zeby len dnesna mladez ... prave som cital cestopis od jedneho chlapa a spominal tam ako v 70. rokoch , ked mali 14 tak sa stavovali o flasu rumu, pilo sa stale , mladez nie je o nic horsia ako v minulosti
lebo je to realita, ktorú neovplyvníš ..nemyslím si, že LEN v dnešnej dobe sa pije, pilo sa aj predtým..len dnes sa to všetko tak "propaguje" ..tak nech si pijú, ty si ich nevšímaj a máš pohodu a kľud
@kaziswet heh nie som suchar, ale prosto mi to vadi. alkohol, ako aj drogy ci nikotin nici mozgove bunky... necudo potom ze sa o slovakoch hovori ze sme drbnuty! ale o to nejde... ide o princip. preco to treba zapiť?
nie som abstinent, ale nepijem do nemoty a nikdy som nepil. tvrde mi nechuti, jedine si dam domaci vajecny liker 2-3 pohariky, inak pijem kvalitne vina, dobre pivo, sekty a ked sa zadari tak aj šampanske
Pijem fajčím príležitostne.. a nevidím na tom nič zlé .. vyrástla som z toho, že akákoľvek šk. udalosť a hneď sa pije... vyrástla som aj z toho, že každý piatok opitá .. ale nevidím na tom nič zlé .. teda 18 + tie deti popité by som bila
ale aj ja som bola decko ... ale rozjebaná každý piatok som bývala od 18 .. neviem či ty piješ, ale ak nie a začal by si .. možno by sa ti polúbilo ...
navyše bývam piatky soboty do rána v meste a ver tomu, že nie každý je na mol.. ja sa dokážem zabaviť aj s pár pivkami a pretancujem celý večer ..
ale no tak, vsetko nici nas organizmus. V dnesnej dobe je tolko sajrajtov vo vzduchu, ze dovi. Moj nazor na alkohol, cigarety... co ja viem, fajcit fajcim, chuti mi to.. alkohol, hm. Alkohol neuznavam v paprciach deciek, co maju sotva 15 rokov. Pride mi to trapne a bez rozumu. Proti alkoholu nie som v mensich mnozstvach, napr. dva pohare vinka niekde na teraske v meste a napriklad ani oslavy nefunguju bez alkoholu a tie reci ako "ja sa viem zabavat bez alkoholu" je sice rozumne a mile, ale celkom si neviem predstavit oslavy narodenia deti, svadby, narodky bez nejakeho toho promile Kazdopadne si mysli, ze "krpcom" je egal, ci je vysvedcko, ked si chcu vypit, tak si vypiju. Co povazujem za upadok spolocnosti.. a v znacnej miere zato vinim aj obchodnikom, kt. ide len o zisk. A to sa mi spaja aj s tym, ze tato spolocnost je cela chora, lebo na jej čele je zisk, peniaze, kapital, nie moralne hodnoty a snaha ukázať, že takto nie.
keby si aj vypili, dobre, nie sú plnoletý, čo by vlastne nemali, ale zapíjajú koniec školského roka lebo to považujú skôr za povinnosť, ja keď si chcem vypiť tak preto, lebo mám chuť a nie, že musím lebo je koniec roka...a tieto detváky zo ZŠ, prípadne SŠ ani piť nevedia, nalejú to do seba a za pár minút sú hotový, potom to len grcia kade chodí, no bieda...
achhh no co uz taka je doba a aj bola. S tym nic nenarobis, esteze ze mam stastie ze som sa neopil nikdy v zivote takze nepatrim do tej skupiny ktory sa chodia opijat kazdy tyzden.
nechápem to ani ja,oni sa zbadajú až budú starší aké budú mať problemy..ja mám o chvílu 15 rokov a nikdy som sa neopíjala a ani mi to nechýba.nuž dnešná mládež chce posobiť moc dospelo,pritom posobia moc uboho..nec hapem prečo to nemožu oslaviť inak..potom až budu mať vlastné deti ako im chcu povedať že ked mali asi 13-14 rokov tak sa chodili opíjat...a ešte akoby to nestačilo čím dalej tým viac starších deciek fajčia..posobi to hrozne ...
