Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o názor ohľadne môjho problému. Mám 16 rokov. V detstve som bola veľmi živé dieťa, pokiaľ som nezačala navštevovať materskú školu. Tam sa mi začalo veľa dievčat posmievať. Odvtedy sa zo mňa stalo bojazlivé a plaché die
nieco podobne som mal, teraz mam len v malej miere.. chvilu som nebol madzi ludmi a dost to zanechalo nasledky.. ale o to sa neboj, vsetrko sa napravi.. trochu viac casu strav s kamaratmi, snaz sa viac komunikovat s ludmi a nestresuj sa z takych beznych situacii ako si pisala.. napriklad: ked sa ides niekomu pozdravit, nerozmyslaj ze aka bude jeho reakcia, pozdrav sa a basta. ak sa ti odzdravi, dobre ak nie tak na buduce sa mu nepozdravis... kasli na ludi co ta ponizuju, posmievaju sa ti alebo ta koli niecomu odsudzuju.
Ja som tiež taký - vysmievali sa mi v materskej škole, základnej škole, a aj teraz na gymnáziu. A pravdepodobne budú aj na vysokej škole. Čo proti tomu robím? Skúšal som veľa vecí - najprv byť sám sebou, potom byť ako oni, potom niečo medzi, ale dospel som k názoru že debili ostanú debilmi, takže som sám sebou a všetko a všetkých mám v paži. Ak ma má niekto rád takého aký som, mám ho rád, ak niekomu vadím taký aký som môže sa strčiť.
ja v tom problem nevidim, preco by si chcela vediet upriamit na seba pozornost, ved bud taka aka si
aj ked ako ked s tym niesi spokojna, skus asi ja neviem postupne rozsirovat skupinky na rozpravanie, zo 4-5 na 6, 7 a pod. najlepsie chaty a akcie von, kde su ludia uvolneni, tam sa bavit postupne po kuskoch s ostatnymi a potom nejak na seba upriamit pozornost stylom "kto pije so mnouuu?" alebo "nejdeme na pivo este?" ... pripadne potrebujes verit sama v seba a nebat sa byt prirodzena a mat v pazi ludi, ktori ta tak nebudu brat
Ja som taká od základky a spočiatku mi to aj vadilo, ale potom som sa cez to preniesla a už mi to až tak neprekážalo. Uvedomila som si, že nemám potrebu byť stredobodom pozornosti. Myslím, že je to hlavne o sebavedomí...a ja ho mám príliš nízke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
odporúčam vysokú, mňa to nakoplo a zmenilo v tomto, nemám také problémy už vôbec
Pomohli mi dve veci k tomu - zena a cvicenie.
Pokial mas miernu formu soc. fobie tak sa to napravi aj vekom trochu.
aj ked ako ked s tym niesi spokojna, skus asi ja neviem postupne rozsirovat skupinky na rozpravanie, zo 4-5 na 6, 7 a pod. najlepsie chaty a akcie von, kde su ludia uvolneni, tam sa bavit postupne po kuskoch s ostatnymi a potom nejak na seba upriamit pozornost stylom "kto pije so mnouuu?" alebo "nejdeme na pivo este?" ... pripadne potrebujes verit sama v seba a nebat sa byt prirodzena a mat v pazi ludi, ktori ta tak nebudu brat