Náckovia boli prvý, kto lágre doviedol na iný level. Prvý nemecký láger bol zriadený už v 1933 a to Dachau. Ale "továreň na smrť" to ešte nebola. Plyn sa začal hojnejšie používať pri Akcií T4 ("eutanázia", vraždenie postihnutých). A potom prišli na rad veľké továrne ako Auschwitz-Birkenau (v kmeňovom tábore bola iba jedna komora), tábory Akcie Reinhard (Belzec, Sobibor, Treblinka)...
@zajkousko ty si precitaj svoje predchadzajuce vyhlasenia na adresu zidov a holokaustu a nepicuj do normalnej ankety,jediny kto zosmiesnuje miliony zabitich si ty so svojimi antisemitiskymi primitivnimi nazormi
Čo sa týka táborov, ktoré svojím účelom napĺňali podstatu slova koncentračný tábor, tak tam boli prví Rusi v poľsku myslím, ale termín koncentračný tábor začali používať ako prví Briti v búrskych vojnách
Ako správne spomenul @sakul dávali do nich Búrov, ale aj černochov
@barky tvoje príspevky v tejto téme o Kotlebovcoch sú bohužiaľ "well-meaning, but without understanding"
@barky si to asi iba pomýlil. Tí národovci nepopierajú prítomnosť koncentračných táborov, ale popierajú to, že tam v sprchách púšťali plyn a pálili systematicky židov atď
ale inak som si myslela, že prvý prišli rusy s gulagmi
@barky poprvé, na základe pozorovania týchto individuií zo SP ti môžem povedať, že nemožno povedať, že popieranie holokaustu je ich chrakteristickou črtou... Sú aj takí, ktorí ho nespochybňujú, aj keď takmer všetci sú kritickí k tomu ako sa zneužívana na politické účely, čo si myslím, že je úplne legitímne...
Ale je pravdou, že väčšina holokaust popiera... ale robí tak v štýle "ikonických" popieračov holokaustu, teda ľudí ako Rudolf, Zundel, Graf...
Osobne neviem o tom, že by nejaký revizionista holokaustu, ba dokonca nacista popieral existenciu KT... To je len laická miskoncepcia...
Popierači holokaustu popierajú v zásade tieto tvrdenia:
1. Holokaust bol úmyselným procesom, ktorý uskutočňoval plán na vyhladenie židov, rómov a duševne postihnutých
2. KT neboli vyhladzovacími tábormi, ale len KT. T. z., že sa v nich nezabíjalo v plynových komorách a väčšina ľudí zomrela na hlad a týfus... Pričom PH sa snažia ešte pripísať podiel na tejto situácií vojne a spojencom, ktorí zničili nem. infraštruktúru... Pričom pred obdobím hladu sa vraj väzni mali relatívne dobre...
3. A že počet mŕtvych bol výrazne nižší ako oficiálne odhady (teda 5,1 - 6 mil. obyv.) Zvyčajne ide o čísla pod tri milióny...
Ľudia z pospolitosti často čerpajú svoje "vedomosti" z diel popredných popieračov ako Rudolf, Butz, Leuchter a Graf ... Prípadne od D. Duka... Samozrejme bez toho, aby poznali argumenty druhej strany... Ale z faktu, že čerpajú svoje názory z diel týchto autorov vyplýva, že aj oni zastávajú podobné názory a teda nepopierajú existenciu KT, ba dokonca ani zlého zaobchádzania s väzňami, ale len vyhladz. táborov...
@tomas71 ja budem opät stručný ale aj tak pre 80% ludí KT=vyhladzovací tábor ... a tie teorie som čítal aj ja že hitler im nič neurobil len konečne im dal robiť nejakú manuálnu prácu a atd . Ja ti len osobne poviem za seba že som stretol už 4 takých ludí a nie nemali 15
@hetfield jasne. Ale už keď sa to tu rieši, tak som to sem hodil. Tak čo onak to s tým aspoň čiastočne súvisí.
