na to je priestor vždy, ale fakt, čistá kopírka
Asi jej veľmi chýbaš tak toto robí, lebo spoľahlivo upúta tvoju pozornosť práve takto. Možno sa proste necíti dosť milovaná a nečaká ako prejav lásky slovné uistenia ale niečo ... Iné. Len o to nevie požiadať otvorene.
@dadybrendy podla mňa si to najpresnejšie vystihla..a tiež si myslím že by nebolo odveci dať sem jej fotku nech to posúdia aj ostatní ako na tom je, či má mať prečo tie pocity menejcennosti, alebo je len chorobne zakomplexovaná..aj keď, nechcem nikoho uraziť, ale celkom normálna nieje určite, lebo toto normálny človek nerobí. Veď najdôležitejšia vec v živote je akceptovať a veriť sám sebe preboha
Jej komplexy si musí vyriešiť sama, ty jej môžeš maximálne tak pomôcť tým, že budeš s ňou. Ak sa svojej chorej myšlienky nechce vzdať, zbytočne strácaš čas...
povedz jej, ze ked je taka velmi nespokojna, tak nech sa snazi svoj vzhlad zlepsit. plakat a nariekat dokaze kazdy, ale spravit nieco pre zlepsenie situacie, to uz neurobi nikto. v dnesnej dobe su tisicky moznosti ako zlepsit svoj vzhlad, staci mat len odhodlanie a silnu motivaciu.
@psychadelicfunk si si isty tym ako je velmi mudra? Ved jej povedz, ze je skareda, hnusna a hlavne poriadne blba... no aj napriek tomu ju mas rad taku aka je.
@atropabelladona nestaci... je to par slov bez niecoho hlbsieho a tym padom to ide jednym uchom dnu a druhym von. Obcas treba cloveka ranit, aby si uvedomil realitu
@wolskeoko nie, to nie je len par prazdnych slov. ak so sebou nie je spokojna, tak s tym musi zacat nieco robit a nie len tyrat svoje okolie a seba. ja o tom viem svoje a preto radim to, co radim.
@atropabelladona ja si myslim, ze mladenec jej uz o tom povedal svoje a zrejme bez vysledku. Ty o tom mozes vediet svoje, ale nikdy to v tomto pripade nebude objektivne. A uz vobec nie, ak o tom vies svoje z vlastnej skusenosti.
fux tolko krat napisat svoje mi dost hnusne nechce sa mi to prepisovat
ja zas poznám ľudí kt. majú toho sbevaedomia na rozdávanie a naopak nevyzerajú najlepšie..proste takéto veci nikdy nepochopím pekný človek-nesebavedomý a nepekný človek-sebavedomý
podľa mňa je to sebecká piča, a to je všetko, ja mám tiež kopec komplexov, neverím si vo veľa veciach, ale pred svojim priateľom to vyťahujem čo najmenej, lebo viem že by ma len presviedčal o opaku, čo je zbytočné a mrzelo by ho to.
toto je podľa mňa už vrchol sebectva, a ešte posielať ti fotky iných na tvojom mieste by som ich komentovala každú že "wow tá je super!" a podobne, potom by ju to prešlo!
@psychadelicfunk "mám krásnu holku"... Kamoš, keď sa páči tebe, to je to najhlavnejšie, ostatných možeš ***** z vysoka... Ty si tu od toho aby si jej zdvihol sebavedomie, ak sa teda naozaj tak podceňuje alebo má nejaké komplexy... Daj jej nejako ten pocit, že pri tebe je niečo viac ako ostatné, že je niečím výnimočná, že len pri nej vieš byť sám sebou, že je ta pravá a že sa ti naozaj proste páči (ono tak kto by chodil s dievčaťom ktoré by sa mu nepáčilo...) ... nieje žiadne ako, proste to iba sprav keď už ani to nezaberie, tak potom kráčaj ďalej, ale stále s tým pocitom že si do toho dal všetko... Ak ti naozaj povedala že " to radšej budem sama, ako byť s niekým kto mi klame" tak to už hovorí o niečom, že ti asi neverí... no, bude to znieť drsne, ale povedal by som jej niečo na ten štýl, že ak ti neverí, a myslí si že jej klameš, potom nech s tebou nieje...bez dovery je to fakt o ničom, musí ti proste veriť, a ty jej tak isto... no a vačšinou človek zistí že mu niekto chýba až potom keď ho stratí...Takže sa neobávaj tej možnosti že sa s tebou rozíjde pretože "ťa nechá preto, že si myslí že jej klameš" - Ak to urobí, tak si časom uvedomí že o čo prišla, o akého chlapca, bude to lutovať a vtedy je najlepší čas sa porozprávať a o všetkom...ak nie, potom ti nestojí za to...nepotrebuješ dievča ktore ti neverí, či snáď áno?.... Odveci otázka, ale kolko ste už spolu?
