Aké sú vaše najobľúbenejšie a najmenej obľúbené knižné žánre v beletrii?
Moje najobľúbenejšie sú fantasy, thriller, sci-fi a knihy, ktoré obsahujú kvalitný špecifický humor (ideálne napr. suchý britský, absurdný alebo čierny).
Naopak nemám rada romantickú a historickú literatúru.
Doslova neznášam Evitovky a všetky tie knihy s korporátnym dizajnom na titulke ktoré sú o tom "Veľa pijem a neviem si udržať chlapa". Strašne ma inak štve, ako sa alkohol v tých knihách glamorizuje.
@11monika11@4 Jej, to je milé, ako sme sa zhodli Nájsť nejaké skvelé knihy s takto špecifickým humorom (ktorý by mne sadol), je veľmi ťažké. Uvediem ale pár prípadov, kde sa to podarilo, a ktoré môžem rozhodne s čistým svedomím odporúčať ✒️
1. Nový život Henryho Wilta (Sharpe)
- celá trilógia a vlastne všetky knihy tohto autora
2. Špinavá práce (Moore)
- aj druhý diel a všetky autorove diela
3. Stopárov sprievodca galaxiou (Adams)
- všetky diely
4. Hlava XXII (Heller)
- naprosto skvelý neopakovateľný humor, ale aj smútok a beznádej v jednom príbehu
5. Poviedkové knihy Roalda Dahla
- napr. Od A do Z - I a II
6. Noční Klub I a II (Kulhánek)
7. Barva kouzel (Pratchett)
- a všetky ďalšie knihy s Mrakoplašom
@azizi@6 vau, popozerám si to inak z tohoto tvojho zoznamu mam v plane stoparov sprievodca galaxiou, niekto mi sľúbil, že mi to pozicia, len si neviem spomenúť kto @tequila ty?
Inak na DK ta sledujem a celkom zaujímavé kúsky čítaš, len ja plním tu výzvu, tak sa v prvom rade snažím natlačiť do toho a ak mi vyjde čas, tak si prečítam aj iné, uvidim ako to tento rok stihnem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Rovnako nemám rada romantické a historické
1. Nový život Henryho Wilta (Sharpe)
- celá trilógia a vlastne všetky knihy tohto autora
2. Špinavá práce (Moore)
- aj druhý diel a všetky autorove diela
3. Stopárov sprievodca galaxiou (Adams)
- všetky diely
4. Hlava XXII (Heller)
- naprosto skvelý neopakovateľný humor, ale aj smútok a beznádej v jednom príbehu
5. Poviedkové knihy Roalda Dahla
- napr. Od A do Z - I a II
6. Noční Klub I a II (Kulhánek)
7. Barva kouzel (Pratchett)
- a všetky ďalšie knihy s Mrakoplašom
Všetkých 7 si môžeš rozkliknúť v tomto mojom zozname 17-tich kníh na DK, ktoré najviac odporúčam:
» www.databazeknih.cz/doporucene-knih...
a ešte súhlasím s vyššie spomenutým smutom
Inak na DK ta sledujem a celkom zaujímavé kúsky čítaš, len ja plním tu výzvu, tak sa v prvom rade snažím natlačiť do toho a ak mi vyjde čas, tak si prečítam aj iné, uvidim ako to tento rok stihnem