Rôzny "irvingovci" holocaust spochybňujú hlavne kvôli tomu, že množstvo vedcov a pseudovedcov hľadali v komorách zvyšky cyklónu B. Ich hľadanie býva pre nich úspešne, nakoľko nič nenašli a v miestnostiach, kde sa dezinfikovali šaty cyklónom zvyšky plynu našli. Pre nich to je obrovský dôkaz. Lenže zabúdajú, že také miestnosti majú originálnu stierku, maľbu narozdiel od plynových komôr, kde sa farba musela nanášať stále nová, kvôli krvi, rôznym ryhám z nechtov a tak (v prípade, že neboli na stenách kachličky). A ďalšia vec v prípade Osvienčimu. Komora v kmeňovom tábore nie je v pôvodnom stave. Slúžia ako komora ale neskôr bola prerobená tuším ako kryt. Momentálne by mala byť v stave, do akého ju dali sovieti krátko po vojne, keď sa láger upravoval na múzeum. V Birkenau sa zas komory nezachovali, ak nepočítame iba diery v jame. Tam je bez šance niečo nájsť po x rokoch, keď na to snežilo, pršalo a tak. A ďalšia vec, nie v každom tábore sa používal cyklón, napr. v Treblinke sa používali výfukové plyny zo starých tankových motorov.
@barky Ale veď to je práve ten diletantizmus... Pretože Nemci prevádzkovali minimálne 1. tábory vojnových väzňov
2. KT- pracovné tábory
3. VT
Okrem toho ja som na začiatku narážal na tvoje tvrdenie, že SPáči tvrdia, že neboli žiadne tábory a to je útok na slameného panáka z tvojej strany... Pretože podľa mojich vedomostí to nikto netvrdí...
No, je to smutné...
@mathulo súhlas... akurát tvoje tvrdenie, že takéto tábory doviedli na iný level náckovia nie je úplne presné, pretože vyhladzovací tábor existoval už na začiatku min. storočia v Namíbií, ešte za čias Nemeckej "druhej" ríše ....
A ďalšia vec Irving je relatívne nevýznamný revizionista z hľadiska prínosu k tomuto prúdu...
A ešte jedna vec tieto Leuchterove a Rudolfove analýzy sú len druhou vlnou PH, pretože revizionistické hnutie fungovalo už od dôb Rassiniera a bolo založené predovšetkým na analýze dokumentov...
Okrem toho exitujú aj knihy, ktoré popierajú používanie výfukovýách plynov z dieselových motorov na vraždenie, myslím nejaký francúz...
Prvé tábory vybudovali španielske úrady (1896) pre povstalcov na Kube, britské úrady (1899-1902) počas búrskych vojen pre „koncentráciu“ vidieckeho obyvateľstva nakloneného Búrom na ich lepšiu kontrolu, ako aj americké úrady (1900) na Filipínach.
ZDROJ: Wikipédia
Toto som nakoniec našiel, takže sedí čo som si myslel (alebo pamätal).
@hetfield nie, likvidačné tábory sú len tábory, kde sa úmyselne vyvražďuje ako napr. Osvienčim, Shark Island, Chelmno... tisíce ľudí zomierali na týfus aj v nemeckých koncentračných =pracovných táboroch, no napriek tomu ich nemôžme klásť na rovnakú úroveň ako vyhladzovacie, lebo účel bol iný... Samozrejme aj koncentrovať ľudí bez ich súhlasu na malom priestore je svinstvo a je jasné, že choroby a hlad si časom vyžiadajú obete, ale plánované vyhladzovanie je niečo výrazne odlišné
Chápem, čo chceš povedať v @46 , ale kvôli precíznosti by som to radšej dôkladne oddeloval
@hetfield Áno, aj ja ich chápem, rovnako ako Ukrajincov, ktorí prežili Holodomor, ale je otázne či je pojem genocída v tomto prípade a v prípade Holodomoru, nielen z právneho hľadiska, ale aj z hľadiska bežného významu slova na mieste... Pretože bohužiaľ pojem genocída sa začal inflačne používať aj na také vraždy, masakre, či nepriamo zapríčinené "vraždy", ktoré však pod pojem genocídy svojou podstatou nespadajú... Preto je lepšie, podľa mňa používať širší pojem democída,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
@n0win0u gabi je možno pánko ale podla mna to bol laco majster slova
Boli to Briti počas Búrskych vojen v Južnej Afrike. Dávali do nich Búrov - Holandských osadníkov...
@barky ee gabi to bol, laco bol vykonny riaditel !
Ako správne spomenul @sakul dávali do nich Búrov, ale aj černochov
@barky tvoje príspevky v tejto téme o Kotlebovcoch sú bohužiaľ "well-meaning, but without understanding"
a nauč sa spisovne písať
@obsadiliminick tomu čosi napísal moc nechápem jedine že si sa bavil s každým jedným alebo sa mi dvaja stretávame s rovnakými osobami?
a ja jáj, pravda si ti zrejme veľmi ťažko číta.........ja ti to nezazlievam, ži si vo svojich snoch o svojej genialite a neomylnosti ..........filip
ale inak som si myslela, že prvý prišli rusy s gulagmi
Ale je pravdou, že väčšina holokaust popiera... ale robí tak v štýle "ikonických" popieračov holokaustu, teda ľudí ako Rudolf, Zundel, Graf...
