Ahojte chcel by som ísť do kostola prvý krát ako mam byť oblečený ak nemám oblek čo mám robiť a čo nie aby som nikoho nepochopil a veci ohľadom správania proste všetko do kresťanského kostola
Nemusíš robiť nič ak tomu neveríš.
Jednotlivé gestá ako: znamenie kríža, kľačanie, úklon, sedenie, slovné zapájanie sa do bohoslužby... sú totiž prejavmi viery človeka. Nie len nejakými gestami, ktoré musí človek robiť aj keď nevie prečo ich robí.
Normálne aj tam platí bežná etiketa spoločenského správania. A nemusel by si tam prísť oblečený v pracovných montérkach, či v kraťasoch.
Máš ešte nejakú konkrétnejšiu otázku?
ked chceš kľudne si zober rifle (ale aby neboli nejako extra roztrhané),
nejakú vetrovku(taku slušnejšiu),ked budeš mať na hlave čiapku(alebo jednoducho niečo na hlave-šiltovka) tak si ju daj pred kostolom dole.
A ked sa všetci postavia tak sa postav aj ty,ked si všetci kľaknú kľakni si aj ty,ked sa budú podávať ruky tak povedz "pokoj s tebou" ale nemusíš to hovoriť môžeš byť aj ticho a ked by si šiel na prímanie tak sestrička alebo farár povie "Telo Kristovo" tak povedz Amen a celý čas maj ruky zložené.A dalej už asi nič.Dúfam že ti tento manuál pomôže
aky je nekrestansky kostol? ak chces ist do krestanskeho? however ak si myslis, ze je dolezite ako si v kostole obleceny a co si o tebe ludia pomyslia, tak do kostola pojdes zbytocne
Oblečený normálne ako do školy, slušne, nemusíš odpovedať ani spievať, u nás to nerobia ani pravidelne chodiaci, organista to musí vykrývať. Ticho pozoruj a vydrž až do konca
ono, podľa mňa, je to vo všeobecnosti totálne jedno, čo si oblečieš. Bolo by pokrytecké tvrdiť, že sa "nepatrí" chodiť v roztrhaných rifliach do kostola. Povedzme si to takto : " Ak veriaci chodí do kostola a je to pre neho udalosť s určitou vážnosťou, oblečie sa tak, ako na udalosti, ktorým pripisuje určitú vážnosť" ...........každopádne, je to jedno, do kostola chodíš nie pre ľudí
Oblečieš sa ako do školy. Nemusíš nič robiť, môj oco ani neni kresťan a keď ide do kostola s mamou tak len sedí alebo stojí (ak sa neujde sedačka). Nikoho to nezaujíma. Len nevyrušuj, toť vše.
U nás chodia do kostola aj bezdomovci. Ozaj nikto sa o nich nezaujíma
Hlavne si daj na ticho mobil aby keď ti zazvoní nevyrušoval kňaza!Skôr tam ideš preto aby si sa stretol s Ježišom a porozprával sa s ním cez modlitbu.(je jedno čo si oblečieš ,nikto ta za to kritizovať nebude (ale skús niečo slušné )A je na tebe či niečo prispeješ alebo nie.
Slušnejšie nohavice a košeľa D ale pre mna za mna chod aj v plavkách. To je jedno. Ani do kostola nemusíš ist ak veríš tak sa kľudne modli aj doma. Ja to tak nenavidim ked sa od niekoho kto verí očakáva aby chodil do kostola. A este k tomu prispieval na oferu! Nie je uz cirkev bohatá dosť?! Majú pozemky po celom svete vyjdeš do kostola a do prdele vsetko pozlátené. ako je pekne ked ľudia veria dobre ale nemusia mat za povinnosť prispievať napríklad na kostol. Aj cirkvy ide len a len o peniaze. A je to vobec pravda ze vo sa ľudia modlia ? Pápež povedal, ze vo VAtikane sú take knihy, ktoré nemôžu byt zverejnene pretože by zmenili celu históriu a kultúru sveta. Nevieme uz ani odlíšiť realitu od fikcie.... Manipulujú s nami stále. A tu nejde len o cirkev ale napríklad uz dávno mohli jazdiť na svete autá na vodu. A nejazdia. Preco? Pretože by veľké spoločnosti prišli o zisk...
@zajkousko hovorim za vsetkych ktori tak funguju. stastie nemusi suvisiet s vierou. vacsinou ju potrebuju len ti co nevedia najst stastie inak a je pre nich poslednou utechou. viera je predpoklad stastia nie podmienka no len v zmysle ze niecomu verit treba . nemusi to byt ziadny konkretny boh (aj ked ten vysvetluje najviac)
@zoodiac
ono sa k tomu Bohu vráti skoro každý, lebo prídu aj sychravé dni, a tí druhí čo Boha neveria hľadaju pokoj v piruľach, alebo na psychiatrii...
@zajkousko no ale nie je to strasne? hladat a najst boha len ked ti je zle? mnohi tak funguju. . . pre mna je to zvratena myslienka uz v samej podstate viery
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Nemusíš robiť nič ak tomu neveríš.
Jednotlivé gestá ako: znamenie kríža, kľačanie, úklon, sedenie, slovné zapájanie sa do bohoslužby... sú totiž prejavmi viery človeka. Nie len nejakými gestami, ktoré musí človek robiť aj keď nevie prečo ich robí.
Normálne aj tam platí bežná etiketa spoločenského správania. A nemusel by si tam prísť oblečený v pracovných montérkach, či v kraťasoch.
Máš ešte nejakú konkrétnejšiu otázku?
Hold, vyrastala som na dedine, kde boli všetci katolíci
tak sa slušne obleč, sadni si niekde na kraj a pozoruj čo sa robí, postupne všetko pochopíš...
nejakú vetrovku(taku slušnejšiu),ked budeš mať na hlave čiapku(alebo jednoducho niečo na hlave-šiltovka) tak si ju daj pred kostolom dole.
A ked sa všetci postavia tak sa postav aj ty,ked si všetci kľaknú kľakni si aj ty,ked sa budú podávať ruky tak povedz "pokoj s tebou" ale nemusíš to hovoriť môžeš byť aj ticho a ked by si šiel na prímanie tak sestrička alebo farár povie "Telo Kristovo" tak povedz Amen a celý čas maj ruky zložené.A dalej už asi nič.Dúfam že ti tento manuál pomôže
U nás chodia do kostola aj bezdomovci. Ozaj nikto sa o nich nezaujíma
a tebe sa ako darí v živote, si zdravý a šťastný?
som len zvedavý, ako si žijú takýto ľudia...
či sa ho nemôžem na to opýtať, či je to zakázané
nehovor za neho, ale za seba...
ono sa k tomu Bohu vráti skoro každý, lebo prídu aj sychravé dni, a tí druhí čo Boha neveria hľadaju pokoj v piruľach, alebo na psychiatrii...
ty si bola už chora, podľa toho asi nie...
podľa mňa sú pirule jedy, to nie je zvrátene ako nás cielene likvidujú?
písali sme o šťastí, ja som sťastný keď vyzdraviem bo verím v Boha a mi pomohol, ty zas si šťastna, keď vyzdravieš bo si užila pirule...
a to je ta viera...
mňa uzdravuje viera v Boha teba viera v pirule, to vsio