po veeelmi dlhej dobe tu zakladam forum. Zrejme sa to tu uz aj pomenilo a nikoho nebudem poznat, ale to je nepodstatne Aspon nejaka nostalgia
Venujem sa fotografii, potreboval by som sa naucit kreslit, aspon nacrty .
Kedze kreslit vobobec nedokazem, bolo by to od uplnych zaciatkov. Postacovali by zaklady, na zaciatok- len nacrty. Vygooglil som mnoho knih, ale viac by ma zaujimal nazor cloveka, ktory sa kreslit ucil a poradi ako zacat, aku literaturu si kupit a podobne… Dakujem za reakcie
talent netreba. treba naozaj len trenovat. ja som zacinala tak, ze som obkreslovala kresby inych, potom fotky a potom uz to pomaly islo aj samo od seba, ze som si nasla take tie svoje prvky. toto odporuca inak vela "kreslicov"
Pred portrétmi sa najprv učia tvary a zátišia. Neviem ako si na tom. Môže pomôcť na začiatok aj základna umelecká škola popri škole a tam ak učiteľa požiadaš, by ti ti mohol vysvetliť. Na začiatok odporúčam sa naučiť a zapämatať si proporcie a vedieť kresliť tvar vajca kedže hlava sa dole zužuje. Precvičovať si jednotlivo časti tváre na reálnej osobe a treba kresliť aj z bokov, pootočenia. Samozrejme tiež vedieť merať a ostatné pomery k hlave. Dosť ti môže pomôcť cvičenie kreslenia lebky, lepšie pochopíš tu anatómiu. Literatúra by ti mala stačiť aj z knižnice. Odporúčam kresliť artkami - také tieňovacie ceruzky a plastickú gumu. Neskoršie ti poradím začať s uhlíkom a farbami. Je aj dôležité sa naučiť pozorovať. Ako budeš kresliť viac a viac tak ti to aj bude menej trvať. Poradím kresli, kresli a kresli. Keby niečo napíš do TS. Držím palce s kreslením.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Z pochopiteľných dôvodov ale NIKDY z fotky, vždy podľa reálnych 3D modelov
» www.kamdomesta.sk/bratislava/kurz...
ARCHITEKTÚRA - DIZAJN – UMENIE
» www.kamdomesta.sk/bratislava/arch...