Slováci sú moc popový národ. Dosť kapiel na main stream hrá nezáživnú hudbu. je však aj dosť dobrých kapiel, ktoré sú však underground, keďže to v mainstreame neprerazia..no kvôli určitým dôvodom. V čechách je to inak. Čo robiť?
jednak si myslím, že hentaké kapely ani netúžia stať sa mainstreamom a bolo by aj dosť divné, keby boli...napr. ja sa za fanúšika popu určite nepovažujem no dobrá hudba je pre mňa niečo iné ako české kapely, ktoré spomínaš. čiže je to fajn tak, že keď hľadáš, nájdeš
tiez mi metal a hardrock v radiach chybaju a dnesna pop music uz mi lezie hore krkom... v poslednej dobe sa objavuje vela starych piesni, ktore boli prerobene (podla mojho dost zmrsene) co poukazuje na to, ze sa akosi vytraca kreativita a vsetko je na jedno kopyto... naviac niektore radia zopakuju za den jednu skladbu aj trikrat, ak nie viac, co moze ludom, ktori pocuvaju radio pri praci liezt na nervy.. ale zasa je fakt, ze vela ludom metal nesedi, preto by to nemuselo byt vyhodne zaradit taku hudbu do klasickych radii, ktore preferuju pop... najlepsie riesenie by asi bolo vytvorenie nejakeho metal ci rock radia aj ked na nete je takych radii dost... a kazy ma moznost pocuvat co chce...
v SR je dosť metalových, rockový či iných kapiel hrajúcich tvrdú muziku, ibaže nie sú vidieť, ale každý kto chce si to svoje nájde, keď už človek nechodí na koncerty, festivaly kde by mohol takéto kapely zahliadnuť tak máme predsa internet nie? takže kde je problém?
ak chces pocuvat rock/metal tak na radia zabudni, okrem headbangeru na fm-ku neviem skutocne o nicom, kde by hrali "tvrdarinu" bez toho, aby nebola tepla a romanticka..
treba jazdit na koncerty, tam mas dostatok undergroundovej aj kvalitnej hudby, sledovat bookingovky, ktorych tu sice vela nie je, ale da sa.. napr ja som vcera bol na koncerte v ba
ale je ich dosť... len väčšina Slovákov o nich nevie, alebo počúvajú pop a hip hop. sami si zväčša za to môžu. Na Orave sú dva rockove festivaly a stavím sa že polovica SVK by nepoznala väčšinu kapiel.
Co tak Dementor,Diftery,Porfyria tiez zname sk kapely.....a co robi.. stale hrat koncerty a davat o sebe vediet inak to nejde. prikladom su poliaci : Vader,Behemoth,Decapitated ti si to riadne tvrdo odmakali staci vidiet ich zaciatky nejedna svk skupina by to uz vzdala
neviem, ale podľa mňa na slovensku nieje veľa popových kapiel a spevákov skôr ozaj ten rock... alebo teda, ak sa to dá považovať za rock...každopádne, tu máme dobré kapely/spevákov! uznávam, že v čechách sú možno 1000x lepší, ale ak chceš čerpať len zo slovenskej hudby, tak čerpaj...a hľadaj..pretože do rádií nikdy nepúšťali a ani nepúšťajú pravý rock,metal a podobné..tam stále počuješ len tie tuc tuc popovky
na Slovensku sú aj deathcore kapelky - len ich viac počuť z garaží ako z rádií
to, že je naša pop/rocková scéna miestami až hovienkoidná... OK... ale stále tu sú nejakí alternatívni blázni, čo aj z kvázi komercie spravia niečo počúvateľné
starý Gladiátor bol metal jak sviňa! NoGravity tiež jeden čas dávali dobrý NuMetal... a Metropolis, tak tí sú ehm... oukej
(bicie ako z Drowning Pool s nádychom OTEP a bohvie čím ešte a text akoby ho písal Kuli... ale tak, nie je to vôbec zlé
ale ak hľadáš to najlepšie, na bandzone jedine, lebo naše rádiá ešte nedozreli do toho štádia aby po polnoci púšťali nekomerciu (ako napr MTV-Alternative Nation)
ale no tak metalových kapiel je tu dosť aj undergroundových ani nemusia vystupovať lifeaby si udržali svoju pravosť a nekomerčnosť. hiphop a pop počúvajú zvačša deti alebo hlúpši ludia ktorí berú všetko čo im je podsunuté to že ich je na slovensku vačšina je skor otázka hlúposti národa
Kua co riesite, vypnite srackove mainstreamove radia a TV, dobrej hudby je dost aj u nas, len treba hladat a chodit na koncerty. Ja som rad, ze to v radiach nehraju.
