caute ludia chcela by som sa vas len spytat ci dost doverujete kondomom...ja nemam skusenosti.ale nechcem ist do niecoho len tak aby som toho potom lutovala.a otazka pre baby:od kolkych rokov beriete antikoncepciu?a k doktorovi ste isli samy alebo s mamou
ty ale nevies ze my sa s mojim priatelom naozaj milujeme...si pomyslis ze sprosta patnastka...ale si na omyle...ani ja ani on sa do nicoho nehrnieme...sme spolu uz skoro rok...nie je to hlupy chalan ktoremu ide len o jedno...pytam sa to len zo zvedavosti a nie kvoli tomu ze to chcem skusat...ale radsej sa spytam ako by som mala byt velka hrdinka a potom vsetko lutovat!
vdaka za normalnu odpoved a ze neodsudzujes...ako vacsina...a ak sa mozem spytat to sa este nic nestalo ked nepouzivate ziadnu ochranu?lebo mam pocit ze pri mojom stasti by sa mohlo hocico stat...
tak pouzite kondom ako ja a neries zajdes do billy kupis 2krabicky durexov extra safe a mas na 6x alebo kup 12ks a je to nechapem co riesite a HAK (hormonalnu antikoncepciu) lekary odporucaju az od 16r -17r kedze puberta a rast prs a ine a moja priatelak sla k doktorke s mamou ale mama ostala potom pred ambulanciou... doktor nema pravo na to povedat cokolvek tvojim rodicom... len ak by slo o tvoj zivot..
mám HAK asi od 17 a pol. Šla som si ich sama dať predpísať a nemusela som sa ničoho báť, lebo mám skvelého lekára ktorý mi všetko dopodrobna vysvetlil.
ale predtým to boli kondómy + pharmatex, samým kondómom by som neverila.
k doktorovi som isla sama.. preboha nebudem tam vodit matku HAK uzivam viac menej kvoli zdravotnym problemom ako kvoli ochrane a uzivam to od 18 rokov.. ale u gynosa som bola asi v 17ke..
a kondomy.. tak doverujem im, ale na druhej stane niektorym to moze byt neprijemne.. hlavne tym s vacsim prirodzenim a hlavne ked sa neda zohnat nejaky co by sedel
ja kondomy nemam rada....pride mi to absolutne neprirodzene sa v tej najhorucejsej chvili natahovat s nejakou gumickou...
na gynde som bola v sedemnastich, uplna pohoda, sice klekarka bola mamina kamaratka, ale mama samozrejme pri tom nebola a tete Majke plne doverujem a viem, ze ked sa rozhodnem pre tabletky, tak mi ich predpise bez akychkolvek problemov...
takze ma tesi, ze uz v patnastich myslis na ochranu, a nie si taka naivna a hlupa ako ja alebo ako @ena233 ale my vieme, preco to robime, ze @ena233 ?
Pravda, HAK ti predpíšu len od 16 (jedine ak by si mala vážnejšie zdravotné problémy)
Ak si kúpite kvalitný kondóm tak si myslím, že by sa nemalo nič stať, ale nikdy nevieš, treba dávať stále pozor..
Ja som išla doktorovi v 16 (cca 3 mes. dozadu) s tým, že som mala menšie zdravotné problémy, a keďže mám priateľa už rok tak tá HAK bola najvhodnejším riešením..
noo ja mam sice len 14 ale kondomy urcite..len ma teraz niekto neodcudzujte ze tak mlada a uz a take podobne veci ok? bez kondomu to nejde lebo spoliehat sa je dost riskantne..a tabletky by mi zrejme este gynokologicka nedala a keby som powedala mame ze nejake potrebujem tak ta by ma najskor zabila a kondomom celkom doverujem..len nekup nejake za 50 centov..skor kvalitne
s kondomom je riziko nizsie ako pri prerusovanej ale naopak o dost vyssie ako pri hak, tak aspon hovori statistika, si len vybrat kolko kdo chce adrenalinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale záleží to od vás ako sa dohodnete či vyskúšate najprv kondóm a ak nebude vyhovovať tak si dáš tabletky...
a aj keď máš len 15 aspoň myslíš na ochranu...
ja som kondómom nikdy neverila, a chlapom zas nie sú ani príjemné... vraj
takže spolieham na tabletky. Pýtala si sa od koľkých - od sedemnástich.
A k doktorovi som šla sama
ale predtým to boli kondómy + pharmatex, samým kondómom by som neverila.
k doktorovi som isla sama.. preboha nebudem tam vodit matku HAK uzivam viac menej kvoli zdravotnym problemom ako kvoli ochrane a uzivam to od 18 rokov.. ale u gynosa som bola asi v 17ke..
a kondomy.. tak doverujem im, ale na druhej stane niektorym to moze byt neprijemne.. hlavne tym s vacsim prirodzenim a hlavne ked sa neda zohnat nejaky co by sedel
a hlavne nerob nic co budes lutovata bla bla bla
na gynde som bola v sedemnastich, uplna pohoda, sice klekarka bola mamina kamaratka, ale mama samozrejme pri tom nebola a tete Majke plne doverujem a viem, ze ked sa rozhodnem pre tabletky, tak mi ich predpise bez akychkolvek problemov...
takze ma tesi, ze uz v patnastich myslis na ochranu, a nie si taka naivna a hlupa ako ja alebo ako @ena233 ale my vieme, preco to robime, ze @ena233 ?
Ak si kúpite kvalitný kondóm tak si myslím, že by sa nemalo nič stať, ale nikdy nevieš, treba dávať stále pozor..
Ja som išla doktorovi v 16 (cca 3 mes. dozadu) s tým, že som mala menšie zdravotné problémy, a keďže mám priateľa už rok tak tá HAK bola najvhodnejším riešením..