@nobile dakujem ti velmi pekne z aodpoved, takze hovoris ze obycajny monohydrat hej? ja som zas myslel ze tie alkalyne a kreagenic su dake vyssie formy ale to iste. ide vies oto ze viac menej som zaciatocnik, a zacal som chodit na policajnu a tam mame vela telesnej no a mi povedali ze mam nabrat svalstvo ak nechcem dostat na usta raz v hliadke, a ide oto ze nemam este vyplatu ak bude chcem si kupit gainer, ale kym nie tak zatial nieco pricom zbytocne neschudnem ale uz aj naberiem daco hore ... rozumieme sa nie?
No dolezite je, ze monohydrat natahuje do svalov vodu.
Preto svale bunky zvacsuju svoj objem. ATP potom obnovuje tu svalovu energiu a dvihas viac/ si silnejsi, vykonnejsi.
Tak ako ani ja z kreatinu necitim energiu navyse, ale ked robim superserie, alebo cviky uplne az do maxima, tak v tom poslednom opakovani je na mne citit ci idem s kreatinom, alebo bez
Je to taky ten milimetrik sili, ako ked ti pomoze sparring jemnym tlakom pod cinku, ked uz nevladzes na bench.
Aspon ja takto viem porovnat s kreatinom trening a bez neho
Vraj sval sa najviac sokuje prave pri takychto cvikoch do zlyhania a to vacsine cvicencom pomaha...
Na mna ale zase toto nepalti
Ja ked som cvicieval roky v posilke jak blazen, tak som siel presne jeden kilogram, niekedy iba pol kilogramu hore za mesiac
Teraz cvicim z vlastnou vahou a ide to 100x rychlejsie hore, ako ked som sa mordoval v posilke s tazkymi vahami
No a este naspat ku kreatinu, ako som uz vyssie spominal, monohydrat slape najlepsie ak je v tele vyssia hladina inzulinu.
Takze ho treba papat s nejakym sacharidom, najlepsie rychlim. Glukoza, taurin, etc.
Mozno ze si to daval len samotne bez cukru a preto si necitil, ziaden ucinok.
Ja som povodne tiez tak isiel a nic, ale jak ho davam so sachrom, tak naozaj citit hlavne v zavere cvikov, ze ten kreatin v tele je a pracuje
@nobile Jedna vec je nabrat ale druha jeho zdravie , co sa neodzrkadli teraz tak neskor , ked to bude robit dlhodobo tak dam krk na to ze bude mat vazne zdravotne problemy.
Hej , ale mesiac som necvicil uz , hrud bola vzdy moja najhorsia partia , a lytka , ramena a celkovo ruky isli rychlo. Kedysi ked som zacinal , mne to tak neprislo ale spoluziaci na strednej ze zo dna na den ako sa hovori.
Medzitym som mal niekolkokrat odjebane rameno , krk , zpastia , vselico som preskakal
@nobile hej, si vtipný ako človek so skusenostami v posilke by si mal vedieť, že začiatočník nieje vhodný na suplementovanie kreatínom, ale ty to určite vieš... inak, preto ta moja naražka, že kreatín nieje na naberanie svalovej hmoty. Lebo bez hlavneho nutrientu BIELKOVINY nebude žiadny učinok kreatínu, lebo ako sa všeobecne vraví, proteíny sú na svaly a kreatín na natahovanie vody do svalu, čím sa vytvorí anabolicke prostredie, pričom neustále je bielkovina tá najpodstatnejšia, len s kreatínom jej to ide jednoduchšie takže platí, že kreatín nieje na naberanie svalovej hmoty ..a víjde nám stoho že kreatín PODPORUJE rast svalovej hmoty
@mm47 Tak on si tym raz takto extremne pomohol a od vtedy sa to snazi udrzovat hlavne stravou.
Obcas si kupi nejaky protein, alebo gainer...
No to len tak symbolicky pojeda.
