Súhlasím s tým, že každý národ by mal mať právo na sebaurčenie a vytvorenie vlastného štátu, pokiaľ si to želá. No nesúhlasím s Kosovom v dnešnej forme.
Musela by som si hlbšie prejsť fakty, ktoré doteraz v medzinárodnej politike legitimovali takýto vznik štátu, ale pri Kosove by som z iných dôvodov asi aj tak skončila pri Nie ...
Pre tých, čo si myslia že sa do toho nevyznajú ani oni sami... Pre porovnanie - bolo by to to isté, keby Maďarsko tlačilo na osamostatnenie sa Južného Slovenska, pretože tu žije napr. 20% - ná menšina Maďarov.
Teraz - USA by "humanitárne bombardovalo" Slovensko aby sme neterorizovali Maďarov. Potom by nasledovalo hromadné vyvražďovanie slovenského etnika na Južnom Slovensku a OSN a svetové organizácie by uznali Južné Slovensko za samostatný štát.
Jednoduchá analógia - veľmi - až veeeľmi ľahko sa nám toto môže stať. (Pre tých, čo tomu nerozumia - vymente si názvy Slovensko - za Srbsko, Maďarsko - za Albánsko, Južné Slovensko - za Kosovo)
@pomocnik až na to že kosovčania sa považovali za samostaný národ kdež to južné slovensko sú buď maďari alebo slováci...
a porovnávať tieto dve oblasti sa nedá pretože z historického aj etnického hľadiska je to neporovnateľné.
inak nemám k tomu nejaký jasný názor asi mi je to viec-menej jedno, no na druhej strane je tu otázka prečo by mali byť súčasťou srbska ked ňou byť nechceli?? ved si o tom rozhodovali v referende
@greenbunny chlapče, z historického a etnického hľadiska? to píšeš len tak z brucha? Vždy to bolo územie, kde žila väčšina Srbov a menšina Albáncov. Srbi boli pomocou vojsk KFOR a albánskych teroristov vyvražďovaní v Kosove a vyháňaní do Srbska. Tak čo hovoríš, že byť súčasťou Srbska nechceli? Nechcela to možno tá menšina Albáncov, ktorá tam žila. - Myslím že moja analógia bola správna.
@pomocnik aha takže tvoja analógia začína v 90tych rokoch či ako to mám chápať?? albánci sú podla dostupných prameňov potomkami pôvodného ilýrskeho a thráckeho obyvateľstva kým srbi sú slovania ktorý sa tam dosáčkovali neskôr. okrem toho bolo toto územie stále pod vládou/vplyvom nejakej mocnosti takže sa premiešavali ešte kvalitnejšie. čo srbom patrí a čo nie je preto ťažké určiť. ked padla tvrdá ruka komunizmu každý chcel vlastný štát čo sa im ani nedivím...
a to vyvražďovanie nebolo o nič menšie ani na strane srbov, v tomto sú si rovní akurát že osn a amíci sa priklonili na druhú stranu.
No je to take trosku na hlavu... v kosove su albanci väcsina, preto sa osamostatnili. Ti albanci su teraz uz kludni, ale teraz su srbi v Kosove mensina, a ti zacinaju vystrajat... akoze suhlasim s tym, ale ci to je rozumne? Asi nie
Nesúhlasím s tým, Kosovo nikdy nebude samostatný štát. Srbi budú vždy v práve, bohužiaľ dnes toho veľa nezmôžu. Keď si začali sami robiť účinne poriadky, boli bombardovaní, neprávom obviňovaní a bola im ukradnutá časť ich zeme. Západným mocnostiam vojna v Juhoslávií veľmi prospela. Ale ako sa hovorí, na každú sviňu sa varí voda.
Ja si nemyslím že je to ideálne ale vzhľadom k tomu čo sa tam dialo a deje je to najlepšie možné riešenie. A myslím že aj pre Srbov. Spájanie s južným Slovenskom je scestné. Maďari na slovensku nevytvárajú separatistické organizácie aj keď niektorí rozprávajú o autonómii a možno myslia aj na pripojenie k Maďarsku. V normálnej spoločnosti nie je existencia takých názorov škodlivá. Bohužiaľ bývalá Juhoslávia a rovnako dnes Srbsko a Kosovo nemožno na rozdiel od Slovenska považovať za normálnu spoločnosť. Za vecami ktoré sa tam diali je potrebné urobiť hrubú čiaru. V záujme Srbov.
Staci pripomenut co bola zamienka pre zacatie bombardovania,bola to "genocida" v Racaku..preco "genocida"? Lebo albanski "civilisti" v hromadnom hrobe boli len prezleceni teroristi v uniformach UCK, co zautocili na obyvatelov, nie nevinne odzadu pozabijani albanci ako sa uvadzalo..nezavisli pozorovatelia tento svindel zistili,mnoho mrtvych malo totiz na rukach pusny prach zo strielania a uplne nove saty..clovek si potom urobi nazor sam odporucam dokument z dielne ČT Uloupene Kosovo a knihu mapujucu konflikt uz od davnej minulosti az po sucastnost,vola sa Globaliste utoci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Musela by som si hlbšie prejsť fakty, ktoré doteraz v medzinárodnej politike legitimovali takýto vznik štátu, ale pri Kosove by som z iných dôvodov asi aj tak skončila pri Nie ...
Teraz - USA by "humanitárne bombardovalo" Slovensko aby sme neterorizovali Maďarov. Potom by nasledovalo hromadné vyvražďovanie slovenského etnika na Južnom Slovensku a OSN a svetové organizácie by uznali Južné Slovensko za samostatný štát.
Jednoduchá analógia - veľmi - až veeeľmi ľahko sa nám toto môže stať. (Pre tých, čo tomu nerozumia - vymente si názvy Slovensko - za Srbsko, Maďarsko - za Albánsko, Južné Slovensko - za Kosovo)
Snáď som nezabudol na nič podstatné.
a porovnávať tieto dve oblasti sa nedá pretože z historického aj etnického hľadiska je to neporovnateľné.
inak nemám k tomu nejaký jasný názor asi mi je to viec-menej jedno, no na druhej strane je tu otázka prečo by mali byť súčasťou srbska ked ňou byť nechceli?? ved si o tom rozhodovali v referende
a to vyvražďovanie nebolo o nič menšie ani na strane srbov, v tomto sú si rovní akurát že osn a amíci sa priklonili na druhú stranu.
okrajová informácia - po osamostatnení Kosova približne 200 000 Srbov zmizlo bez stopy. Kam? Na orgány do Albánska, Moldavska a Izraelu.