Nešikanovali ju niekedy? Alebo nemá doma také prostredie? Každopádne na jednej strane ja by som sa s ňou rozišla, no zase ona potrebuje tvoju pomoc... ale tak neviem... a nečítala som všetky komentáre, ak sa niekto pýtal.
@0 - nemusíš jej hovoriť, že je najkrajšia na svete... podľa mňa jej úplne stačí, ak jej vymenuješ všetko, prečo si sa do nej zamiloval... a ak sa dá, tak aj odôvodnenie "milujem tvoje oči, pretože na mňa pozerajú s láskou, milujem tvoje pery, pretože ma vedia pobozkať s toľkou nehou,..." viac ma nenapadá, je to na tebe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
kde sa dalo,tam to spomenula Ako,bola fakt sympaťák ženská,každý ju mal rád,bola skvelá ... No za toto som ju neznášal
alebo ,čo najčastejšie jej hovor aká je krásna a skus jej dohovoriť a povedať jej ,čo je na nej také úžasné ,že ona to možno nevidí ale ty áno a vymenuj všetko pozitívne na nej a povec ,že možno nie je najkrajšia žena na svete ,ale pre teba je a predsa nebol by si z holkou ,ktorá ťa nepriťahuje a nie je atraktívna pre teba nek ti skúsi dôverovať
1. zvykni si, lebo takéto niečo robia asi všetky
2a. dohodni jej stretnutie s psychológom, lebo tá intenzita s ktorou to robí ona, ako to opisuješ, príliš normálne neznie.
2b. venuj niekoľko hodín čisto logickému vysvetľovaniu že nemáš dôvod jej klamať.
2c. povedz jej že ak ešte raz spochybní tvoje slová o tom že je krásna, tak sa s ňou rozídeš, lebo vzťah vraj má byť založený na dôvere, a ak ti neverí ani v takejto malej nepodstatnej veci, tak ako jej ty môžeš veriť že ti bude veriť vo veciach podstatných. ak ich aj tak nabudúce spochybní, tak sa s ňou rozíď, lebo ti to časom rozjebe nervy, po čom sa s tebou asi aj tak rozíde ona.
2d. porozprávaj sa s ňou o tom prečo kráse prikladá takú strašnú dôležitosť, a prečo si myslí že nie je pekná. (mimochodom mne osobne vlastnosti "múdra" a "chorobne obsesívna ohľadom svojho zovňajšku" prídu tak trochu... nekompatibilné, ale to je len môj názor)
2e. Povedz jej že na otázky či a ako veľmi je pekná, a či a ako veľmi sú pekné iné ženy odteraz až navždy odmietaš odpovedať, keďže to nemá zmysel, keďže ti aj tak neverí a akurát sa po tvojej odpovedi naserie lebo sa rozhodla že klameš. toto jej opakuj vždy keď sa nejakú takú otázku spýta.
Nič z toho asi daný problém nevyrieši, ale za pokus to možno stojí.
hm, ešte
2f. Začni byť jej zovňajškom posadnutý aj ty, keď ti pošle fotku nejakej holky tak reaguj v štýle "čo mi tu posielaš také ťuťky, radšej mi pošli nejakú novú svoju. nemáš? okamžite spraviť!. atď atď atď, neustále hustenie, zvykne zaberať po dlhšej dobe trošku na tie normálne prípady neistoty ohľadne zovňajšku, ale na takéto extrémne... neviem.
...už som spomínal že mi príde že asi nie je tak úplne normálna? (bez urážky)
ak ide o obsesiu hlavne, alebo aj postavou, tak sa ti možno rysuje anorektička/bulimička, v tom prípade by som zdôraznil bod 2a.
keď ti posiela iné baby je dosť možné že je aj BI-sexual
Osobne neverím, že by sa s tebou rozišla, i keď ti musí riadne brnkať na nervy.
A tebe patrí môj obdiv, skús to ešte vydržať.
Dievča: Uploadne foto, pod to koment: Som škaredááá
Milión komentov typu: zlatučká, prekrásna, ale čosííí, trepeš
Jeden koment: SI fakt škaredá, načo to sem potom dávaš?
Divča: Ty debil sprostý, nikto sa ťa nepýtal na názor, ty si hnusný jak konská riť, ak sa nepáči, nepozeraj!
Inými slovami, už si nemá vymyslieť aký problém, tak si ho proste spraví....
A možno je to nejaká psychická porucha a možno nie je vážne so sebou spokojná, ale ty ju, samozrejme, miluješ, tak jej tvrdíš, že je dokanalá. Najjednoduchší spôsob, ako to zistiť je, že dáš sem jej foto.
Môžeš:
1. sa jej môžeš spýtať, že teda keď je okolo kopa tak pekných báb a ona je tak škaredá a ty ju len klameš, čo z toho podľa nej máš a prečo si teda podľa nej s ňou. Veď by si sa mohol rozísť a hľadať inú.
