Potrebujem od Vás radu ohľadom kontaktných šošoviek (nechcem nosiť okuliare, takže som o nich začal uvažovať). Koľko vám zaberajú času (napr. zakladanie atď.)? Ste s nimi spokojnejší ako s okuliarmi? Odkiaľ ich kupujete (napr. internet atď.)? Aké kontaktn
...servus...ja mam sosovky uz dva roky a som weeeelmi spokojny..je to lepsie a ako okuliare, akurat to chce trosku starostlivosti..ale to ani nestoji za rec...zakladanie je otazka 10-20 sek. mozno niekedy ani tolko nie..ja si kupujem sosovky v optike...ale uz som videl aj na nete a vyzera to zaujimavo..ale zatial som ich neskusal ziskat takouto cestou...ale nvylucujem to...jedina nevyhoda je, ze ich musis stale kupovat nove...okuliare kupis raz a mas ich na dlhsiu dobu...ale ja osobne som za sosovky...wed pripadne skus a ked sa ti nebude pacit, tak uz si nove nekupis prajem vela stastia
toto je aj moj problem...mam okuliare do dialky, ale nenosim ich...len doma..medzi ocami mam velky rozdiel,na jedno treba silnejsiu na druhe slabsiu dioptriu. a v okuliaroch velky rozdiel medzi sklickami byt nemoze zevraj..v lete idem k ocnej a zrejme budem mat sosovky..a aj mne by pomohli nejake informacie
Mala som to rok a koniec. Nikdy viac. Keď som si ich dávala prvýkrát chcela som plakať od hnevu, lebo ani bohovi tam nechceli ísť, ale potom mi to zabralo naozaj pár sekúnd.
Nevyhovovalo mi na nich to, že keď mi padlo niečo do oka (čo sa mojim čaptavým očiam stáva často) bol problém to vytiahnuť, lebo som nechcela špinavými rukami šmátrať v očiach, tak som to musela ,,vyklipkať," tzn. že som klipkala očami jak blázon, aby mi zvlhli a tá sračka sa mi z oka vyplavila.
Potom som znovu presedlala na okuliare a pri nich aj zostanem.
Sosovky su super vec, okuliare nosim len doma k pocitacu. Zakladanie mi sice zo zaciatku trvalo strasne dlho. Kym som prisla ako na to, tak som chodila vyplakana do skoly ale rychlo sa do toho dostanes a fakt to trva par sekund. No a cena, ja mam trojmesacne, kupujem ich pri ocnej, znacka Optima - Bausch&Lomb. Su ozaj kvalitne, vydrzia aj o nejaky ten tyzden-dva dlhsie. No a cena, styri ks v baleni na kazde oko, t. j. spolu raz rocne cca 80 €.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Objednávam si cez net (furt tú istú značku), mali by byť dvojtýždňové, ale v pohode ich nosím mesiac (aj očná sa vyjadrila, že tak je to ok).
Stoja okolo 25-30 eur (na 3 mes, resp mesiac a pol)
Mala som to rok a koniec. Nikdy viac. Keď som si ich dávala prvýkrát chcela som plakať od hnevu, lebo ani bohovi tam nechceli ísť, ale potom mi to zabralo naozaj pár sekúnd.
Nevyhovovalo mi na nich to, že keď mi padlo niečo do oka (čo sa mojim čaptavým očiam stáva často) bol problém to vytiahnuť, lebo som nechcela špinavými rukami šmátrať v očiach, tak som to musela ,,vyklipkať," tzn. že som klipkala očami jak blázon, aby mi zvlhli a tá sračka sa mi z oka vyplavila.
Potom som znovu presedlala na okuliare a pri nich aj zostanem.