odpoved je jednoducha. Hudba prestala byt umenim a stala sa biznisom. Skutocna hudba, ktora ma dusu, je hrana ludmi a nie pocitacom este existuje, ale v telke a radiu ju teda necakaj. Co na tom, ze nezaraba peniaze a nie je v masovej oblube? Hlavne ze si ju este stale mozeme uzit a existuju ludia co ju tvoria. Takze mna skorej trapi to, ze su niektore dute hlavy schopne tvrdit, ze to hovno bez stipky umenia, na ktorom sa nabaluju producenti je kvalitnejsie, hodnotnejsie a dokonca bozskejsie ako napr. Jimi Hendrix a ini skutocni virtuozi a majstri umenia. Ak nieco dokaze zdvihnut moj hnev nad unosnu hranicu tak asi pocuvanie playlistu zostaveneho s aktualnych hitov radia Expres a MTV ..
A sme fakt jebnuty narod. Chceme za kazdu cenu kracat cestou, ktorou kraca zapadny svet lebo nam akoze ide prikladom a tak si myslime ze je to tak spravne. Ibaze zabavny priemysel uplne dokonale pracuje na tom, aby z nas urobil este vacsich debilov a cielene vytvara nespravne vzory a rebricek hodnot. My, Slovač, sa pravdaze ako narod oviec lahko dame zvabit. Ale toto je problem, ktory zacal uz omnoho davnejsie a inde ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
kto chce, nájde si cestu k slovenskej tvrdej hudbe aj bez televízneho a rádiového mainstreamu
A odpoveď na otázku - nie nechýba mi ani metal ani hardrock na našej scéne
treba jazdit na koncerty, tam mas dostatok undergroundovej aj kvalitnej hudby, sledovat bookingovky, ktorych tu sice vela nie je, ale da sa.. napr ja som vcera bol na koncerte v ba
(a komu sú načo rádiá?)
na slovensku sa robi vela tvrdej hudby, v radiach 0 sanca najst nieco take, viac si toho uzijes na koncertoch alebo nejakych festivaloch
Na vetu slovaci su moc popovy narod ti poviem : chvalabohu , lepsie ako byt moc metalovy alebo hiphopovy narod.
@puco90 na slovensku asi chýbajú maniaci čo by to dokázali hrať
Osobne si myslím, že by s power, alebo speed metalom nemal byť problém, len nie je vôľa.
A možno je to tým že to nieje také populárne.
Speed metal-napríklad Stratovarius a Dragonforce tiež poznám
btw.. pocuvaj mp3ku a chod na koncerty co viac ti chyba...radio pocuvam vylucne ked idem v aute takze mi to tam nechyba
to, že je naša pop/rocková scéna miestami až hovienkoidná... OK... ale stále tu sú nejakí alternatívni blázni, čo aj z kvázi komercie spravia niečo počúvateľné
starý Gladiátor bol metal jak sviňa! NoGravity tiež jeden čas dávali dobrý NuMetal... a Metropolis, tak tí sú ehm... oukej
ale ak hľadáš to najlepšie, na bandzone jedine, lebo naše rádiá ešte nedozreli do toho štádia aby po polnoci púšťali nekomerciu (ako napr MTV-Alternative Nation)
a už úplne na koniec... » www.hard-core.sk/... všeličo tam nájdeš