2. otočiť to proti nej a povedať jej, že sa cítiš neisto a ťažko sa ti existuje s niekým, kto ťa konštantne z niečoho obviňuje. Keďže sa aj ona cíti neisto, mohlo by udrieť klinec po hlavičke, keby si jej ukázal, že tú istú neistotu cítiš aj ty a to kvôli nej (podľa mňa sa dá aj priamo spýtať, či jej nenapadlo, čo ti to robí a ako sa asi cítiš, proste ju dostať z toho egocentrického pohľadu)
3. spýtať sa, čo by povedala na tvojom mieste.
4. spýtať sa, čo teda chce počuť (tu je vysoká pravdepodobnosť, že odpoveď bude nejaká blbosť, ako "ja nechcem nič počuť, ja len hovorím, že viem, ako to je", ale tak stojí to za pokus)
5. spýtať sa, prečo teda s tebou je a či to nie je pod jej úroveň, byť s niekým, kto ju teda klame.
6. spýtať sa, či v nej nie je aspoň malý kúsok, ktorý si myslí, že to nie je pravda.
A zišla by sa jej terapia, ale tak do toho ju nútiť nemôžeš, ak by sama nechcela.
1. ano,mozno to robi kazda,ale,hold,je treba rozlisit medzi "peknou babou,ktora to hovori LEN PRETO,aby sa potvrdila,utvrdila jej krasa" a "takou,ktora naozaj neznesie pohlad na seba a hnusi sa sama sebe".
2 d. preco by tie dve "vlastnosti" nesli dokopy? akoze,ked som mudra,nemozem mat komplex menejcennosti zo svojej "krasy",resp.nekrasy?
a k teme? asi @17
7. jej môžeš začať posielať fotky chalanov.
8. sa jej môžeš spýtať, či si aspoň kúskom svojho ja neuvedomuje, že má problém so sebou a s dôverou. (záleží od jej schopnosti sebareflexie, ale môže si byť toho tak nejak vedomá napriek tomu, že sa tak naďalej chová)
vybuchni, zakrič, vykrič
Na mňa bolo takto nahučené (znie to divne ale s láskou a v dobrom) a keď som to videla, uvedomila som si, ako toho človeka, ktorý je inokedy pokojný a s láskou mi všetko vysvetlí.. ako ho strašne musím týmto týrať, zistila som že je to chyba v mojej hlave a začala s tým niečo robiť
proste.. toto mi otvorilo oči
1. samozrejme že to treba rozlišovať, ale neviem o tom že by pre každý prípad existovala samostatná kategória reakcií.
2. no povedzme že názor že fyzická krása je síce príjemná, ale nie zas až tak podstatná, je "múdry", čo podľa mňa svojim spôsobom je. tým pádom by som od múdreho človeka čakal že takýto názor aspoň do určitej miery bude mať, a tým pádom by som nečakal že sa bude zovňajškom takto extrémne zaoberať. a taký ten "bežný" komplex menejcennosti z výzoru je podľa mňa niečo iné, to kľudne môže mať, to má asi do určitej miery každý (okrem neznesiteľne namyslených ľudí), lenže toto čo opisuje chalan znie byť niekoľkokrát silnejšie než najväčší komplex menejcennosti o ktorom som doteraz čo len počul...
Bolo to niečo v zmysle:
"Dievča, ktoré samo seba nevidí ako krásne nepresvedčíš tak, že jej to budeš opakovať, lebo si vždy bude myslieť, že klameš a nahováraš ju.
Presvedčíš ju jedine tak, že zo svojich očí spravíš zrkadlá a ona sa uvidí taká, akou ju vidíš ty. "
Good luck
ked si ju doteraz nijak nepresvedcil tak jej to proste vykric...nech sa uvedomi...niekedy to proste potrebujeme...
@atropabelladona nestaci... je to par slov bez niecoho hlbsieho a tym padom to ide jednym uchom dnu a druhym von. Obcas treba cloveka ranit, aby si uvedomil realitu
fux tolko krat napisat svoje mi dost hnusne nechce sa mi to prepisovat
rozid sa s nou.
OKAMZITE
najdi si niekoho normalneho
Ked si neda povedat skonci to... Jej v takom pripade uz nepomoze nikto nikde a nikdy...
"vraví mi že radšej zostane sama ako by ju mal niekto klamať"
tak proste sa len s tebou chce rozísť a asi už má aj niekoho vyhliadnutého
presne ako hovorí @karlotiskot
toto je podľa mňa už vrchol sebectva, a ešte posielať ti fotky iných na tvojom mieste by som ich komentovala každú že "wow tá je super!" a podobne, potom by ju to prešlo!
niekto si najde pod stromcekom internetovu medailu
a nečítala som tiež všetky komentáre...