ale ono to naozaj nie je len teraz to bolo aj pred 20-30 rokmi . šak dnes mi ešte otec hovoril ako sa v OSMEJ triede išli po vysvečku opiť do parku takže , ked sa ti to nepáči tak sa na to nepozeraj
@lacike90 vobec nevies o com vravis , na slovensku nepijeme o nic viac ako inych statoch , ak si uveril tomu , ze sme narod najvacsich alkoholikov tak si naivny sestra zije vela rokov v anglicku , vravi , ze im sa ani den nerata ak nestiahnu flasu vina a to hovorila o normalnej strednej triede , ziadne socky , kamarat zije vo finsku a piju tam ako duhy , policia ich spitych rozvaza domov , taliansko , grecko detto , len nepiju tvrde ale vino .. a tak by sme mohli pokracovat
Mňa by to tak nesralo, lebo pokiaľ mi nič nerobia, nech nosia aj anténky na hlavách- je mi to jedno...
Ale keď chcem ísť do mesta tak nemôžem s kamoškami ani nikde sadnúť, lebo všade sú natískaní študenti vo veku 12-15 rokov....už len ťažko nájsť podnik kde nemusím z vedľajšieho stola počúvať ožraté 13tky.... alebo ma nasralo jak som sa musela cez podchod v bloku tískať cez partiu asi 15 ročných ľudí, ktorí sa v tom ryňavom ošťatom zryhanom podchode normálne usadili na zem a pili.... žiadna úroeň, nehovoriac o hygiene.... ... . ...socky
súhlasím. hej, často na svojich rodičov nadávam a neviem čo, ale ak budem schopná raz vychovať svoje deti aspoň z polovice tak, ako oni v tomto vychovali mňa a súrodencov, tak budem fakt strašne rada.
ja ked som pil v mladom veku, tak mimo ludi.. tzn. ziadne bary, ziadne priestranstva v meste.. len stanovacky a chaty v oblubenej spolocnosti.. jednoducho sme oslavovali nase dobre vztahy a vzajomnost.. ale kto chce dovod pit, najde si.. a tie deti hladaju, a hladaju, a hladaju... a....
@baggy netvrdim ze inde sa to nedeje... prave ze deje. studoval som v rakusku a spoluziaci ked som mal 13 a oni tiez veselo pili a rodicia im este aj nukali
mne ide len o ten princip preco si vypit take velke mnozstvo ze im je zle potomk tym deckam?! kade chodia tade grcaju... velky hrdinovia ked piju ale ked ich vezie sanitka, tak dokonca 18-19 rocny vyholeny "frajeri" placu za mamkou smutneee
dufam ze ich dobre premoci tento dazd!!! vsetkych!!!
máš pravdu, aj mne to prekáža, ale decká musia prísť k rozumu samé a spamätajú sa až keď ich alkohol zničí, ja som nikdy nevypila ani kvapku alkoholu a ani sa na to nechystám, pretože mi to nestojí zato. dnešný mladí ľudia si nevážia život tak slopú a fetujú. sú proste sprostý, našťastie sa nájdu aj vínimky.
@camilla Ty si tusim vsade pri takychto diskusiach Ja len tolko, ze ako si mozes utvorit o danej veci nazor len na zaklade toho, co vidis u ostatnych, ktori su navyse - ako si sama povedala - prilis hlupi na to, aby alkohol pouzili v tej spravnej miere a po dovrseni veku na to vhodneho? Uz sa fakt stracam v tychto vasich hlbavych uvahach a domnienkach.. inteleguani!
@unteachable áno, tieto diskusie ma zaujímajú... rada si zademonštrujem proti drogám... proste sa nemôžem pozerať, ako slopú trinásť ročné deti, to je príliš, no nie?
Ja tiež nepatrím medzi tú skupinu ktorú baví sa každý druhý den ožrať. Ale ja to vidím tak že si povedia "ved to robia aj ostatný" a veselo chlastajú... A štve ma aj prístup polície, dobre vedia kde všetci chodia piť ale oni si radšej posedia na benzinke pri kávičke.
aj Alpa je alkohol ,aj sirupy proti kašľu (tie lepšie, lebo v ostatných je kodeín a to je podobné ako morfín!) aj iné lieky a potraviny, kde je nutný ako chemická zložka - t .j. jeho správne využitie
samozrejme, ak deti nemajú iný trend než piť do nemoty a kým nebude na chľast aspoň 30% daň, neprestanú oni, ich fotrovci, nikto
príležitosť robí zlodeja, dostupnosť notorika a feťáka
keby bolo jedlo drahšie, bolo by aj menej obezity.menej tovaru, menej odpadu......