Hej tie onemocnenia ked zacnes cvicit to je pravidlo
Tiez, ked uz som zacinal pocitovat a vidiet vysledky, tak ma nejake zranenie, alebo choroba odstavila na niekolko tyzdnov a potom v podstate zase ide clovek od zaciatku
@19mato19 Tak ked tak si to napisal, ako keby kreatin absolutne neucinkoval a pritom je to jeden z mala naturalnych supplementov, ktore funguju
Tak zase o tom by sa dalo polemizovat ci je alebo nie je vhodny. Samozrejme, ze treba mat nieco odcvicene, pripravene svaly na zataz, aby ten kreatin lepsie slapal, no zase nemusi cakat rok dva kym zaradi kreatin do supplementacie...
Ano jasne, bielkovina je top pre budovanie svalu, no myslim, ze to som mu napisal v TS, ze najdolezitejsia je strava, bielkoviny z masa, vajec, carbohydraty z ryze, zemiakov.
Tiez som si dakedy myslel, ze doplnky vyzivy su zazrak.
Az teraz casom viem, ze to bol omyl, no tym si musi asi kazdy prejst.
Urcite chlapec najlepsie urobi, ak bude kvalitne jest 6x denne.
Ryza, kuracie maso, hovadzie, veprove, zemacky, tuniak, cestoviny. Zelenina, ovocie raz denne taktiez musia byt, lebo bez toho ked bude cvicit do mesiaca utrzi kadejaku nadchu, jak sa telo unavuje a klesne aj imunitka a potom cela praca ide zase naspat na zaciatok.
No a popri takto kvalitnej a vyvazenej strave, ked medzi jedlami bude davat gainer/protein po mesiaci, dvoch cvicenia prilozi kreatin myslim, ze nema dvovod nerast.
Teda ak sa privelmi nebude likvidovat v posilnovni.
Tuto chybu som robieval ja v minulosti, ze som sa pretrenoval a cudoval sa, ze mam tak pomaly progres.
Myslim, ze budes so mnou suhlasit ak uz mas tiez co to natrenovane.
@nobile súhlasím skoro zo všetkým akurat, mysim si, že suplementovanie začiatočníkom napr. po mesiaci, dvoch je zbitočné, teda nie zbitočne, bude to mať svoje účinky, skôr principialne neučelne. Zo začiatku naberačky človek veľmi rýchlo rastie aj po treťom mesiaci, čiže kreatín by som volil až pri mojom subjektívnom pocite stagnacií, zo začiatku neberem doplnky vyživy, po 3 mesiacoch napr. proteín, a po takom pol roku až roku kreatín, takto bude chalan rásť po cely rok veľmi pravidelne, ak by si zvolil kreátin hned po 1. 2. mesiaci tak by na konci prveho roka cvičenia mal už oveľa menšie prirastky....môj nielen názor ale aj moja skusenosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Zakladom je trening s tazkymi vahami , pravidelny , dobra strava a spanok.
Ked mas v skole kondicny trening nie je to zrovna idealne na naberanie.
A @afleck2 na svalovy objem najlepsi obycajny monohydrat, ale mikronizovany (ktory dneska uz je kazdy jeden) podla mna.
A najlepsie je ho davat so sacharidom nejakym.
Glukoza, gainer, ryboza, taurin.
Tak ovela lepsie slape, ako len na cisto s vodou...
Inak na mna klasicky monohydrat nemal ziadny ucinok.
Aj ked mi poslali k niecomu vzorku zadarmo , nejakeho nabudzovaca na baze kreatinu tak som necitil vobec energiu navyse , divne
No dolezite je, ze monohydrat natahuje do svalov vodu.
Preto svale bunky zvacsuju svoj objem. ATP potom obnovuje tu svalovu energiu a dvihas viac/ si silnejsi, vykonnejsi.
Tak ako ani ja z kreatinu necitim energiu navyse, ale ked robim superserie, alebo cviky uplne az do maxima, tak v tom poslednom opakovani je na mne citit ci idem s kreatinom, alebo bez
Je to taky ten milimetrik sili, ako ked ti pomoze sparring jemnym tlakom pod cinku, ked uz nevladzes na bench.
Aspon ja takto viem porovnat s kreatinom trening a bez neho
Vraj sval sa najviac sokuje prave pri takychto cvikoch do zlyhania a to vacsine cvicencom pomaha...
Na mna ale zase toto nepalti
Ja ked som cvicieval roky v posilke jak blazen, tak som siel presne jeden kilogram, niekedy iba pol kilogramu hore za mesiac
Teraz cvicim z vlastnou vahou a ide to 100x rychlejsie hore, ako ked som sa mordoval v posilke s tazkymi vahami
No a este naspat ku kreatinu, ako som uz vyssie spominal, monohydrat slape najlepsie ak je v tele vyssia hladina inzulinu.
