Kreslenie pravou mozgovou hemisférou- naučiť kresliť sa môže každý
Táto téma ma už dlhšie zaujíma, no na internete nie sú žiadne návody ani nič podobné, takže veľa sa toho o tom zistiť nedá. Chcem sa opýtať, či s tým niekto nemá skúsenosti- či už s kurzmi alebo s literatúrou, ako sa to naučiť. Uvítala by som aj nejaké t
@1 ako ja som takto nezacinal, ja som rovno zobral ceruzku a kreslil dokym to nemalo aspon volaky tvar ale tak toto je tiez taky jednoduchy sposob aby si sa naucila.
@dandybrendy@2 aj cele telo sa da takto nakreslit. Aj objekty detaily a podobne. Ale pri budovach si musis najlepsie spravit jednu vec, spav si mysleny bod, kde budu smerovat vsetky ciary. nieco podobne:
@dandybrendy ked nevies vobec kreslit, tak najprv sa musis naucit takto aby sa sa postupne dostala dalej.... naucit sa kreslit neni otazka 5minut ked nevies nic....
Kreslenie pravou hemisférou je o tom, že kreslíš, čo vidíš. Doslova. Lebo ľavá hemisféra, ti "povie", napr. že oko má vyzerať ako gulička, ale v skutočnosti, keď kreslíš detajlne, vyzerá to úplne inak. Niekde som počula, že dosť pomáha, napr. pri kreslení portrétu, keď si ho prevrátiš naopak, a kreslíš tak. Potom ťa neovplyvňuje to, ako by to "malo vyzerať", ale kreslíš proste, čo vidíš. Určite to chce cvik ale..
@mefistofel píšem, že chodím 5 rokov do umeleckej školy, ale tak ako v pohode Nemyslím si, že by som nevedela
@robitusin áno, to je super nápad! Dík. Ja som videla aj taká krátke zábery z tých kurzov, tiež to tam robili, aj také veci že sa nedívali na papier a museli si nakresliť svoju druhú ruku...
@dandybrendy som aj ja citam o tom, ked zo zatvorenymi ocami kreslis alebo pises, ale aj s casti funguje ked sa naucis pisat a kreslit druhou rukou, z tvojou hlavnou hned budes vediet trosku inak kreslit.
ja mám domy túto knižku a nvm, či je dobrá, lebo som sa ďaleko nedostala, keďže odkedy mi začala škola som ju ani neotvorila... a tá vec, čo píšeš v @10 je tam ako cvičenie, aj veľa iných haluzí napr. to kreslenie dole hlavou... btw. nevieš, kde by som mohla zohnať priesvitné plexisklo?
@mefistofel hej, možno by to mohlo pomôcť, ale to už bude zložité Dá to zabrať dosť času naučiť sa kresliť a písať pravou rukou už teraz... mne pri kreslení a maľovaní chýba hlavne odvaha a väčšinou robím krátke ťahy... nie je to ale zlé, veď každý má iný rukopis, ale myslím si, že aj napriek tomu, že som vytvorila pár použiteľných obrazov, chcem sa ešte viacej zlepšovať.
@dandybrendy vsak hod sem nieco co si nakreslila do albumu ako bude to vyzerat nic moc, lebo aj ja co som si sem hodil obrazky, to tienovanie a vsetko ostatne ked som to fotil sa skoro uplne stratilo ale aspon je nieco vidiet
@mefistofel pár vecí pofotených, ale bolo to nezaschnuté, tak sa tam odráža svetlo, niekedy keď ma to napadne tak to ešte cvaknem, len veľa vecí je teraz bohviekde, lebo si s tým učiteľ robí, čo chce, a dá mi to na konci roka, aj to niekedy nie všetkol
@mkamka to je škoda, ja by som ju mala prečítanú za max. 3 dni Ale dík za link, možno si ju objednám.
@dandybrendy no nejde o prečítanie (to som urobila), ale o to prejsť všetky tie cvičenia a práve preto sa aj pýtam na to plexisklo, lebo na tie neskoršie ho potrebuješ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ako napriklad ked kreslis tvar, telo tak vela ludom pomaha ked si spravia taky nacrt, naoriklad:
otoc si obrazok hore nohami a skus prekreslit.
@robitusin áno, to je super nápad! Dík. Ja som videla aj taká krátke zábery z tých kurzov, tiež to tam robili, aj také veci že sa nedívali na papier a museli si nakresliť svoju druhú ruku...
ja mám domy túto knižku a nvm, či je dobrá, lebo som sa ďaleko nedostala, keďže odkedy mi začala škola som ju ani neotvorila... a tá vec, čo píšeš v @10 je tam ako cvičenie, aj veľa iných haluzí napr. to kreslenie dole hlavou... btw. nevieš, kde by som mohla zohnať priesvitné plexisklo?
@mkamka to je škoda, ja by som ju mala prečítanú za max. 3 dni Ale dík za link, možno si ju objednám.