a nemyslím, že extrémny alkoholizmus sa vyrieši extrémnym abstinentstvom.......potom u niektorých ľudí nastane efekt ,,odriekaného najväčší kus"....... a notorici budú mať potrebu ,,piť aj za suchárov"
@lacike90 skoda ich aj lutovat...u mna v triede som jediny kto nepije... a za cely zivot som mal alkohol len na silvestra-sampanske...ale niektory a bohuzial dnes uz vacsina si piatky a prazdniny bez alkoholu a cigariet nevie predstavit....co je dost smutne...
bohužial dnes to je asi trend, in, móda alebo ako chcete, ale našťastie veľa ľudí nestratilo rozum, a vedia osláviť vysvedčenie (alebo sa aj klasicky cez týždeň) zabaviť aj bez alkoholu. Dnes som veľa ľudí, mladých študentov videl v pizzeriach, kde to obedom so svojimi spolužiakmi, či kamárátmi oslávili. Preferujem túto možnosť
správna zábava začína až po nejakej tej sedmičke, ber to s nadhľadom - každá oslava začína prípitkom, predsa sme Slováci Dnes už je taká doba, predtím bola tiež ale pilo sa víno, teraz je aj viac peňazí a radšej sa dogrcať z hnusnej vodky ako byť skrčený v kúte a pozerať sa na toho šťastného človeka . Len si zober, že ideš s triedou na chatu a si jediny abstinent medzi 30, to chce odvahu
každý sa zabáva ako chce uznávam, že základom zábavy nieje alkohol, ale niektorý to proste potrebujú... dneska sme akurát sedeli v parku a taký, no možno stredoškoláci pili jedna radosť...potom ledva došli na zastávku ale keď zbadali mestských, zdrhali ako sa najrýchejšie dalo (čo v ich prípade nebolo najrýchlejšie ) proste, musíš pochopiť dnešnú mládež ( hej, aj ja patrím do tej kategórie ale viem sa zabaviť a niečo osláviť aj bez toho aby som sa totálne zrila) a čo sa týka podnikov...no nečuduj sa! keď sú bary preplnené 12-15 ročnými...a aj im nalejú, pretože tam ide hlavne o keš
Dpc uz ma to sere to ste tu nikdo nikdy neboli najebany ? seci ste abstinenti a zabavate sa doma pri pc alebo pri kofolke ? Ja nwm ci zijem v nejakom druhom state alebo co poznam velmi malo ludi co si aspon raz za cas nevypiju , no a ked takych poznam tak tý su uz o siedmej vecer doma pri pc aj cez vikend
Ja to prehanam s chlastom to priznavam ale vela ludi si vypije tak do nalady kazdy vikend a je to v pohode , tak nwm co picujete na ten chlast.
a este som si vsimol ze tu pisu niektory ze z vina sa neopijete tak ako z tvrdeho , to je samozrejme blbost (viem o com hovorim pijem kazdy tyzden z malymi vynimkami)
@finrod si si asi neprecital poriadne co som pisal alebo si zakomplexovany a je jedno kto co napise aj tak si budes tvrdit svoje , ja hovorim ze neni nic zle na tom vypit si do nalady , no a sedet doma pri PC cele vikendy je dost smutne
@torpedo08 radsej budem od 7 vecera za PC a pokusim sa byt v buducnosti prinosom pre ludsku rasu, alebo byt so sebou aspon spokojny ze nieco som v zivote dokazal, a snazit sa vzdelavat miesto ozierania ktore NICI mozgove bunky...
taktiez, peniaze mi treba na ine veci nez chlast, to co minie priemerny moj spoluziak za 2 tyzdne je cena strun na basgitaru,,,
Bohužiaľ máš pravdu. Je to smutné ale nieje to len dnešná mládež(aj keď dnes je ich možno viac). Polícia by mala prísnejšie dbať na predaj maloletým. U nás je to trestný čin a aj tak to málokde rešpektujú.