Takze ho treba papat s nejakym sacharidom, najlepsie rychlim. Glukoza, taurin, etc.
Mozno ze si to daval len samotne bez cukru a preto si necitil, ziaden ucinok.
Ja som povodne tiez tak isiel a nic, ale jak ho davam so sachrom, tak naozaj citit hlavne v zavere cvikov, ze ten kreatin v tele je a pracuje
Ten urcite viem, ze zavodnuje menej ako monohydrat a tym padom mozme povedat, ze "nefunguje"...
To mas v pohode ja na hrudi idem hore asi kilo za pol roka
Inde zas ale rychlejsie no.
Mal som s dzusom tak neviem....
Napriklad kamarat uzival kreatin s gainerom hlavne ale megadavky.
Proste jedna davka 200 - 250g gaineru s 15-20g kreatinu a toto 3-4x denne A krasne najebal za mesiac a pol 25kg na seba
A aj silovo isiel nenormalne hore. Takze pri extraordinary davkach v spojeni s gainerom urcite funguje
A cvicis normalne vo fitku?
Ja teraz len doma sa plazim jak had, vykrucam vselijako pri klikoch, na hrazde, drepy na jednej nohe etc a necvicim raz denne do mrtva.
No 3-4x denne len tak, aby som citil svaly nie viacej.
Proste miesto 2 hodin treningu na jednu supu dam, 3 - 4, 30 minutove...
A tymto stylom naozaj oproti predoslym trningovym planom velmi rychlo rastiem
Hej , ale mesiac som necvicil uz , hrud bola vzdy moja najhorsia partia , a lytka , ramena a celkovo ruky isli rychlo. Kedysi ked som zacinal , mne to tak neprislo ale spoluziaci na strednej ze zo dna na den ako sa hovori.
Medzitym som mal niekolkokrat odjebane rameno , krk , zpastia , vselico som preskakal
Obcas si kupi nejaky protein, alebo gainer...
No to len tak symbolicky pojeda.
Hej tie onemocnenia ked zacnes cvicit to je pravidlo
Tiez, ked uz som zacinal pocitovat a vidiet vysledky, tak ma nejake zranenie, alebo choroba odstavila na niekolko tyzdnov a potom v podstate zase ide clovek od zaciatku
@19mato19 Tak ked tak si to napisal, ako keby kreatin absolutne neucinkoval a pritom je to jeden z mala naturalnych supplementov, ktore funguju
Tak zase o tom by sa dalo polemizovat ci je alebo nie je vhodny. Samozrejme, ze treba mat nieco odcvicene, pripravene svaly na zataz, aby ten kreatin lepsie slapal, no zase nemusi cakat rok dva kym zaradi kreatin do supplementacie...
Ano jasne, bielkovina je top pre budovanie svalu, no myslim, ze to som mu napisal v TS, ze najdolezitejsia je strava, bielkoviny z masa, vajec, carbohydraty z ryze, zemiakov.
Tiez som si dakedy myslel, ze doplnky vyzivy su zazrak.
Az teraz casom viem, ze to bol omyl, no tym si musi asi kazdy prejst.
Urcite chlapec najlepsie urobi, ak bude kvalitne jest 6x denne.
Ryza, kuracie maso, hovadzie, veprove, zemacky, tuniak, cestoviny. Zelenina, ovocie raz denne taktiez musia byt, lebo bez toho ked bude cvicit do mesiaca utrzi kadejaku nadchu, jak sa telo unavuje a klesne aj imunitka a potom cela praca ide zase naspat na zaciatok.
No a popri takto kvalitnej a vyvazenej strave, ked medzi jedlami bude davat gainer/protein po mesiaci, dvoch cvicenia prilozi kreatin myslim, ze nema dvovod nerast.
Teda ak sa privelmi nebude likvidovat v posilnovni.
Tuto chybu som robieval ja v minulosti, ze som sa pretrenoval a cudoval sa, ze mam tak pomaly progres.
Myslim, ze budes so mnou suhlasit ak uz mas tiez co to natrenovane.