Osobne neviem o tom, že by nejaký revizionista holokaustu, ba dokonca nacista popieral existenciu KT... To je len laická miskoncepcia...
Popierači holokaustu popierajú v zásade tieto tvrdenia:
1. Holokaust bol úmyselným procesom, ktorý uskutočňoval plán na vyhladenie židov, rómov a duševne postihnutých
2. KT neboli vyhladzovacími tábormi, ale len KT. T. z., že sa v nich nezabíjalo v plynových komorách a väčšina ľudí zomrela na hlad a týfus... Pričom PH sa snažia ešte pripísať podiel na tejto situácií vojne a spojencom, ktorí zničili nem. infraštruktúru... Pričom pred obdobím hladu sa vraj väzni mali relatívne dobre...
3. A že počet mŕtvych bol výrazne nižší ako oficiálne odhady (teda 5,1 - 6 mil. obyv.) Zvyčajne ide o čísla pod tri milióny...
Ľudia z pospolitosti často čerpajú svoje "vedomosti" z diel popredných popieračov ako Rudolf, Butz, Leuchter a Graf ... Prípadne od D. Duka... Samozrejme bez toho, aby poznali argumenty druhej strany... Ale z faktu, že čerpajú svoje názory z diel týchto autorov vyplýva, že aj oni zastávajú podobné názory a teda nepopierajú existenciu KT, ba dokonca ani zlého zaobchádzania s väzňami, ale len vyhladz. táborov...
Rôzny "irvingovci" holocaust spochybňujú hlavne kvôli tomu, že množstvo vedcov a pseudovedcov hľadali v komorách zvyšky cyklónu B. Ich hľadanie býva pre nich úspešne, nakoľko nič nenašli a v miestnostiach, kde sa dezinfikovali šaty cyklónom zvyšky plynu našli. Pre nich to je obrovský dôkaz. Lenže zabúdajú, že také miestnosti majú originálnu stierku, maľbu narozdiel od plynových komôr, kde sa farba musela nanášať stále nová, kvôli krvi, rôznym ryhám z nechtov a tak (v prípade, že neboli na stenách kachličky). A ďalšia vec v prípade Osvienčimu. Komora v kmeňovom tábore nie je v pôvodnom stave. Slúžia ako komora ale neskôr bola prerobená tuším ako kryt. Momentálne by mala byť v stave, do akého ju dali sovieti krátko po vojne, keď sa láger upravoval na múzeum. V Birkenau sa zas komory nezachovali, ak nepočítame iba diery v jame. Tam je bez šance niečo nájsť po x rokoch, keď na to snežilo, pršalo a tak. A ďalšia vec, nie v každom tábore sa používal cyklón, napr. v Treblinke sa používali výfukové plyny zo starých tankových motorov.
2. KT- pracovné tábory
3. VT
Okrem toho ja som na začiatku narážal na tvoje tvrdenie, že SPáči tvrdia, že neboli žiadne tábory a to je útok na slameného panáka z tvojej strany... Pretože podľa mojich vedomostí to nikto netvrdí...
No, je to smutné...
@mathulo súhlas... akurát tvoje tvrdenie, že takéto tábory doviedli na iný level náckovia nie je úplne presné, pretože vyhladzovací tábor existoval už na začiatku min. storočia v Namíbií, ešte za čias Nemeckej "druhej" ríše ....
A ďalšia vec Irving je relatívne nevýznamný revizionista z hľadiska prínosu k tomuto prúdu...
A ešte jedna vec tieto Leuchterove a Rudolfove analýzy sú len druhou vlnou PH, pretože revizionistické hnutie fungovalo už od dôb Rassiniera a bolo založené predovšetkým na analýze dokumentov...
Okrem toho exitujú aj knihy, ktoré popierajú používanie výfukovýách plynov z dieselových motorov na vraždenie, myslím nejaký francúz...
ZDROJ: Wikipédia
Toto som nakoniec našiel, takže sedí čo som si myslel (alebo pamätal).
Alebo sa Wikipédia mýli?
Chápem, čo chceš povedať v @46 , ale kvôli precíznosti by som to radšej dôkladne oddeloval