"...radsej pri PC ako sa niekde ozierat...." tak ak to je stále tak aj po celý rok, tak takých ľudí majú ich prípadný kamaráti za ko****, majú tam max. svojich pár virtuálnych kamošov, dá sa zabaviť aj ináč ako len za PC
a aj o 19tej v krimi novinach ukazovali ze UŽ o 14 hod bolo LEN 14 roč. dievča opité a zvracalo...a ked sa objavila zachranka a policia, tak partia tzv. "kamaratov" sa rozutekala, zostala pri nej len kamoška.
pytam sa načo je to dobre? a naco su taky kamarati, s ktorymi idu zapit vyscecko, ale ked sa stane nieco vazne, tak sa tvaria ako by nic?! toto je na zaplakanie a stane sa to vo vacsine pripadov, ze sa skupina ožerie, potom jeden to nezvladne, zavolaju mu pomoc ale zutekaju, podla mna by sa to malo brat ako trestny cin! lebo v urcitom zmysle to je podanie prvej pomoci. a pokial viem, tak sme povinny podat prvu pomoc. je jedno, ci pri auto nehode, topeni sa vo vode alebo nevolnosti. vsak sa to decko moze do prichodu zachranky udusit zvratkami!!! ach boze...
@mmm12 si predstav ze som bol jediny abstinent na oslave kde bolo asi 50+ ludi. bolo to na kamaratovej chate, on oslavoval 15-ku, ja som mal 14...pit zacali o siestej vecer a vacsina boli nadrbany uz o deviatej! boli tam dve kamosky, z ktorych jedna sa vychrapala za asi 2-3 hodiny z piatimi a to mala len 15 rokov!!! a nukala sa aj mne... len kedze som zo slusnej rodiny, a v 14tich som nechcel prist o panictvo, tak som slusne odmietol neskor, o par rokov, som si to vycital trosku ale viem ze som konal spravne.
@torpedo08 ja hovorim hlavne o neplnoletych...o deťoch zo zš a sš!!! ktory niesu svojpravny, a vlastne za vsetko mozu len ich rodicia. a uvital by som u nas zakon ako v usa ze alkohol az o 21 alebo aspon zakaz vychadzok neplnoletym po 22 hod!!!
ja si vypijem v kruhu rodiny alebo s priatelmi pri pive, ale mam 21 rokov, viem kedy mi staci. tie deti to nevedia! im az ked vcerajsie ranajky vylezu ustami tak su hotovy...
@holyknight som silno proti alkoholickej mladeži, ale suhlasim. to je mozno jedina vynimka, kde by som povedal, ze mas 17-18 ožer sa!!!
ale moze mi to byt jedno vlastne, lebo nechodim na take miesta, kde by som spoznal sympaticke a pekne dievca pod vplyvom alkoholu. ale ak sa raz naskytne moznost, rad si s takym dievcatom podebatujem
mas pravdu ze je smutne sediet cely vikend pri PC....to je mo pripad.
ja som nikdy nemal kamaratov s ktorymi by som chodil von. bolo mi to zakazane resp. nepovolene.
mojim rodicom v dnesnej dobe vadi ze som viac na PC ako vonku, ale viac krat som im povedal, ze su oni na vine, lebo ked je clovek prave v tom vyvojom stadiu od 5-15 rokov kedy je to take najpodstatnejsie tvorit priatelske vztahy, tak vtedy ma najviac kontrolovali. nebol som pustany ani na ihrisko za domom. stale som bol strazeny. vazim si to ze si ma tak strazili a strazia, lebo ked som mal ledva jeden rok tak som skoro zomrel...ale niekedy to fakt prehanali. a teraz sa snazim akym kolvek sposobom sa osamostatniet, lebo mam 21 rokov ale stale som kontrolovany, lebo byvam pod ich strechou a maju pravdu. ale niekedy je to az moc. nazyvam to niekekedy GESTAPO!!!
takze som nikdy nemal kamaratov s ktorymi by som siel von, a bol som brany ako outside, lebo vsetko co by som mohol robit s kamaratmi, mi bolo odoprete a oni ma nemali radi za to a cim viac som sa snazil zapadnut tym viac som bol nechceny! nastastie som pred 3 rokmi nasiel kocku ktora sa stala mojou dobrou kamoskou....vlastne po vaznej operacii a spoznal som aj dalsich ludi. mam maly okruch kamaratov na ktorych je spolah. no aj tak travim vikedny na PC, lebo stalo sa to mojou sucastou.
