raz keď som odkladala doma kosačku, tak som odpájala predlžovačku a skladala káble, neuvedomila som si, že na oboch stranách sú kolíky a jedny sú zapojené v elektrine....teda triaslo ma to asi 5 sekúnd a ostala som v riadnom šoku, vyklepaná až som si sanitku zavolala EKG bolo OK, tak som šla na otočku domov
Stalo, ked som si nevšímla, že nabíjačka má puknutú izoláciu a že sa priamo dotýkam kovu. Strašne ma to prebralo a budem za vadnú, ale chcela by som to skúsiť znova.
hej keď sme mali ešte starší vysávač, no a ja som vtedy tak špecificky vyťahovala kábel, že som chytila a potiahla. no a nakoniec sa mi to aj vypomstilo
keď som bola menšia, tak sme išli ku ohrade pre koňov a bola tam taká šnúra (nápis, že je v nej elektirna samozrejme nebol) a tak soms a toho pekne chytila a potom už iba, že au, čo to sakra je?
nedávno hej keď som utieral prach s vlhkou handrou za televízorom ...našťastie to nebolo plných 220v , ale o to horšie to bolo že som mal nasadené sluchatka v mobile a počúval som hudbu, takže to bol elektrický šok do pravého ucha
áno kopla... a nie raz... 1x to bolo s elektrického spínača... trčali tam akurat dráty.. nedoplo mi že môžu byť pod prúdom... čakal som dole na kamarata... len tak s "nudy" som strčil medzi tie dráty mincu... no a chvílku som sa klepal nevedel som hýbať s prstami potom mi mamina povedala že tam bolo 240tka napätie ... tak skoro jeblo ňu a nie mňa
akurát včera, keď som dávala do dvd-čka dvd disk...a aj predtým, ale to bolo schválne, chytali sme ohradu býkov, ktorá bola pod napätím a súťažili, kto vydrží viac...
@eeozniap u mňa to bolo rovnaké, posledné Vianoce nám naraz prestali svietiť sviečky na stromčeku, ja som to chcela ísť opraviť, ibaže som to nevytiahla zo zástrčky... ale bolo to len také slabučké
@pershing363 plnych 230V (realne 237-240) sa da bezproblemov prezit (ja som zivy priklad).. ale nebezpecne je ak uzavres obvod napriklad medzi 2 rukami, alebo rukou a nohou a pod.. proste ked to prechadza priamo cez srdce. Vtedy sa (postupne) rozbusi frekvenciou 50 uderov za sekundu a skolabuje..
Dokonca sme tak v skole aj parky varili.. v obvode
ja eneviem mala som mobil na nabijačke tušim dojebana izolacia a ja v kupelni sa sprchujem zrzau mi zvonil mobil tak som ho šla zdviihnuť ja mokrá + mobil na nabijáčke akoše fajn ma triaslo až kym som si neuvedomila že čo to a to sa mi stalo par krát
ó áno...krásne spomienky na ranné detsvo ...strčila som do zásuvky takú kovovú vec už nvm čo to bolo....krásne mi z toho postávali vlásky a mierne popáleniny na prste...
ja som asi superhrdina... mňa minule kopalo akvarium, a bolo to strašne neprijemne ale že to bude asi slabý prúd... zavolal som otca, skušačka a ... 220 tam bolo, mňa to akurat šteklilo (neprijemne šteklilo, ale iba šteklilo) .. neviem čim to bude
mňa kopol digestor, som sa oňho oprela čelom a prišlo mi divné, že vidím záblesky... alebo raz pri búrke keď som zatvárala okno a zablýskalo tak som tiež schytala
raz ked som vymienalal ziarovku a bolo zazate...no a raz ked som strkala prsty do zasuvkxy.....ale aspon som sa ponaucila...-uz nevymienam ziarovky....
ale jasné naposledy ked som išla na osmičku na schody, idem zapnúť prostredníkom svetlo a zrazu tŕŕŕt a už ma skopalo lebo drbnutý feťáci ked majú nervy musia vylamovať vypínače.
A ešte asi pred dvoma rokmi mi mama prikázala zapnúť svetielka na stromčeku a ja to tam zapojím a zrazu ma to asi desat minút kopalo a zrazu len drb, a hodilo ma to asi dva metre do zadu ja len sedím a trasiac sa dívam na ruku z ktorej mi z dvoch dier išiel dym a mama len "Laura, šibe ti?"
ja som sa nou kopal dobrovolen, , viete ked rozoberete zapalovac, s elektrickou iskrou , to boli casy , prejst sa po triede a kopnut elekrikou niekomu do zadku,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Nemala by to byť skôr anketa ?
hrozne som sa smiala
@eleon Lešná?
ty máš nejaké divné chute
Ale zacalo to tak ze som strcil Jack (napr. konektor od sluchadiel) do fazy (lava dierka v zasuvke) ked som mal asi 4 roky
@pershing363 plnych 230V (realne 237-240) sa da bezproblemov prezit (ja som zivy priklad).. ale nebezpecne je ak uzavres obvod napriklad medzi 2 rukami, alebo rukou a nohou a pod.. proste ked to prechadza priamo cez srdce. Vtedy sa (postupne) rozbusi frekvenciou 50 uderov za sekundu a skolabuje..
Dokonca sme tak v skole aj parky varili.. v obvode
aale nikdy nezabudnem na mojho spolužiaka byvaleho bolo to možno v 6 -7 ročníku raz na hodine
sedel sáám taký osamelýý asi sa nudil a tak strčil do zastrčky kružidlo mal jedno šťastie že tam bolo to umele inak by to mohlo skončiť nešťastním
ale iny plameň lol
ja eneviem mala som mobil na nabijačke tušim dojebana izolacia a ja v kupelni sa sprchujem zrzau mi zvonil mobil tak som ho šla zdviihnuť ja mokrá + mobil na nabijáčke akoše fajn ma triaslo až kym som si neuvedomila že čo to a to sa mi stalo par krát
A ešte asi pred dvoma rokmi mi mama prikázala zapnúť svetielka na stromčeku a ja to tam zapojím a zrazu ma to asi desat minút kopalo a zrazu len drb, a hodilo ma to asi dva metre do zadu ja len sedím a trasiac sa dívam na ruku z ktorej mi z dvoch dier išiel dym a mama len "Laura, šibe ti?"