no polhodinu sa mi to kukať nechcelo, zvlášť takto z rána...čosi že sme spojený sieťou vdime se, počujeme etc.etc. take kecy a potom ten kony to je to blonďavé chlapča čo vravelo že niečo musí skončiť?
@klaudiqaaa On toho bol plny internet uz davnejsie, ale ja som si to prvykrat pozrel az vcera. Keby som mal teraz viac casu, tak napisem nieco dlhsie, ale musim povedat, ze je to pekne video. Dokonca trochu vyvratilo moje presvedcenie o tom, ze akcia toho typu, aku oni rozbehli, ma nejaky zmysel a neskonci to len pri pokrikovani na ulici. Nebol to z jeho strany len hocijaky slub v slabsej chvilke, ale ozaj za tym isiel, za co ma moj obdiv. Prajem im, aby sa im to podarilo.
Tiež som sa o tom dozvedela len asi pred dvoma dňami..a verím,že ho nájdu a tie deti sa vrátia k rodinám..je to hrozné,že nikto nevie kto to je,kde je..ale existuje.
@lawey Kony rozhodne nie je ten maly roztomily chlapcek ..je to muz (ak sa tak da nazvat, skor zviera!), ktory unasa deti a vyuziva ich na nemravne ucely....
@lawey kony je jeden z najhorsich zlocincov na svete ktory unasa deti, nuti ich vrazdit (aj vlastnych rodicov), kvoli nemu ludia v ugande ziju v strachu uz cez 20 rokov, takto uniesol niekolko desiatok tisic deti, je to chore ze s tym doteraz nikto nic nerobil. Ale vdaka internetu, fb a i soc sietam sa to teraz da zmenit, mozeme svet spravit lepsim len tym, ze ukazeme, ze nas to zaujima, ze by s tym chceli nieco robit. Pozri si to video radsej poriadne, je fakt krasne spravene
@3mm neviem ci su aj horsi, na tohto sa zamerali kvoli tomu cernochovi, ktoremu zabili brata...ten co robil to video mu slubil, ze s tym nieco spravi...
Je to pekne vidiet, ze ludia chcu zmenit to co sa deje aj mimo ich kontinentu, na chvilku som aj uverila v lepsi svet
@3mm v tom videu je povedané, že v zozname svetových kriminálnikov, ktorý zostavil Medzinárodný trestný súd je Kony na prvom mieste, kvôli svojim zločinom proti ľudskosti
tiež sa ma to celkom dotklo, no som zvedavá, či toho 20. apríla bude nejaká akcia aj u nás. zapojila by som sa
@matii ako ja viem, že to čo robí je strašné, ale polka afriky sa zmieta vo vojnách, unášanie detí tam je na bežnom poriadku, genocídy, a zdá sa mi celá tá iniciatíva nereálna.
Každopádne som tiež nenormálne zvedavý, či niečo z toho bude.
@3mm neviem posúdiť, či je to nereálne, lebo celé je to vlastne o tej 100člennej americkej jednotke, ktorá pomáha ugandskej (a iným) armáde vystopovať ho. nie je tam povedané, ako dlho tam sú, či už nejak pokročili. pointa je, že americká armáda prvýkrát zakročila v probléme, ktorý sa USA priamo netýka. či to bude stačiť, asi nikto netuší. ale tak možno, ak sa o tom dozvie ozaj veľa ľudí po celom svete, zdvihne sa záujem medzinárodných org, OSN napríklad. a možno nie, ale tak skúsiť to treba
neviem, su na to rozporuplne rekacie, na jedenj strane sa pise o uzasnom posolstve v 30 minutach a na tej druhej o tom ako sa to vyuziva kvoli rope v Ugande a ako sa niekto snazi akoby zjednotit svet a zacat nieco velke...dnes clovek nemoze verit nicomu, pozrel som si to ale neviem ci tam vsetko moze byt doveryhodne, clovek nevie komu verit vo volbach na malom slovensku a nieto vo svete. zdielat to nebudem
V tomto projekte ide o zadrzanie najvacsieho zlocinca tejto doby, nie o ropu v Ugande. Je sice dost mozne, ze popri chyteni Konyho sa nejake spolocnosti nabalia, ale aj tak je potrebne odsudit cloveka, ktory uniesol 30 000 deti. » mare.sk/joseph-kony-lra...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
no polhodinu sa mi to kukať nechcelo, zvlášť takto z rána...čosi že sme spojený sieťou vdime se, počujeme etc.etc. take kecy a potom ten kony to je to blonďavé chlapča čo vravelo že niečo musí skončiť?
Je to pekne vidiet, ze ludia chcu zmenit to co sa deje aj mimo ich kontinentu, na chvilku som aj uverila v lepsi svet
tiež sa ma to celkom dotklo, no som zvedavá, či toho 20. apríla bude nejaká akcia aj u nás. zapojila by som sa
Každopádne som tiež nenormálne zvedavý, či niečo z toho bude.