@torpedo08 ano, je to smutne...nieje to vsak iba PC, ale vacsinou je to travenie casu doma....dovod? s kym pojdem von? spoluziaci....tie ich "inteligentne" kecy sa mi pocuvat nechce...kamosi...len jeden s ktorym mozem ist von s ktorym sa da porozpravat sa na urovni....a to sa tiez neda ist vzdy von, povinnosti su povinnosti....
zaručene nepijú len preto,že je koniec roka...pamätám si ,že sme na základnej chodievali piť každú stredu piatok a sobotu ....našťastie už nepijem a skutočne ma teší ,že sa dokážem zabávať aj lepšie časom z toho možno vyrastie aj väčšina z nich
@lacike90 ok ale preco od 21 ? akoze od tohto roku su ludia uz extremne vyspely alebo co ? kazdy clovek je iny nekdo ma rozum uz od 15 a pije s mierou a nekdo nema rozum ani v 25 a preto nechapem tu hranicu vekovu o ktorej hovoris ty
Mne sa to tiež nepáči. Ale časom sa to ukáže na ich zdravotných stránkach! A potom si zato budú môcť sami. Predpokládam,že im v tom nezabránime bohužiaľ, také decká by mali smerovať rovno k najprísnejším rodičom sveta..(neviem či to poznáte chodí to na spektrume) a až tam by sa naučili,čo so svojím životom ďalej! Ale.. ak tak veľmi chcú piť.. nech sa páči! Koľko len chcú, ale problémy s tým.. nech si riešia sami! Je veľmi smutné čo sa na Slovensku deje.. a som tým veľmi šokovaná ! Lebo toto.. je v Afrike,Indii.. a iných krajinách neakceptovateľné!
A rodičia.. by sa tiež mali zaujímať o svoje decko,kam ide, s kým ide, kedy idem,kedy príde..! A keď už sme natom.. koľko si so sebou berie peňazí, predpokladám,že neplnoletá osoba je totálne iba na peniazoch svojich rodičov, čiže kontrolovať financie by si mali hlavne rodičia! A ak decko ide napr. do parku ,čo tak ho prísť raz za čas "skontrolovať" ? Alebo iba trošku posledovať? Viem,kruté.. a nemalo by sa to robiť. Ale u tenegeera raz za čas treba, a ak rodičia majú nejaké podozrenie tak potom už ani nieje o čom!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
ja sa to snazim nevsimat aj ked to nejde je to vazne smutne a to nie len ze piju
nie som abstinent, ale nepijem do nemoty a nikdy som nepil. tvrde mi nechuti, jedine si dam domaci vajecny liker 2-3 pohariky, inak pijem kvalitne vina, dobre pivo, sekty a ked sa zadari tak aj šampanske
ale aj ja som bola decko ... ale rozjebaná každý piatok som bývala od 18 .. neviem či ty piješ, ale ak nie a začal by si .. možno by sa ti polúbilo ...
navyše bývam piatky soboty do rána v meste a ver tomu, že nie každý je na mol.. ja sa dokážem zabaviť aj s pár pivkami a pretancujem celý večer ..
ži a nechaj žiť.. toto nezmeníš
ja v tom tiež nevidím zmysel ale viem, že mám možnosť sa rozhodnúť a teda neísť s davom a možno mi tú moju hlavu raz niekto utne ale nech....
Ale keď chcem ísť do mesta tak nemôžem s kamoškami ani nikde sadnúť, lebo všade sú natískaní študenti vo veku 12-15 rokov....už len ťažko nájsť podnik kde nemusím z vedľajšieho stola počúvať ožraté 13tky.... alebo ma nasralo jak som sa musela cez podchod v bloku tískať cez partiu asi 15 ročných ľudí, ktorí sa v tom ryňavom ošťatom zryhanom podchode normálne usadili na zem a pili.... žiadna úroeň, nehovoriac o hygiene.... ... . ...socky
Prípadne urobím domácu samotku.
Treba ich držať nakráko ožranov jedných krpatých zasraných.
mne ide len o ten princip preco si vypit take velke mnozstvo ze im je zle potomk tym deckam?! kade chodia tade grcaju... velky hrdinovia ked piju ale ked ich vezie sanitka, tak dokonca 18-19 rocny vyholeny "frajeri" placu za mamkou smutneee
dufam ze ich dobre premoci tento dazd!!! vsetkych!!!
No ale co preco by si nemohli vypit ked je konec roka ? sak to je tradicia proste sa to robi uz 10-rocia nee len teraz
aj Alpa je alkohol ,aj sirupy proti kašľu (tie lepšie, lebo v ostatných je kodeín a to je podobné ako morfín!) aj iné lieky a potraviny, kde je nutný ako chemická zložka - t .j. jeho správne využitie
samozrejme, ak deti nemajú iný trend než piť do nemoty a kým nebude na chľast aspoň 30% daň, neprestanú oni, ich fotrovci, nikto
príležitosť robí zlodeja, dostupnosť notorika a feťáka
keby bolo jedlo drahšie, bolo by aj menej obezity.menej tovaru, menej odpadu......
a nemyslím, že extrémny alkoholizmus sa vyrieši extrémnym abstinentstvom.......potom u niektorých ľudí nastane efekt ,,odriekaného najväčší kus"....... a notorici budú mať potrebu ,,piť aj za suchárov"
damn, som mimo doby :/
Ja to prehanam s chlastom to priznavam ale vela ludi si vypije tak do nalady kazdy vikend a je to v pohode , tak nwm co picujete na ten chlast.
a este som si vsimol ze tu pisu niektory ze z vina sa neopijete tak ako z tvrdeho , to je samozrejme blbost (viem o com hovorim pijem kazdy tyzden z malymi vynimkami)
tak to je
bolo
aj bude.
taktiez, peniaze mi treba na ine veci nez chlast, to co minie priemerny moj spoluziak za 2 tyzdne je cena strun na basgitaru,,,
a @48 !!!
A keď som išla na zumbu, už som videla tie decká, zoskupekné, kričiac pri flašách tvrdého aj ja to neznášam.
a aj o 19tej v krimi novinach ukazovali ze UŽ o 14 hod bolo LEN 14 roč. dievča opité a zvracalo...a ked sa objavila zachranka a policia, tak partia tzv. "kamaratov" sa rozutekala, zostala pri nej len kamoška.
pytam sa načo je to dobre? a naco su taky kamarati, s ktorymi idu zapit vyscecko, ale ked sa stane nieco vazne, tak sa tvaria ako by nic?! toto je na zaplakanie a stane sa to vo vacsine pripadov, ze sa skupina ožerie, potom jeden to nezvladne, zavolaju mu pomoc ale zutekaju, podla mna by sa to malo brat ako trestny cin! lebo v urcitom zmysle to je podanie prvej pomoci. a pokial viem, tak sme povinny podat prvu pomoc. je jedno, ci pri auto nehode, topeni sa vo vode alebo nevolnosti. vsak sa to decko moze do prichodu zachranky udusit zvratkami!!! ach boze...
ja si vypijem v kruhu rodiny alebo s priatelmi pri pive, ale mam 21 rokov, viem kedy mi staci. tie deti to nevedia! im az ked vcerajsie ranajky vylezu ustami tak su hotovy...
ale moze mi to byt jedno vlastne, lebo nechodim na take miesta, kde by som spoznal sympaticke a pekne dievca pod vplyvom alkoholu. ale ak sa raz naskytne moznost, rad si s takym dievcatom podebatujem
mas pravdu ze je smutne sediet cely vikend pri PC....to je mo pripad.
ja som nikdy nemal kamaratov s ktorymi by som chodil von. bolo mi to zakazane resp. nepovolene.
mojim rodicom v dnesnej dobe vadi ze som viac na PC ako vonku, ale viac krat som im povedal, ze su oni na vine, lebo ked je clovek prave v tom vyvojom stadiu od 5-15 rokov kedy je to take najpodstatnejsie tvorit priatelske vztahy, tak vtedy ma najviac kontrolovali. nebol som pustany ani na ihrisko za domom. stale som bol strazeny. vazim si to ze si ma tak strazili a strazia, lebo ked som mal ledva jeden rok tak som skoro zomrel...ale niekedy to fakt prehanali. a teraz sa snazim akym kolvek sposobom sa osamostatniet, lebo mam 21 rokov ale stale som kontrolovany, lebo byvam pod ich strechou a maju pravdu. ale niekedy je to az moc. nazyvam to niekekedy GESTAPO!!!
takze som nikdy nemal kamaratov s ktorymi by som siel von, a bol som brany ako outside, lebo vsetko co by som mohol robit s kamaratmi, mi bolo odoprete a oni ma nemali radi za to a cim viac som sa snazil zapadnut tym viac som bol nechceny! nastastie som pred 3 rokmi nasiel kocku ktora sa stala mojou dobrou kamoskou....vlastne po vaznej operacii a spoznal som aj dalsich ludi. mam maly okruch kamaratov na ktorych je spolah. no aj tak travim vikedny na PC, lebo stalo sa to mojou sucastou.
pekne prazdiny.